Selegiliini

Stimulantit & empatogeenit. Keskustelua stimulanteista, stimuloivista yrttivalmisteista ja empatogeeneistä.
Kasiko
Apteekki
Posts: 324
Joined: Sat 22 Aug 2015, 14:12

Selegiliini

Post by Kasiko »

Onko kellään kokemuksia tästä lääkkeestä?
Tämä on siis stimulantti, jota käytetään mm. masennuksen ja sosiaalisten tilanteiden pelkoon.

Tämä lääke vaikuttaa mm.. dopamiinin määrään.
Näin ollen se poikkeaa useasta muusta masennus/ahdistus lääkkeestä.

Tämän aineen yksi metaboliitti on levo amfetamiini, mikä tekee lääkkeestä hyvin mielenkiintoisen.
Toinen metaboliitti taisi olla levo metamfetamiini, jos nyt oikeen muistan.

Itseäni kiinnostaa tämän lääkinnällinen käyttö.
Toki voidaan keskustella muultakin osin.
User avatar
Velho
LD50
Posts: 2266
Joined: Wed 01 Oct 2008, 20:41
Location: 920

Re: Selegiliini

Post by Velho »

Eiks tää oo joku MAOI-B? joku sellane käsitys mulla tästä ja aika hazardilt kuullostais et metabolisoituu levoamfeks :foil:
I ain't happy but, I'm feeling glad. I got sunshine, in a bag


Don't drink and drive

Take LSD and teleport
Kasiko
Apteekki
Posts: 324
Joined: Sat 22 Aug 2015, 14:12

Re: Selegiliini

Post by Kasiko »

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Selegiline

Kyllä ainakin wiki kertoo, että kaksi päämetaboliittia on levo amfetamiini ja levo metamfetamiini.
User avatar
Velho
LD50
Posts: 2266
Joined: Wed 01 Oct 2008, 20:41
Location: 920

Re: Selegiliini

Post by Velho »

No niihä tuo kertoo ja en kyl iha oo perillä näistä MAOI Sta ni en sen enempää argumentoi asiasta. Kuullostaa melko mielenkiintoiselle et depressioon määräävät vai liittyykö depressio parkinsonista sairastumiseen vai et iha myös depressioon saa Ja jännä tuo BA suhde kans muttei yllättäny
I ain't happy but, I'm feeling glad. I got sunshine, in a bag


Don't drink and drive

Take LSD and teleport
User avatar
^Gangsteri^
Apteekki
Posts: 335
Joined: Thu 13 Oct 2005, 18:09
Location: *South-Memphis*

Re: Selegiliini

Post by ^Gangsteri^ »

Tätä aion pyytää seuraavan kerran kun käyn lääkärillä masennuksen vuoksi. Tuntuu muutenkin että halajan koko ajan jonkun dopamiinia tuottavan aineen perään.
Ssri-lääkkeen sain vihdoinkin lopetettua noin 10v käytön jälkeen tossa viime marraskuun puolivälillä (2019).
Lesson number one: Don't underestimate the other guy's greed!
Lesson number two: Don't get high on your own supply.
Petri6
OD
Posts: 1355
Joined: Mon 21 Jun 2010, 20:26

Re: Selegiliini

Post by Petri6 »

MAO-B -estäjä joka isoilla annoksilla muuttuukin myös MAO-A -estäjäksi samalla metaboloituen amfetamiineiksi, kuulostaa reseptiltä katastrofille. Katupirin kiskominenkin masennukseen on paljon parempi vaihtoehto (ei sillä, ei tätä käsittääkseni Suomessa muuhun kuin Parkinsonin tautiin kirjoitetakaan). Jos taas masennukseen välttämättä haluaa MAO-estäjää käyttää, niin siihenkin on sentään aavistuksen turvallisempia aineita olemassa.
"Yksi vaarallisimmista huumeiden käyttötavoista on niiden poliittinen käyttö." -Nils Christie & Kettil Bruun
User avatar
^Gangsteri^
Apteekki
Posts: 335
Joined: Thu 13 Oct 2005, 18:09
Location: *South-Memphis*

Re: Selegiliini

Post by ^Gangsteri^ »

Aurorixiit on vedelty. Vaikutti mulla jtn 4 kk.
Sit lopetin. Muutenki kun oon vähän jo vissiin "vanhuuden höppänä", niin
en muista kaikkea ja Aurorixi meinasi koitua mun kohtaloksi kun unohdin
että olin syöny sen ja vielä just puoltatuntia ennen vauhtia mitä sain hommattua.
Oksennus lensi ja olin vähän sinnepäin ku horkassa, mut en ollut horkasssa,
vaan siis hengenvaarallinen toi Aurorixi pirin kaa.
Lesson number one: Don't underestimate the other guy's greed!
Lesson number two: Don't get high on your own supply.
User avatar
Touchet
Moderator
Posts: 1728
Joined: Fri 18 May 2007, 14:45

Re: Selegiliini

Post by Touchet »

Olen syönyt selegiliiniä useita kuureja vuosien mittaan. Ensimmäisen kuurin aikana huomasin voimakkaan motivaation tuottaa tekstiä ja myös amfetamiineille tyypillisen, orgasmia pidentävän vaikutuksen. Käytin tuolloin ihan normaaleja 5-15 mg annoksia.

Parhaimmillaan tämä lääke on huomaamattoman rajamailla. Pisimmillään meni vissiin pari kuukautta 2,5 mg päivässä; tämä aika oli kaiken kaikkiaan omassa henkilöhistoriassani hyvin perustuksellista, ja näen, että selegiliini jossain määrin oli myötävaikuttamassa elämänasenteiden muutoksessa, ylläpitämällä positiivista mentaliteettia ja pitkäjänteistä huomiokykyä. Selegiliini on aina toiminut minulla alakuloisuutta ehkäisevänä aineena, ja se on tässä mielessä ollut merkittävästi tehokkaampi masennuksen hoidossa kuin yksikään SSRI-lääke (venlafaksiini toimi 300 mg annoksilla, jolloin aineella on dopaminergista vaikutusta).

Söin joskus pikkaisen juovuspäissäni, useita kuukausia kestäneen kamanvetorumban jälkimainingeissa levyllisen, eli 80-100 mg selegiliiniä (en muista valmistajaa, joten en mene takuuseen), ilmeisesti ajatuksena boostata sisäsyntyiset välittäjäaineet tappiin, mutta pohjimmiltaan, koska teki mieli piriä. Näin jälkeenpäin tällainen hairahdus hävettää. Pääasiallinen vaikutus tuolla kerralla oli hyperseksuaalisuus. Valvoin yön tissutellen olutta, mutta en tuntenut oloani kuitenkaan mitenkään äärimmäisen stimuloituneeksi. Panetti vain koko ajan, eikä mitenkään hyvällä tavalla, alkoi tuntumaan jo absurdilta. Aamulla syketaajuus pomppasi 50% normaalia korkeammalle ja lähdin lasarettiin. Tässä vaiheessa ajatukset jatkuvasta naiskentelusta alkoivat väistymään. Sairaalassa joutui sitten hetken selittelemään, että tiedän, mitä olen ottanut, mahdolliset riskit ja vaikutusprofiilin, ja selvitin, etten ollut itsemurha-aikeissa. Huomautin myös, että skriinauksissa tulisi näkymään metamfetamiini. Pyysin saada lääkityksenä 40 mg Propralia, joka minulle toimitettiin hetken konsultoinnin jälkeen. Propranololi laski sykkeen siedettäviin lukemiin noin tunnin sisällä, ja kotiutin itseni aikaisin illasta saatuani mukaan myös Seroquelia. Muistaakseni sain nukahdettua vasta otettuani 50 mg annoksen ketiapiinia, tässä vaiheessa olin mennyt samoilla silmillä pari vuorokautta. Unirytmi ja olotila normalisoitui hiljaa viikon aikana. Pyrin rajoittamaan jonkin aikaa tyramiinin saantia, mutta päätä jomotti siitäkin huolimatta miedosti.

Eikä tässä vielä kaikki. Koska tiesin MAO-A-eston olevan päällä mahdollisesti useita vuorokausia, kokeilin myös jotain tryptamiinia pari päivää myöhemmin — muistaakseni 4-HO-MET:tä tai 4-AcO-DMT:tä. Tätä lukevan toivon huomioivan, että en missään nimessä suosittele tällaista komboa, mutta kerron omasta kokemuksestani data pointtina. Hiljalleen kehostani metaboloituva selegiliini ei vaikuttanut boostaavan tryptamiinin vaikutusta millään tavoin. Voi toki olla, että ketiapiinillakin oli vaikutusta, mutta toisissa yhteyksissä ei tuollaisilla annoksilla niinkään, ei ainakaan paria vuorokautta myöhemmin.

Yksi noteeraamisen arvoinen asia on myös kuvottava, kemikaaleilla käsiteltävän nahan haju, joka levisi kehostani noin viikon ajan tämän megadose-tempaukseni jälkeen.

Hyvä lääke pienillä annoksilla, ja mahdollisesti pidentää ikää, mutta douppailevalle viihteilyyn menee pahasti hutiin.
"Jos ihmismieli on ihmeellisin asia mitä maa päällään kantaa, pyrkimys tutkia narkoottisten ja stimuloivien aineiden psykofysiologisen vaikutuksen syvyyksiä saa tämän ihmeen vaikuttamaan vieläkin suuremmalta."
— Professori Louis Lewin, 1924