Aiheeseen itselläni hieman hämäräksi jäänyt tämä prosessi. Elikkäs kerotkaa jonkinlainen resepti miten tämä tulisi tehdä kiitos

MODERAATIOEDIT ekaan postiin ohjeet:
GBL > GHB
Gamman keitto-ohje:
Ruokasoodan kanssa; Yhtä millilitraa GBL:ää kohden 1,1g (katukauppa-lakkaan 1,0g) ruokasoodaa. yleensä 1g riittää.
Lipeän kanssa; NaOH:ia (lipeää) taas 0.52g, 0,5g riittää yleensä.
harvoin lakka on puhdasta, soodaa 1g/ml, lipeää 0.5g/ml
esimerkkinä keittässeämme puolilitraa GBH:tä eli gammaa, kattilaan (EI ALUMIINISEEN!) 4 desiä vettä, 100grammaa ruokasoodaa (lipeää 50g) , 1dl GBL:ää. seoksessa täytyy olla kokoajan riittävästi vettä, eli välillä kannattaa lisätä, aluksi voi esim desin keittämiseen heittää vettä vaikka ~7desiä, tunnin aikana sitä tulee haihtumaan paljon.
eli 1millilitaa GBL:ää kohden 1g soodaa (lipeää käyttäessä 0.5g) ja 4ml vettä. keitetään voimakkaasti samalla sekoittaen metallikauhalla tjsp, suosittelen vispilää (reaktio nopeutuu.) suunnilleen tunti.
jos se ei enää haise tai maistu GBL:ltä, niin suurin osa siitä on silloin muuttunut GHB:ksi.
tässävaiheessa on hyvä tarkistaa Ph. apteekista saa ph-tikkuja tai sitten pitkän ph-nauhan, jälkimmäine on melko tyyris mutta jos useammin keittelee niin kannattaa sijoittaa.
Parhaan lopputuloksen kannalta on suositeltavaa heittää GHB pulloon aktiivihiilen kera ja jättää jaakaappiin.
Muita emäksiäkin voi käyttää ruokasoodan sijaan, niitä tarvitsee 1ml GBL:ää kohden seuraavasti:
natriumhydroksidi (NaOH) 0,52g
kaliumhydroksidi (KOH) 0,782g
Jos käyttää näitä niin ei tarvitse keittää ja sekoitella kuin 15min.
(Molemmat näistä emäksistä ovat vaarallisen syövyttäviä, pidä aina suojalaseja ja kumihanskoja kädessä näitä käsitellessä. Myöskin GBL on erittäin vaarallista nieltynä, jos sitä juo sellaisenaan oksentaa verta ja on parasta soittaa ambulanssi.)
GBL on harvoin täysin puhdasta, epäpuhtautena voi esiintyä esim. lähtöaineita THF tai BDO, reaktiossa syntyneitä sivutuotteita, ja vettä, koska GBL on hygroskooppista = imee itseensä vettä, esim. ilman kosteutta. (tämäntakia siis oikeastaan aina soodaa ei 1.1g/ml vaan 1.0g)
Jos tuli liian emäksistä, (pH paljon yli 7), niin todennäköisesti GBL:ää on ollut liian vähän (eli siinä on ollut esim. vettä);
Laita GBL:ää pieninä annoksina (esim. 5ml) lisää liuokseen ja anna reagoida taas jonkin aikaa, jatka niin kauan kunnes pH on vähän yli 7. Mieluiten 7,5.
jos GBL loppuu ja liuos on liian emäksistä niin liuoksesta saa ihan vichyveden makuista lisäämällä sopivasti etikkaa. (ihan oikeasi jopa paremman makuista kuin pelkällä soodalla ja lakalla keitetty)
Kaikki muutkin hapot käyvät pH:n alentamiseen kuin etikkahappo, esim. apteekista ja viinitarvikemyymälöistä saatava sitruunahappo, ja kaupoista säilöntäaineeksi myytävä bentsoehappo
tämän vaikeampaa vaarallisen GBL:n muuttaminen melko vaarattomaksi GHB:ksi ei tosiaan ole. vedet, soodat/lipeät ja lakat kattilaan, sekoitallaan noin tunti. annetaan jäähtyä. maistuu suolavedelle. pidemmänpäälle sitä alkaa inhota vaikka ei tosiaan kovin pahaa sellaisenaankaan ole. keittäminen on todellakin sen arvoista, olo gammasta on aivan erilainen kuin lakasta.
teksti on lainattu vanhan brahman-purkin ajoilta, tuben käsiälaa käsittääkseni alunperin, tehnyt itse muutamia pieniä muutoksia, esim. puukauhan käytössä ei ole mitään järkeä.