Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Keskustelua psykedeeleistä ja hallusinogeeneista.
User avatar
CaptainZ
Lepakko
Posts: 209
Joined: Tue 29 Mar 2011, 08:38
Location: pk-seutu

Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by CaptainZ »

Vaultissa ja monissa muissa yhteyksissä on toistunut sellainen näkemys, että jotkut psykedeeliset huumeet tarjoavat aina jonkin hyödyllisen opetuksen. Jotkut ajattelevat, että vaikka kokemus olisi kuinka kauhea ja traumatisoisi ihmisen pitkäksi aikaa, niin se on lopulta vain hyväksi. Jotkut puhuvat sienistä ja ayahuascasta kuin jostain meitä korkeaälyisemmästä entiteetistä, joka haluaa meille hyvää, kunhan muistamme kunnioittaa sitä.

Jotkut vähän maallisemminkin ajattelevat sanovat, että tripille ei voi jäädä, kyllä siitä tokenee ja lopulta tajuaa oppineensa jotain. Uskotteko tähän? Onko deeleistä mielestänne aina jotain apua, kunhan muistaa sen kunnioituksen ja oikean asennoitumisen eikä pyristele vastaan vaan uskaltaa "päästää irti"?

Toisaalta muistan jonkun tällä foorumilla kertoneen, kuinka hän kuusi vuotta aiemmin käytti ayahuascaa ja on siitä asti kokenut kaiken jotenkin ahdistavan merkityksettömänä. Olen viime aikoina myös nähnyt ja lukenut raportteja ja haastatteluja huasca-retriiteillä käyneistä ihmisistä, jotka ovat pelkästään järkyttyneitä kokemastaan. Suht luotettavat julkaisut ovat raportoineet myös psykedeelikokeiluja seuranneista itsemurhista ja vakavista mielenterveysongelmista ja siitä, kuinka käyttäjä on täysin vieraantunut itsestään ja läheisistään. Vai onko se kaikki sittenkin propagandaa?

Kyselen, koska olen toisaalta ollut pitkään älyttömän kiinnostunut kokeilemaan erinäisiä psykedeelejä, jos vaikka tietyt ongelmani helpottaisivat. Toisaalta mietin, voisiko huono kokemus vain pahentaa tilannetta, jopa pysyvästi.

Luultavasti joka tapauksessa otan riskin, jos/kun tulee tilaisuus sopivissa olosuhteissa.

Minulla on psykedeeleistä muutamia kokemuksia vuosien takaa, ei kuitenkaan kovin isoilla annoksilla.

Ajatuksia, suosituksia?
Hei hei mutsi... (Y) ...Mä söin sunkin lääkkeet.
User avatar
Masis
Psykonautti
Posts: 111
Joined: Sun 27 Apr 2014, 02:30

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by Masis »

En usko, että aina seuraa jotain hyvää. Sen uskomuksen takia olenkin niitä vältellyt. Nyt olisi tosin 130 mikkinen blotteri hallussa, ja olen miettinyt mikrodosettamista. Oma mielenterveys on nyt paremmassa kunnossa kuin pitkiin aikoihin, mitä nyt välillä ahdistaa ja masentaa. Ei kuitenkaan niin paljon, että haittaisi arkea. Voin postata tänne uudestaan jos muistan kun olen tuota mikrodosettelua kokeillut.

Muutama kaverini ottivat yhdessä 250 mikrogrammaa happoa ja se oli todella rankka kokemus molemmille ja ainakin toiselle on tullut flashbackeja, joita ei ole kokenut ainakaan kovin positiiviseksi asiaksi. Heidän yhteisestä tripistään on noin viikko ja he vieläkin käsittelevät niitä asioita eivätkä suhtaudu kaikkiin niihin kovinkaan positiivisesti. Voihan nuo laukaista toki myös psykoosin, jos on sellaiseen taipumus. Itselläni kun on taipumus niin täytynee varautua huolella. Joten mikrodosettelua ensin vain suosittelisin sinullekin. Mitään erityisen vahvoja deelejä ja suurilla annoksilla ei varmastikaan kannata ottaa, mikäli on huolia asiasta.

Tripistä varmaan seuraa todennäköisesti jotain hyvää, jos sitä ainetta ei nauti "viihdekäyttöön" eli biletykseen, ottaa sopivan annoksen ja on hoitanut hommat ennen trippiä vastuullisesti. Mutta tämä vain minun osaltani mutua.
User avatar
Velho
LD50
Posts: 2266
Joined: Wed 01 Oct 2008, 20:41
Location: 920

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by Velho »

Omakohtaisella kokemuksella tullut käsiteltyä asioita joita ei muuten välttämättä ois voinu käsitellä kuten kerran vuoden sisään multa kuoli 12 kaveria osa oli hyvinkin läheisiä ja sillo odotin vain ja ainoastaan omaa kuolemaa ja sit vappuna kiskoin kovat kännit ja buprea ja bentsoja ja olin sen hetkisen emännän kanssa kaupungilla pyörimässä ja syystä tai toisesta harhauduttiin takkutukkahippien sekaan ja muistan sen ku yks niistä sano et silmät kii ja suu auki jonka jälkeen havahduin ku tuuppas 7g sieniä suuhun :D trippi oli hauska tai näin ainakin se likka sano et ku oltiin menossa mun kämpille olin vaan pysähtynyt puiston kohdalle nauramaan sen tyhjyydelle ja sit kun oltiin kämpillä ja mukaan oli harhautunut täysin tuntemattomia tyyppejä jotka olivat häipyneet just ku nauroin asioille mille ei ehkä ois pitänyt ja samaa aikaa käsittelin läheisten ihmisten menetystä ja elämän merkitystä josta havaihduin että mehän jumalauta nussitaan ja panostin 110% siihen suoritukseen ja oli oikein veikeät parituntia ja aamulla kun heräsin tunsin vain että olen saanut asiat käsiteltyä ja mulla on oikeesti hyvä olla vaikka ei ollut aamu vetoja ja hirvee darra ja seuraavaks tulee puhelu vuokra isännältä et naapurit oli häiriintyneet kova ääniseen sexiin ja viellä tokas et onko likka viellä siellä ja sanoin että on johon tuli vastaus että hyvä!

Ja olen myös auttanut nykyistä emäntää LSD:llä hänen traumojen(joita en rupea tähän laittamaan) ja ongelmien suhteen esim että nykyisin pystyy polttaa pilveä runsaasti ilman pelkoa paniikkikohtauksista sun muusta ahistuksesta ja avannut hänelle omaa mailmannäkemystä :love:

Ja myös muita neitoja auttanut ohjaamaan trippiä hyvään suuntaan ja myös jätkiä auttanut tässä ja omat kokemukset trippailusta on auttanut tässäkin asiassa että se jotenkin tulee vaan luonnostaankin että osaa auttaa siinä ohjaamisessa jos ei itse kääntää suuntaaa hyvään trippiin ja luoda sitä luottamusta ja turvallisuuden tunnetta että on hyvissä käsissä jos alkaa pelottaa tai ahdistaa :up:

Ja lähes kaikki omat tripit jättäneet täten hyviä asioita jälkeensä 8)
I ain't happy but, I'm feeling glad. I got sunshine, in a bag


Don't drink and drive

Take LSD and teleport
User avatar
Darw
Psykonautti
Posts: 131
Joined: Sun 09 Sep 2007, 16:09

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by Darw »

Voihan sitä flipata, alkoholista, rakkaudesta, uskonnosta tai mistä tahansa kokemuksesta, joka vaikuttaa psyykeen vahvasti positiivisella tai negatiivisella tavalla. Ajalla, paikalla ja sattumalla on tietenkin aina näppinsä pelissä. Välillä järkkyneen mielen hoitokeinotkin saattavat vain pahentaa tilannetta.

Mieletäni ei siis voida sanoa että tripistä seuraisi aina jotain hyvää, tai että siitä pitäisi aina seurata jotain hyvää. Välillä paskat tripit ovat kokonaisvaltaisesti paskoja ja ainoa mitä niistä saattaa jäädä käteen, on ajatus ettei enää ikinä. Jollekulle trippi saattaa olla se viimeinen naula arkkuun, mutta mistä voidaan tietää ettei henkilö olisi jossain muussa hetkessä voinut kokea vastaavia tai vielä pahempia tilanteita jonkin muun ärsykkeen takia?

On vaarallista astua ovesta, mutta kotiinkin on moni kuollut.
Askel viimeinen pudottaa
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by Dexma »

Omalla kohtaa trippailu on mun mielenterveyden perusta. Se on jatkuva prosessi ja syön deelejä säännöllisesti vielä 10 vuoden jälkeen. Se on mun onnellisuuden yksi tärkeimpiä osia ja mun minäkuvani isoin osani.

Joo satoja trippejä takana ja mulla toimii hyvin. Erilailla kyllä.

Lsd on mulle se juttu nykyään. Se tasapainottaa ja motivoi eniten jatkossa.
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
LeFairylette
OD
Posts: 1743
Joined: Fri 13 Jan 2012, 10:39
Location: Turku

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by LeFairylette »

Hyvät on kokemukset. Vaikka itse trippi olisi ahdistava ja itkisin tunteja niin seuraavana päivänä on autuas ja hyvä olo.
"Sä oot likanen narkkari! Yhteiskunnan pohjasakkaa!!
heihoi
Lepakko
Posts: 225
Joined: Sun 01 Mar 2015, 22:12
Location: Helsinki

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by heihoi »

Ei seuraa. Mun mielestä on tosi haitallista tommonen että noin vahvoja AINEITA pidetään jonain jumalana tyyliin koska se just saa mun mielestä sellasetki ihmiset käyttää niitä keiden ei todellakaan pitäis koska yritetään ratkoa ongelmia käyttämällä vaikka se ratkasu todennäkösesti ois jossai ihan muualla. Esim ihmiset keillä on pahoja mielenterveysongelmia tai muuten vaa paha olla saattaa hakea sitä ratkasua deeleistä koska ne kelaa että niissä on jotai tosi yliluonnollista ja sitte paskoo mieltänsä vaa pahemmin.

Ja sit itse oon kokenu myös tosi paljon huonommuudentunteita sen takia ku sanotaan just tota että pitää vaa osata päästää irti tms ni paskatki tripit opettaa ja on hyväks ni sit ku itellä on jääny vaa paska olo ja traumoja jostai tosi sairaista tripeistä ni on ollu fiilis että mulla on nyt tämmönen olo vaan koska oon vaa huono ja epäonnistunut ku en osaa ajatella ja olla niinku kuuluis. Onhan ne deelit siistejä ja monet saa apua ja ne voi antaa tosi paljon ja olla vaikuttavia kokemuksia suuntaan tai toiseen mut niin voi olla ihan mikä tahansa muukin voimakas positiivinen tai negatiivinen kokemus.

Mua on vapauttanu ja auttanu ihan helvetisti ku oon alkanu ajattelee että psykedeelit on vaa aineita/huumeita siinä missä muutkin eikä mussa tai mun ajattelussa/suhtautumisessa tms ole mitään vikaa vaik jotku psykedeelit tekee mulle kokonaisvaltasesti paskan olon
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by Dexma »

Hyvä kirjoitus Heihoi.

Mä koen, että monelle psykedeelit on ihan ok, mut harvempi niistä konkreettista hyötyä saa.

Siihen on monia syitä. Ylipäätään nykyään perinteinen psykedeelien käyttökulttuuri on aika erilainen, kuin mitä se oli ennen. Siinä on paljon vain peruskäyttäjiä jotka vain kiskoo niitä saadessaan. Harvat ihmiset ovat "psykedeeli käyttäjiä". Eräänlainen hippikerho on vähän kadoksissa. Toki aina yliopistoissa on oma ihmisryhmä jotka kokeilee psykedeelejä. Harvat meditoi ja lukee filosofiaa deelien ohessa.

TOISAALTA

En näe, että tuo kliseinen meno olisi mikään ainut oikea vain, että psykedeelien ympärillä ei ole enään vakiintunutta kulttuuria joka ylläpitää sitä voimissa.

Paskat tripit ei opeta mitään jos se laukaisee mielialassa häiriöitä, maanisia jaksoja, pitkiä ahdistuksia, skitsofreniaa tai psykooseja.

Väitän, että tietynlaiset persoonat ja tietynlaiset out of box ajattelijat eniten hyötyy deeleistä. Harvoin sellaiset jämptit matemaattisesti älykkäät ihmiset (excel insinöörit) tuntuu saavan deeleistä isoja kiksejä. Toki nämäkin. Ohan esim Bill Gates maininnut lsd kokemuksiaan.

Ehkä enemmän ajatuksilleen avoimet, ihmiset jotka janoaa rajojen rikkomista ja ihmiset jotka pyrkii täsmälliseen työskentelyyn, ovat järjestelmällisiä, mutta haluaa välillä isoja kokemuksia boostaakseen muuten tasaista oloa ovat niitä jotka deeleistä selkeämmin hyötyy. Taiteilijat, yhteiskunnasta kiinnostuneet ja erilaiset visionäärit. Hankala kuvailla selkeää persoonatyyppiä, mutta enemmän tietyllä tapaa ajattelevat ihmiset. Optimistit ja ihmiset jotka näkee vaikeudet haasteina eikä esteinä.

Vähän menee mutuilulla.
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
puhallus
Psykonautti
Posts: 81
Joined: Sun 14 May 2017, 09:31

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by puhallus »

Mä trippasin tässä äsken juuri tolla asenteella, että "aina seuraa jotain hyvää" (lue: en allekirjoita tuota täysin). Eli pikemminkin ajattelin, että "todennäköisesti tällä kertaa seuraa jotain hyvää". Mitää viihdettä en hakenut.

Mulle tripit ei aiheuta mitään järisyttäviä kokemuksia. Kaiken lisäksi loppupuoli (4h jälkeen) on yleensä aika raskasta aikaa. Mutta koska mitään psykoottista/maanista/tms käytöstä ei haposta ole seuranut, niin oon pitänyt sitä kolikon luonnollisena käyttöpuolena. Muutaman tunnin makoilee epätoivossa, jonka tietää menevän ohi, no big deal.

Miksi siis odotin jotain hyvää seuraavan? Tahdoin pakottaa aivoihini jotain uusia neuroreittejä, aktivoida masennuksen latistamia synapseja. Tuo on epätieteellinen selitys, mutta ymmärtänette mitä haen takaa. Psykedeeleistä on kumminkin jonkin verran ihan pätevää tutkimusta esimerkiksi kuolemanpelon ja alkoholismin hoidossa.

Mitä hyvää seurasi? Mieleen tunki paljon vanhoja muistoja, joko tukahdutettuja tai luonnostaan hälvenneitä. Toisaalta mä en olisi edes kaivannut niitä kaikkia, osa ois saanutkin jäädä pimentoon. Lisäksi mun ahdistus on hieman muuttanut muotoaan ton tripin jälkeen. Mulla on viime päivinä ollut pienempi kynnys lähteä paikkoihin ilman mitään psyykkaamista, mutta olen kuitenkin yhä tuntenut oloni vieraantuneeksi.

Omalla kohdalla aina on ollut jotain hyvää. Huonojakin seurauksia on ollut. Kummatkaan eivät ole ikinä olleet pysyviä, yhden kerran olin vähemmän masentunut 3kk ajan, enkä osaa selittää miksi silloin kävi niin.
User avatar
Mekstori
Psykonautti
Posts: 93
Joined: Sun 08 Nov 2015, 20:34

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by Mekstori »

Dexma wrote: Thu 08 Aug 2019, 11:31 Ehkä enemmän ajatuksilleen avoimet, ihmiset jotka janoaa rajojen rikkomista ja ihmiset jotka pyrkii täsmälliseen työskentelyyn, ovat järjestelmällisiä, mutta haluaa välillä isoja kokemuksia boostaakseen muuten tasaista oloa ovat niitä jotka deeleistä selkeämmin hyötyy. Taiteilijat, yhteiskunnasta kiinnostuneet ja erilaiset visionäärit. Hankala kuvailla selkeää persoonatyyppiä, mutta enemmän tietyllä tapaa ajattelevat ihmiset. Optimistit ja ihmiset jotka näkee vaikeudet haasteina eikä esteinä.
Tää kiteyttää todella hyvin sen ihmistyypin, jolle uskon itsekin, että psykedeelit parhaiten sopii. Tai sitten vaan nään itseni tossa tekstissä :)

Oon huomannut, että toi optimismi/pessimismi riippuu aika paljon myös elämäntilanteesta. Jos on allapäin saattaa olla tosi pessimistinen ajattelutapa ainakin itselläni ja silloin tulee helpommin traumaattisia kokemuksia.

Ehkä se on tietynlainen oma usko ja tahdonvoima, joka määrittää seuraako tripistä jotain hyvää. Itse pohdin aika paljon ennen ensimmäistä lsd trippiä uskallanko kokeilla deelejä ja itsevarmuutta kasvatti vähitellen asian laajempi tutkiminen (käyttäjäkokemukset, wikipedia, tutkimusartikkelit ym.). Lopulta kun tuli ensimmäisen tripin aika oli pelko muuttunut aidoksi innostukseksi/kiinnostukseksi ja uskoin vahvasti siihen, että pystyn käsittelemään vastaan tulevat haasteet.

Ensimmäinen trippi oli hyvä kuten monet muutkin tripit sen jälkeen. Mukaan on kuitenkin mahtunut myös trippejä, jotka on olleet monella tavalla traumaattisia. Ehkä se mitä ihmiset tarkoittavat tuolla "aina seuraa jotain hyvää" on se, että traumoista voi monesti myös oppia edes jotakin. Mun mielestä toi on kuitenkin melko riskialtista ajattelua, sillä traumaattisen kokemuksen aikana/jälkeen saattaa tehdä jotain todella tyhmää ja peruuttamatonta - pahimmillaan kuolla.

Kaikesta ylläolevasta huolimatta psykedeelit ovat erittäin turvallisia oikein otettuna (set and setting jne.). Jos pystyt/kestät viettää aikaa omien ajatustesi kanssa nykyisessä elämäntilanteessasi ja uskot, että kokemuksesta on hyötyä sinulle, on siinä jo hyvät lähtökohdat trippailuun.

Oman kokemuksen mukaan helpoin deeli on 2CB, mutta riipuen siitä mitä hakee se saattaa jäädä hieman pinnalliseksi. Suurin riski ehkä deeleissä on se, että aine ei ole sitä mitä väitetään ja jos ei ole luotettavaa lähdettä kannattaakin ehkä mielummin aloittaa sienillä.

Tulipa taas jaariteltua pitkästi, mutta ennen kaikkea onnea trippailuihin, jos deelien maailmaan päätit tutustua :up:
heihoi
Lepakko
Posts: 225
Joined: Sun 01 Mar 2015, 22:12
Location: Helsinki

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by heihoi »

Dexma wrote: Thu 08 Aug 2019, 11:31
Väitän, että tietynlaiset persoonat ja tietynlaiset out of box ajattelijat eniten hyötyy deeleistä.

Taiteilijat, yhteiskunnasta kiinnostuneet ja erilaiset visionäärit.

Vähän menee mutuilulla.
Ite oon taiteilija ja meen ihan sekasin deeleistä :D mut uskon et se on sitä koska mul on epävakaa persoonallisuushäiriö ja tän takii tosi herkkänahkanen ja vaikeeta tunnistaa omia tunteita ja perus turvallisuuden tunne on aika vieras käsite :D ni tän takia kaikki kontrollin meneminen ja egokuolema yms on asioita mitä on aika vaikea kestää ku muutenki kärsii identiteetin epävakaudesta ja dissosiaation ja depersonalisaation tapasista oloista melkee päivittäin :D ja itelle turvallisuuden tunnetta luo tunne tasaisuudesta ja asioiden pysyvyydestä.

Ja hipit voi jättää ne mikääneiolepysyvääainoapysyväonmuutos -lässynlääjutut tähän kirjottamatta koska sit ette oo ymmärtäny mitä tässä tarkotan ettekä pysty samaistumaan tähän fiilikseen mitä täs selitän :D

Se mitä oon jääny deeleistä kaipaamaan on eniten visuaalit ja se kokonaisvaltanen euforia ja se kun näkee sen euforian visuaaleina ja siitä saa aika övereit piirustusideoita :D mut pitää vaa sit opetella visualisointia selvinpäin tai lucidunia tms
User avatar
growy
Kameleontti
Posts: 836
Joined: Fri 16 Jun 2006, 23:31

Re: Seuraako tripistä aina jotain hyvää?

Post by growy »

Kyllä itse olen kokenut aina tripistä seuranneen jotain hyvää. Useasti tripillä/tripistä saanut "apuja" joidenkin asioiden ymmärtämiseen/ratkomiseen/käsittämiseen. Näkee niin hyvin asioita eri perspektiiveistä. Tietty se set n setting vaikuttaa varmasti hyvin paljon tähän,mutta eikös se näin mene että jossei se mielenterveys ole niinsanotusti balansissa,tai ole niinsanotusti "valmis vastaanottamaan",niin ne trippailut kannattaa jättää kokonaan kokematta. Kyllä ihmisen kuuluisi itse ymmärtää,onko valmis Tajunnan Laajenemiseen... Äh,ei nyt saa oikeita sanoja..... hope u get the point :D
Ulottuvuuksien kuvitteleminen on meille vaikeaa, koska elämme kolmiulotteisessa avaruudessa ja kiidämme ajan mukana eteenpäin.