Likainen happo vs. puhdas happo - myytti vai julma totuus

Keskustelua psykedeeleistä ja hallusinogeeneista.
User avatar
Aukikco
Moderator
Posts: 1493
Joined: Wed 29 Aug 2007, 01:42

Likainen happo vs. puhdas happo - myytti vai julma totuus

Post by Aukikco »

Splitattu LSD/lappu -ketjusta, jossa syntyi kiivas väittely LSD:n puhtaudesta, ja siitä onko LSD LSD:tä vai onko olemassa L-S-D:tä, joka olisi jotain ihan muuta kuin LSD:tä ja mitä se Hofmannin Sandozille valmista LSD kerran oli, jos ei LSD:tä vai oliko se juuri LSD:tä ja se mitä nykyään myydään vain LSD:tä vai vaan lsd:tä..........
edit: Best regards,
Kalastaja


Kaikki alkoi dreidin viestistä, sit fool, sit aukicko, sit kalastaja......jne.


dreidi wrote:
Kalastaja wrote:Pyöräilemässä on myös Hofmann pyöräilijä lappuja, joissa lukee "original" ja takapuolella on LSD:n rakennekaava. Niissä on LSD:tä hihasta heitettynä (eli joku arvioinut vaikutusten perusteella) 100-200 mcg.
Happoa niissä on, mutta likaista happoa kyllä I.M.O. Sanoisin että 75-100 mcg niissä lapuissa. Tosi kitkerän makuisia ja vaikutukset jotenkin.. epäpuhtaita. Puuttuu se "kirkkaus" mikä "puhtaassa" LSD:ssä on ainutlaatuista. Ihan hyviä lappuja silti, sikälikin että edes sisältävät sitä LSD:tä. Kukahan muuten lienee tietokoneen printterillä printannut ja dipannut, kun niissä printit ovat selvästi pikselöityneitä? :o
_FOOL_ wrote:
Kalastaja wrote:Pyöräilemässä on myös Hofmann pyöräilijä lappuja, joissa lukee "original" ja takapuolella on LSD:n rakennekaava. Niissä on LSD:tä hihasta heitettynä (eli joku arvioinut vaikutusten perusteella) 100-200 mcg.
dredi wrote: Happoa niissä on, mutta likaista happoa kyllä I.M.O. Sanoisin että 75-100 mcg niissä lapuissa. Tosi kitkerän makuisia ja vaikutukset jotenkin.. epäpuhtaita. Puuttuu se "kirkkaus" mikä "puhtaassa" LSD:ssä on ainutlaatuista. Ihan hyviä lappuja silti, sikälikin että edes sisältävät sitä LSD:tä.
Tästä ois tosiaan mukava kuulla lisää. Mä kyl veikkaan että johtuu tosta musteesta, mut enhän mä näistä tän yhden kokemuksen perusteella voi todeta muuta kuin ettei ole mitään valittamista. Jotenkin mustemainen maku, mut jälleen kerran; en kyl muista millon olisin mustettakaan pahemmin nuoleskellu, ehkä joskus lapsena, jotain markkeria.... Puhdas assosiaatio...
Kyl mulla aivan siinä paprun sulamisvaiheessa tuli taustalle jokin hyvin, hyvin hento huulirasvamainen maku suuhun. Sit aina paikkapaikoin se sama maku hönkäili jostakin syvyyksistä. Oisko tämä sit hapon maku?
dredi wrote: Kukahan muuten lienee tietokoneen printterillä printannut ja dipannut, kun niissä printit ovat selvästi pikselöityneitä? :o
Pisti kyl aluks epäilyttää. Sit oli vielä toi maku ja alko epäilyttää vielä enemmän. Sitpä ne epäilykset häviskin n. 60minuutin sisällä. Minuutilleen 12h päästä olin vakuuttunut ja :shock: .
--
dredi wrote:Happoa niissä on, mutta likaista happoa kyllä I.M.O. Sanoisin että 75-100 mcg niissä lapuissa. Tosi kitkerän makuisia ja vaikutukset jotenkin.. epäpuhtaita. Puuttuu se "kirkkaus" mikä "puhtaassa" LSD:ssä on ainutlaatuista.
Osaatko kemiallisesti selittää, miten happo voi olla siinä mielessä epäpuhdasta että vaikutukset eivät ole "kirkkaita"? Siis, että mikä siinä saa aikaan sen kirkkauden puutteen? Tuskin mikään muu vaikuttava aine?Hakusanoja: LSD:n puhtaus, puhtaus, katuLSD, Sandoz, myytit, likainen happo, likainenhappo, puhdashappo, puhdas happo, puhdas LSD, likainen LSD, isomerit, avaruusrakenteet...
Kalastaja

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Kalastaja »

dredi wrote:
Pyöräilemässä on myös Hofmann pyöräilijä lappuja, joissa lukee "original" ja takapuolella on LSD:n rakennekaava. Niissä on LSD:tä hihasta heitettynä (eli joku arvioinut vaikutusten perusteella) 100-200 mcg.
Happoa niissä on, mutta likaista happoa kyllä I.M.O. Sanoisin että 75-100 mcg niissä lapuissa. Tosi kitkerän makuisia ja vaikutukset jotenkin.. epäpuhtaita. Puuttuu se "kirkkaus" mikä "puhtaassa" LSD:ssä on ainutlaatuista. Ihan hyviä lappuja silti, sikälikin että edes sisältävät sitä LSD:tä.
Mäkin haluisin kuulla mitä ihmettä on "puhdas happo" ja miten ihmeessä sä "tiedät", että olet koskaan sellasta syönyt, ja mitä ihmettä se siis ylipäänsä
on.
Niin ja, jos tiedät mitä on 'puhdas happo' tiedät varmasti mitä on 'likainen happo'?

IMHO tietoon perustuen; "puhdas happo" on legendaa, joka juontaa juurensa 60-luvun loppuun kun asiat eivät enää olleetkaan ainaista kesälomaa ja auringon paistetta, vaan homma muuttui laittomaksi, likaisemmaksi ja monet siirtyivät "oikeisiin töihin" tai kokaiiniin yms. Median ja virkavallan painostus ja vaino teki hommasta likaisempaa ja halittu organisoitu ote katosi koko hommasta, ja ihmiset ajautuivat huonoon kelailuun ja trippailu sitä myöten kadotti hohtoaan ja johtohahmojaan. Aika kultaa muistot, eiks vai. Ton lisäks 60-luvun lopussa ja 70-luvun alussa tosin ainakin jenkeissä myytiin myös PCP:tä LSD:nä, kuten myytiin LSD:tä ja PCP:tä milloin meskaliinina ja milloin psilosybiinisieninä. Tosi vähästä oli PCP:n myynti LSD:nä koska LSD:tä oli helposti saatavilla, mutta sitäkin tapahtui. Kaikki toi yhdessä on sit luonut myyttejä ja legendoja, jotka vaeltaa vielä tänäkin päivänä päästä toiseen.

Jos sulla on jotain oikeita lähteitä tai jotain fiksua sanottavaa tohon olis ihan mielenkiintosta kuulla, mutta älä jaksa linkittää jotain bruce eisnerin paskoja läppiä 70-luvulta.

Jos siinä on LSD:tä siinä on LSD:tä, ja jos ei ole, niin ei ole. Iso-LSD ei vaikuta psykoaktiivisesti ja tuskinpa mikään muukaan mahdollisesti reaktiotuotteisiin puhdistuksen jälkeen jäävä aine vaikuttaisi niillä muutaman mcg:n määrillä, joita voisi ajatua lopputuotteeseen.
En ole kertaakaan nähnyt mitään hyviä perusteluita tolle "hyvä happo on puhdasta" jutulle. Aina vaan viitataan epämääräisiin "epäpuhtauksiin", joita ei osata identifioida ja siten niiden vaikutuksista tuollaisilla äärimmäisen pienillä muutaman mcg:n pitoisuuksilla ei voi edes teoretisoida.

Tossa on erowidin fire & earthin kirjottama artikkeli aiheesta, enkä usko että mikään on tosta muuttunut mihinkään. Mitään LSD -analogeja en ole koskaan nähnyt kaupan missään nettikaupassa, jos nyt ei lasketa yhtä erittäin erittäin epämääräistä jo edesmennyttä ruotsalaista kauppaa joka myi jotain mitä väitti "LSA:ksi", vaikka se sitä erittäin erittäin epätodennäköisesti oli.
N-asetyyli-LSD:tä (ALD-52, aco-LSD) on valmistettu 60-luvulta lähtien clandestinesti, ja muun muassa Pickard ja Skinner (http://en.wikipedia.org/wiki/William_Leonard_Pickard) valmistivat aikanaan ainakin sitäkin. Varmasti vieläkin valmistetaan ja varmasti sitäkin päätyy myyntiin asti, mutta ALD-52 muuttuu ilmeisesti hyvin nopeasti ei-laboratorio-olosuhteissa LSD:ksi, joten sen osallisuutta 'likainen happo vs. puhdas happo' -kisassa on aika turha pohtia sen enempää, jos se tosiaan on aina muuttunut LSD:ksi siinä vaiheessa kun se olisi yleisesti saatavilla katukaupassa.


LSD Analysis
Do we know what's in street acid?

by Fire & Earth Erowid
Nov 2003. Erowid Extracts #5

http://www.erowid.org/chemicals/lsd/lsd_article1.shtml


Sen verran vois lisätä, että Boomissa 2008 testattiin aineita paikan päällä TLC:llä ja tarvittaessa myöhemmin labrassa, ja kaikki näytteet joita testattiin LSD:nä sisälsivät LSD:tä. Tämä ei nyt tarkoita sitä, että kaikki laput ja mikrodotit Boomissa olisivat olleet LSD:tä tai, että kaikki mitä myytiin LSD:nä olisi ollut LSD:tä, mutta se mitä testattiin LSD:nä oli tosiaan LSD:tä. Mitä nyt muistan Boomin hapoista (samoja happoja liikkuu yleisesti ympäri Eurooppaa), niin kaupan oli ainakin shiva-lappuja, sydän-lappuja, tähti-lappuja, punasia mikrodotteja, ruskeita mikrodotteja, ja tippoja. Mutta yksikään kuvio, printti, väri tms. lapuussa tai mikrodotissa ei takaa, että se tosiaan sisältäisi jotain ainetta jota samannäköinen lappu/dotti on joskus sisältänyt. Aiheesta voi lukea uusimmista MAPS:in ja Erowidin uutislehdistä.

------------------------------
Gandalffi wrote:
Kalastaja wrote:Ei se lapun puolittaminen mikään iso juttu kuitenkaan ole. Mielummin syö vähmmän jos on epävarma mitä ainetta lapussa on ja kuinka paljon, kuin kärsii övereistä. Ehtii sitä yleensä myöhemminkin syödä lisää. Tosin deeli vajarit on myös ikävät, mutta mielummin hetkelliset deelivajarit kuin deeliöverit.
Ei toki, mutta jos kauppias sanoisi vaikkapa, että lapussa on 200 µg happoa tai jotain tutkaria, niin ei sitä tulis puolitettua, joten tosiaan ollaan puheitten varassa :P. Kaikki aina sanoo, että deelivajarit on pahat - mitä se pitää sisällään tarkalleen sitten? Tai siis onko siinä jotain muuta kuin, että kaikki vaikutukset jää vähän loiviks.
Tekis oikeesti mieli aukoa päätä sulle nyt niin huolella, mutta jätän sen vaan siihen, että totean kiltisti sinua unohtamaan sen lapun puolittamisen jos se kerran on niin vitun vaikeeta, ja oma kroppa/mieli/sielu/huumeet ei kiinnosta sen vertaa, että ottaisit edes jotain varatoimenpiteitä jos olosuhteet ovat epämääräiset. Ei tää nyt ollu joku typerä "tee aina näin" tms. vaan ihan vaan idea/ehdotus jota ainakin itse olen toteuttanut jos olosuhteet sitä vaativat.


Jesuiittaa tarkentaen; tarkotin deelivajareilla enemmänkin ihan kunnon vajareita kuin todella lievää annosta. Siis sellaisia vajareita, että on selvästi ottanut jotain ja on vähän hassu olo, kropassa tuntuu ihmeelliseltä ja todennäköisesti epämukavalta, havainnointi ja ajattelu on vähän kallellaan, mutta siitä minne ei ole mitään hajua. Eli on ottanut liikaa, että se on tarpeeksi vähän ja liian vähän että se on tarpeeksi. Sellanen raja-annos, joka aiheuttaa sen että ei kenenkään turvallisuuden takia tee mieli ajaa autoa, mutta ei tee mieli höpistä kaiken yhteneväisyydestäkään. Pienet annokset psykedeelejä voi sitten taas tosiaan olla tosi tosi kivoja, kunhan ne ei oo liian pieniä.
Etenkin jos ekaa tai ekoja kertoja syö psykedeelejä tai edes jotain tiettyä psykedeeliä, niin vajarit aiheuttaa epämääräsen hermostuneen kenties hieman ahdistuneen rajatilan, joka ei johda minnenkään ja josta ei saa mitään muuta irti kuin pettymyksen. Vähän jotain joka lupailee jotain, mutta ei sit kuitenkaan mitään.

---------------------------------

sienisalaatti wrote:
Kalastaja wrote:ÄLKÄÄ SOTKEKO TÄTÄ KETJUA KESKUSTELULLA LSA:STA!Oikeammin sanottuna hbwr tai päivänsinin siemenistä. Siirsin viestejä niille tarkoitettuun ketjuun.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
----
Sotkin lähinnä osittain ketjuun LSA:n koska mulle on myyty myös LSD-25 sokeripaloja jotka sisälsi LSA:ta. Ja jauhoin kyllä vähän turhaakin, mutta joo... Sitä LSA:ta kyllä löytyy "happoina" ja kusetusta ovat.
Tarkotin pääasiassa nyt noita kommentteja, joita tuli tohon sun postiin. Niillä ei ollut mitään tekemistä tämän aiheen kanssa. Toi sun sokeripalatarina on totta kai mitä suurimmissa määrin täyttä asiaa tämän aiheen kannalta, ja valitettavaa sinänsä.

Sen verran on muuten pakko nusasta pilkkua, kun se sen verran kivaa puhaa aina on, että päivänsini/hbwr ekstrakti ei ole LSA:ta, vaan villi sekoitus eri ergoliineja ja puhdas LSA sellaisenaan ei ole järin psykedeelistä, joten se ei ole 'se' vaikuttava aine päivänsinin/hbwr siemenissä, vaan niiden vaikutus perustuu mitä ilmeisemmin laajaan eri lysergidihappojen yhteisvaikutukseen, johon toki myös LSA osallistuu. Mutta siis, LSA ei ole sama asia kuin päivänsinin tai hbwr:n siemenet, kuten ei esimerkiksi meskaliini ole sama asia kuin trichocereus kaktukset tai mimosa sama kuin dmt.

Miten muuten ne sokeripalat, olivatko minkä värisiä? Mietin vaan, että voisi hyvin olla pieni annos jotain 4-aco-jtn, amt.a tms. enemmin kuin ekstraktoituja hbrw tms. siemeniä. Kenties cubensiksista viinalla eroteltua psilosybiiniä ja se imeytetty sokeripaloihin? Päivänsinin siemenistä jonkin toimivan tavaran erottelu on meinaan aikasen vaivalloista (kokemusta on) ja ei siitä ihan jokainen kotikokki varmasati saa edes kohtuullisen puhdasta, jotta sen voisi imeyttää sokeripaloihin. Tai no, eipä se toisaalta kovin vaikeaa ole jos ei ole kummoisia standardeja, kuten ei noiden kohdalla ilmeisesti ollut. Kellertävän ruskeaa ovat ainakin omat päivänsinin alkoholi-pooliton, alkoholi ekstraktit olleet, joten jos sokeripalat olivat täysin värittömiä niissä varmaan oli AMT:a tai jotain sellaista. Enemmin ehkä jotain 2C-jtn, mutta mahdoton sanoa.
Toi etanolin haju on kyllä hämäävä, koska luulisi jokaisen liuottavan enemmin tavarat veteen ja sen sokeripaloihin kuin etanoliin, joten toi tietty viittais johonkin kotitekoiseen ekstraktiin ja etenkin siihen päivänsiniin, koska sen ekstraktointiohjeissa käytetään usein juuri etanolia.
User avatar
dredi
LD50
Posts: 2180
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by dredi »

Niin, mikään kemikaalihan ei ikinä ole 100% puhdasta, sillä nykytieteen keinoin tällaista kemikaalia on mahdoton valmistaa. Eli ei siis LSD:kään. Puhdas happokin on siis korkeintaan 98-99% puhdasta.

Epäpuhtaalla hapolla tarkoitetaan happoa joka on vähemmän puhdasta. Todella huonolaatuinen happo voi olla vain 50% puhdasta. Mitä ne loput 50% sitten ovat?

Nämä epäpuhtaudet ovat (perustuen analysoituihin näytteisiin kadulla liikkuvista LSD-annoksista) pääasiassa iso-LSD:tä ja lumi-LSD:tä. Kummatkin epäpuhtaudet voivat syntyä joko valmistusvaiheessa taitamattoman kemistin takia tai itse LSD:n hajoamistuotteena huonon säilytyksen vuoksi.

Nämä kemikaalit ovat sinänsä inerttejä, mutta on teorisoitu että synergisesti LSD:n kanssa ne saattavat moduloida LSD:n vaikutusta, kiinnittymällä samoihin reseptoreihin, mutta eivät kunnolla aktivoi näitä reseptoreita. Jos ajatellaan että reseptorit ovat lukkoja tai ovia ja kemikaalit ovat avaimia, LSD on täydellinen lukkosepän valmistama avain joka sopii lukkoon täysin ja avaa oven auki. Nämä epäpuhtaudet ovat vähän sinne päin, jonkun piripään haravanpiikistä väsäämiä tiirikoita, jotka ehkä avaavat oven vain raolleen tai sitten hajoavat lukkoon eikä ovi aukene lainkaan vaikka sitä yrittäisi avata oikeallakin avaimella. Tätä teoriaa ei ole todistettu oikeaksi tai vääräksi, johtuen vaikeuksista tutkia LSD:tä ylipäänsä nykyisen lainsäädännön vuoksi.

Lisäksi on otettava annostus huomioon. Jos ajatellaan että epäpuhtauksia on vaikka 20%, niin alunperin 100 mcg:n annoksesta on 20 mcg epäpuhtauksia, mikä ei välttämättä vaikuta mitenkään. Mutta kun otetaan 500 mcg:n annoksia on epäpuhtauksiakin jo 100 mcg, puhumattakaan jos epäpuhtauksia on 50% jolloin niitä on jo 0,25mg. Tai 1000mcg annoksessa 0,5mg. Monet ovat todenneet että hyvin suurilla annoksilla epäpuhtaudet kyllä huomaa.
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!
Kalastaja

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Kalastaja »

dredi wrote: -- on teorisoitu että synergisesti LSD:n kanssa ne saattavat moduloida LSD:n vaikutusta, kiinnittymällä samoihin reseptoreihin, mutta eivät kunnolla aktivoi näitä reseptoreita.
Tähän väliin pieni selvitys LSD:n stereokemiasta omaksi ja toivottavasti muidenki iloksi:
TIHKAL:

Let me mention in passing, that there are three stereoisomers possible for d-LSD. There are d-iso-LSD, l-LSD, and l-iso-LSD. The inversion of the stereochemistry of the attached diethylcarboxyamido group of d-LSD gives the diastereoisomer (d-iso-LSD) which is a frequent synthetic impurity of d-LSD itself. The corresponding optical antipodes l-LSD and l-iso-LSD are also known and have been tasted. All three are completely inactive: d-iso-LSD shows no psychological changes at an oral dose of 4 milligrams; l-LSD none at up to 10 milligrams orally; and l-iso-LSD none at 500 micrograms orally. These dramatic decreases in potency show both the stereoselectivity of the native LSD molecule in producing its central effects, and the LSD-free purity of these isomers.
The stereochemistry is critical for the lysergic acid molecule. The R
stereochemistries at both the C(5) and C(8) positions are essential.
Inversion of either stereocenter abolishes hallucinogenic activity
(Brimblecombe and Pinder 1975). C(5) inversion gives l-lysergic acid
derivatives, as compared with the natural d-lysergic acid. Epimerization
at the C(8) position gives the isolysergic acid or iso-LSD derivatives.

Pfaff RC, Huang X, Marona-Lewicka D, Oberlender R, Nichols DE.
“Lysergamides Revisited”.
NIDA Research Monograph. 1994;146:52-73.
http://www.erowid.org/references/refs_v ... eld=Author
Tää kantsii lukea läpi. Selkeät kuvat yms.
Elikkäs saadaan seuraava taulukko selventämään tilannetta (annokset Brimblecomben kirjasta Hallucinogenic Agents):
  • d-LSD (5R,8R) - Psyykkisiä vaikutuksia jo alle 1 mcg/kg p.o. (per oral) - Tää on siis "puhdasta happoa".
  • d-iso-LSD (5R, 8S) - Ei psyykkisiä tai fysiologisia vaikutuksia >50 mcg/kg p.o. annoksilla
  • l-LSD (5S,8R) - Ei psyykkisiä tai fysiologisia vaikutuksia >70 mcg/kg p.o.
  • l-iso-LSD (5S,8S) - Shulgin huomauttaa TIHKAL:ssa, että 500 mcg (n. 7 mcg/kg) p.o. annos ilman mitään vaikutuksia.
---

Elikkäs, fakta on kuitenkin se, että d-LSD:n stereoisomerit (*1) eivät aiheuta mitään havaittavia vaikuksia sellaisenaan, ja että esim. 60-luvulla on testattu LSD:n vaikutusta (rottien) aivojen serotoniini tasoihin, ja siinä tutkimuksessa d-LSD nosti selvästi 5-HT tasoja kun taas l-LSD ei nostanut ollenkaan.(*2) Eli olemattomien subjektiivisten vaikutusten ohella voimme todeta olmettomat farmakologiset vaikutukset l-LSD:lle. Tollasten selvien tulosten päälle on aika kaukaa haeuttua lähteä teoretisoimaan jollain synergismi-reseptori kilpailulla juttuja, joille ei ole mitään perusteita. Lisäksi yleensä tarpeeksi isot annokset agonisti x:ää syrjäyttää kilpailevan [ant]agonistin y:n reseptorissa, joten toi ei edes teoriassa ole kovin hyvää teoriaa. Yleensäkään ei ole kunnon perusteita olettaa olevan olemassa jotain mystistä "hyvää puhdasta happoa" verrattuna "tavalliseen happoon".


*1. Brimblecombe, R.W., and Pinder, R.M. Hallucinogenic Agents. Bristol,
UK: Wright-Scientechnica, 1975. s. 126-128. Viittaavat seuraaviin artikkeleihin ja toteavat, että d-iso-LSD ja l-LSD eivät vaikuta millään tavalla psykologisesti tai fysiologisesti. Rothlin 1957b; Isbell,
Miner and Logan, 1959; Hofmann, 1968).

*2. Freedman DX.
“Effects of LSD-25 on Brain Serotonin”.
J. Pharmacol. exp. Therap.. 1961;134:160-166.
Tätä teoriaa ei ole todistettu oikeaksi tai vääräksi, johtuen vaikeuksista tutkia LSD:tä ylipäänsä nykyisen lainsäädännön vuoksi.
Tuolle teorialle ei ole mitään järjellisiä perusteluja. En ole ainakaan nähnyt, etkä ole sellaisia esittänyt. Ei ole oikein mitään mikä tukisi sitä, eikä mitään minkä takia tuollaista tarvitsisi edes teoretisoida. Ei tyhjästä vedettyä teoriaa tarvitse todistaa vääräksi, vaan se pitää todistaa oikeaksi sen esittjän(/ien) toimesta.

Ok, asian voisi selvittää helposti tutkimalla LSD:n eri stereoisomerien sitoutumista eri reseptoreihin sellaisenaan ja yhdessä, jotta saataisiin numeroita paperille, mutta silloinkin joku varmaan jaksaisi vieläkin väittää vastaan ja vedota erilaisiin teorioihin siitä kuinka ihmisen aivotoimintaa ei voi tutkia petrimaljalla jne., mutta ainakin se valottaisi tilannetta kummasti.

Stereokemia on kaiken lisäksi niin monimutkainen asia, johon liittyy kvanttimekaniikkaa orbitaaleineen ja muuta atomikemiaa, joka on niin hienosuista ja vaikeasti ymmärettävää, että itselläni ainakin loppuu usko siinä vaiheessa kun yrittää tuollaiseen perehtyä. Ehkä jokin kaunis päivä, mutta tuskin ihan lähitulevaisuudessa.


Steric and Electronic Relationships among Some Hallucinogenic Compounds
Kang, Sungzong; Green, Jack Peter
Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, Volume 67, Issue 1, pp. 62-67

-

Tässä on nyt lisäksi vielä juttu siitä kun Baselin 2006 konferenssin jälkipuinneissa tarjottiin Sandozin sinetöityä happoa muutamalle henkilölle. Eli kyseessä oli varmasti erittäin puhdasta d-LSD:tä, jos se nyt ei ollut hapettunut tms., mitä se tuskin ja ilmeisest ei ollut, olihan se säilötty Sandozin valmistamaan ampulliin, joka todennäköisesti oli täytetty jollain jalokaasulla estämään hapettuminen yms. Ammattitaitoisen asiantuntijaraadin tuomio: vaikutuksissa katuhappoon verrattuna ei eroja.

Myth Debunking & Storage: LSD Purity
by Earth & Fire Erowid
June 2006 Erowid Extracts #10
http://www.erowid.org/chemicals/lsd/lsd_article2.shtml

Lisäksi on otettava annostus huomioon.
Toi on kyllä hyvä pointti, että isommilla annoksilla epäpuhtauksiakin on totta kai enemmän, mutta se että en usko ollenkaan että niillä 'normaaleilla' epäpuhtauksilla on mitään väliä alunperinkään vesittää koko annoskoon ja epäpuhtausksien määrän kasvun merkityksen. Psykedeelinen kokemus on niin järisyttävä ja kaiken kattava, ja koska ihmisen set & setting muuttuu jatkuvasti ei kahta samanlaista deeli kertaa yksinkertaisesti ole mahdollista toistaa kuten ei ole mahdollista toistaa edes kahta ei-deeli kertaa. Havainnointi muuttuu jatkuvasti tajunnantilan mukaan ja motivaatio ohjaa havainnointia sinne minne sen suuntaa. Käytännön maailmassa ei yksinkertaisesti ole olemassa psyvää paikallaan olevaa tilaa, jota voisi käyttää jonain absoluuttisena vertauspisteenä muille kokemuksille. Jokainen havainto muokkaa aivojasi, jopa tämä pilkku, joten yhden kokemuksen jälkeen et voi enää koskaan palata sitä aikaisempaan tilaan ja ottaa sitä paikallaan olevaksi vertauskuvaa uudelle kokemukselle. Sinulla on siis lopultakin jäljellä vain muisto siitä paikallaan olosta, jota ei missään vaiheessa edes ole ollut, eikä se muistokaan ole koskaan paikallaan, koska kaikki liikkuu ja elää.

Mut siis, toisekseen, Shulgin esittää tossa, että 4 mg d-iso-LSD:tä ei sanoa mitään. Jos happo olisi vaikka 60% puhdasta d-LSD:tä (kuten DEA esittää mittaamiensa happoerien keskiarvoksi) pitäisi sitä syödä 10 mg, että saisi sisäänsä 6 mg d-LSD:tä ja loput olisivat epäpuhtauksia, joista suurin osa todennäköisesti juuri d-iso-LSD:tä. Ja silloin siis d-iso-LSD ei edes vaikuttaisi oletettavasti asiaan.... et nojoo, aika isoille annosmäärille saadaan mennä. Ja kolmanneksi; iso määrä epäpuhtauksia tarkoittaa myös isoa määrää puhtauksia, ja ainakin yleensä jos jossain reseptorissa on kilpailua, syrjäyttää tarpeeksi iso määrä agonistia antagonistin. Eli tarpeeksi d-LSD:tä syrjäyttäisi mahdollisesti kenties, mutta hyvin epätodennäköisesti reseptoreita "tukkivat" d-iso-LSD:t ja l-LSD:t, näin reseptoreiden tukkeutumista ei edes tapahtuisi. Tosin toistan nyt taas, että koko reseptoreiden tukkeutuminen esim. d-iso-LSD:n toimesta on ymmärtääkseni täysin tuulesta temattua väite, jolle ei löydy mitään perusteluja (tai edes kunnon perusteluja sille, miksi tuollaista pitäisi olettaa).

Mut siis korostetaan nyt vielä, että munkin mielestä oikeasti likainen LSD eroaa vaikutuksiltaan varmasti "puhtaasta LSD:stä", mutta se LSD mitä myyntiin pistetään ei ole edes pahimmassa tapauksessa niin likaista kuin äärimmäisissä poikkeustapauksissa, joten periaatteessa ihan kaikki LSD mitä myydään on niin puhdasta, että siinä on turha puhua epäpuhtauksista kuin näppäränä kuriositeettina.
Äärrimmäisistä poikkeustapauksista tulee mielen Skinner/Pickard jutun yhteydessä tapahtunut Skinnerin semipsykoosissa levittämä puolivalmis MDMA ja LSD auton takakontista Burning Manissa joku vuosi sitten, jonka takia ihmisiä ilmeisesti vietiin paikalta sairaalaan kouristeluiltaan yms. Mut siis everyday regular normal acidheadin ei tarttee välittää epäpuhtauksista missään olosuhteissa, vaan vaan siitä että löytää happoa jos happoa haluaa, ja sitten tietty vahvoja happoja jos vahvoja happoja haluaa.
User avatar
dredi
LD50
Posts: 2180
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by dredi »

Elikkäs saadaan seuraava taulukko selventämään tilannetta (annokset Brimblecomben kirjasta Hallucinogenic Agents):

* d-LSD (5R,8R) - Psyykkisiä vaikutuksia jo alle 1 mcg/kg p.o. (per oral) - Tää on siis "puhdasta happoa".
* d-iso-LSD (5R, 8S) - Ei psyykkisiä tai fysiologisia vaikutuksia >50 mcg/kg p.o. annoksilla
* l-LSD (5S,8R) - Ei psyykkisiä tai fysiologisia vaikutuksia >70 mcg/kg p.o.
* l-iso-LSD (5S,8S) - Shulgin huomauttaa TIHKAL:ssa, että 500 mcg (n. 7 mcg/kg) p.o. annos ilman mitään vaikutuksia.
Noitten mainitsemiesi isomeerien lisäksi on myös lumi-lsd, joka ei tarkasti ottaen ole isomeeri vaan LSD:n tautomeeri. Tarkoittaen että amidiliitoksen ketoni on muuttunut enoliksi. On totta että näillä aineilla ei ole vaikutuksia itsessään, mutta synergistiset vaikutukset ovat hyvinkin mahdollisia kun puhutan näinkin potentista aineesta kuin LSD. Monet paljon "merkityksettömämmät" seikat, psyykkiset nyt ainakin, sekä mitä on syönyt ruoaksi ennen trippiä, ym. ym. vaikuttavat tripin laatuun. On siis mielestäni aika outoa olettaa ettei kemikaaleilla jotka ovat hyvin läheistä sukua itse LSD:lle olisi vastaavanlaisia vaikutuksia.
Mut siis korostetaan nyt vielä, että munkin mielestä oikeasti likainen LSD eroaa vaikutuksiltaan varmasti "puhtaasta LSD:stä", mutta se LSD mitä myyntiin pistetään ei ole edes pahimmassa tapauksessa niin likaista kuin äärimmäisissä poikkeustapauksissa, joten periaatteessa ihan kaikki LSD mitä myydään on niin puhdasta
No, minun tietääkseni hapon puhtaus vaihtelee, huonolaatuisimmasta 50% haposta parhaimpaan 98% needlepointtiin, ja näiden isomeerien ja tautomeerien lisäksi hyvin huonolaatuisessa hapossa voi olla myös jäämiä muista reaktiossa käytettävistä kemikaaleista. Esim. reagoimatta jäänyttä lysergihappoa.

Nykyäänhän suurehko osa eurooppalaisesta LSD:stä tehdään kuuleman mukaan venäjällä, jossa kaikki huumebisnes on sikäläisen mafian hallinnassa. Olettaisin ettei ryssämafiaa hirveästi kiinnosta niiden valmistaman LSD:n laatu kunhan saa hipeiltä rahat pois...

Ja olet kyllä sikäli oikeassa, että tavallisen Tauno Trippaajan on turha huolehtia hapon puhtaudesta, normaaliannoksilla ero on varmasti minimaalinen jos sitäkään. Sitten kun mennään yli milligramman annoksiin on puhtaudella melko varmasti suurempi merkitys, kuten monet tällaisia annoksia ottaneet ovat "todistaneet".

Tai jos mennään okulääriannoksiin... itse en ainakaan ikinä ottaisi okulääriannosta ellen tietäisi omaavani hyvin puhdasta LSD:tä. Olisi kyllä hurjan mielenkiintoista jonain päivänä kokeilla tuota.
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!
Kalastaja

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Kalastaja »

dredi wrote:--mutta synergistiset vaikutukset ovat hyvinkin mahdollisia kun puhutan näinkin potentista aineesta kuin LSD. Monet paljon "merkityksettömämmät" seikat, psyykkiset nyt ainakin, sekä mitä on syönyt ruoaksi ennen trippiä, ym. ym. vaikuttavat tripin laatuun. On siis mielestäni aika outoa olettaa ettei kemikaaleilla jotka ovat hyvin läheistä sukua itse LSD:lle olisi vastaavanlaisia vaikutuksia.
Sä et vieläkään antanut yhtäkään lähdettä, joka tukis millään tasolla tota "synergiaa". Etkä edes yrittänyt kumota mun perusteltua kritiikkiä siitä miksi se hypoteettinen synergia ei ole edes todennäköisesti toimiva, jos sellaista edes tapahtuisi.

Lumi-LSD:lläkään ei ole mitään psykokatiivisia vaikutuksia sellaisenaan. Esim. TIHKAL tai seuraava artikkeli:

A relationship between the hallucinogenic activity of drugs and their electronic configuration.
S H Snyder and C R Merril
Proc Natl Acad Sci U S A. 1965 July; 54(1): 258–266.

Sä oletat jollain muutaman mcg:n epäpuhtauksilla (joilla todistetusti ei ole mitään vaikutksia) olevan jotain merkittävää yhteisvaikutusta siihen happokokemukseen ennemmin kuin set & settingillä (johon tietty esim. ruoka kuuluu). Nyt se occamin partaveitsi oikeesti esille.Monet paljon "merkityksettömämmät" seikat, psyykkiset nyt ainakin, --
Siis huhhuh. Sä väität ihan tosissas, että sun elämänhistoria, kropan kunto, ruokavalio yms. on 'merkityksettömiä' verrattuna parin mcg:n epäpuhtauksiin. Ihan oikeesti hei. Se, että psykedeelisen kokemuksen tärkein elementti on se aina lässytetty set & setting ymmärrettiin jo 60-luvulla, ja nykyään vielä paremmin. Lue mikä tahansa kirja, jossa kuvaillaan psykedeelien vaikutusta ja sitä kokemusta tai terapiaa psykedeeleillä, niin se tärkein korostettu pointti on set & setting.

Esim. Grinspoon & Baklar: Psychedelic Drugs Reconsidered.
Master & Huston: The Varieties of psychedelic experience.
No, minun tietääkseni hapon puhtaus vaihtelee, huonolaatuisimmasta 50% haposta parhaimpaan 98% needlepointtiin, ja näiden isomeerien ja tautomeerien lisäksi hyvin huonolaatuisessa hapossa voi olla myös jäämiä muista reaktiossa käytettävistä kemikaaleista. Esim. reagoimatta jäänyttä lysergihappoa.
Totta kai voi, mutta esim. DEA:n esittämä 62% keskiarvo takavarikoidussa LSD kiteissä ei anna paljoa tilaa ylimääräisille lysergihapolle. Kaukaa haeuttua.

Mistä muuten toi Venäjä juttu?
User avatar
dredi
LD50
Posts: 2180
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by dredi »

Mitä lähdettä, kun ei näistä asioista voi näinä pimeinä aikoina tehdä mitään varteenotettavia tutkimuksia? Tämä menee ihan mutu-tuntumalla, omiin ja muiden ihmisten kokemuksiin perustuen. Enkä halua tästä mitään kusemiskilpailua, tai alkaa postaamaan linkkejä kilpaa. Varmasti olet lukenut kaikki ne samat tekstit LSD:stä kuin minäkin. Mielipiteisiin on oikeus itse kullakin. Inaktiivisten aineiden toimimisesta synergistisesti aktiivisten kanssa on kuitenkin ihan todistettuja tapauksia, jos nyt ei kylläkään tässä tapauksessa. Mutta joo.

Sitäpaitsi kirjoitin tuossa viestissä myös:
No, minun tietääkseni hapon puhtaus vaihtelee, huonolaatuisimmasta 50% haposta parhaimpaan 98% needlepointtiin, ja näiden isomeerien ja tautomeerien lisäksi hyvin huonolaatuisessa hapossa voi olla myös jäämiä muista reaktiossa käytettävistä kemikaaleista. Esim. reagoimatta jäänyttä lysergihappoa.
Iso-LSD ja lumi-LSD (eri kemikaali kuin l-LSD, huom) eivät tosiaan ole ainoita aineita joita epäpuhtauksina voi löytää. Muistaakseni noissa tutkimuksissa missä LSD-näytteitä tutkittiin, löytyi myös paljon sellaista mitä ei pystytty tunnistamaan käytettävissä olevilla välineillä, joskin myönnettäköön että pieninä määrinä. Myöskin muistaakseni katutason LSD-näytteitä ei ole hirveän avoimesti päästy tutkimaan sitten 70-luvun, tai en ainakaan ole nähnyt yhtään julkaistua tutkimusta nykyajan hapon epäpuhtauksista.

Tähän lisäksi vielä ilmoitan faktan että suurin osa LSD:stä valmistetaan nykyään ergotamiinitartraatista.
[Ergotamine] produces vasoconstriction peripherally. It damages the peripheral epithelium and in high doses is conducive to the creation of vascular stasis, thrombosis and gangrene.
LSD:n synteesi ei ole mitään ihan sunnuntaikemistin hommaa. Itseäni ainakin vähän huolettaa tuo tieto siitä että LSD:n valmistus Euroopassa on siirtymässä enemmässä määrin organisoituneen rikollisuuden pariin, nimenomaan Venäjälle...
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!
Kalastaja

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Kalastaja »

dredi wrote:Mitä lähdettä, kun ei näistä asioista voi näinä pimeinä aikoina tehdä mitään varteenotettavia tutkimuksia? Tämä menee ihan mutu-tuntumalla, omiin ja muiden ihmisten kokemuksiin perustuen. Enkä halua tästä mitään kusemiskilpailua, tai alkaa postaamaan linkkejä kilpaa. Varmasti olet lukenut kaikki ne samat tekstit LSD:stä kuin minäkin.
No hohhoh. On näitä tutkittu jonkun verran ja tutkitaan paraikaa. Ei se kemian ja neurofarmakologian tutkiminen ole laitonta misään vaiheessa ollut, vaikka hankalaa onkin ja ei kovin yleistä. Ihmisille psykedeelien antaminen on hankalaa, mutta sitäkin saa tehdä jopa jenkeissä erikoisluvilla. Kemiaa ja farmakologiaa on tutkittu läpi koko kieltoajan, joten ei kyse nyt ole siitä, että ei ole mitään tutkimuksia olemassa, vaan siitä, että ei ole mitään tutkimuksia olemassa jotka tukisivat väitteitäsi.
Hyviä tutkimuksia itse katuhapon epäpuhtauksista ei tosiaan tunnu olevan avoimesti saatavilla, mutta jotain silti siitäkin.

Sä et voi perustella tuulesta temattua väitettä sillä, että "vielä ei ole tutkittu", kun noita stereoisomereja kuitenkin on tutkittu, ja ei ole mitään mikä viittaisi mihinkään synergiaan tai noiden isomerien tai lumi-LSD:n psykoaktiivisuuteen. Eikä tosiaan mielestäni edes ole mitään syitä lähteä teoretisoimaan tuollaisella kun se set & setting selittää täydellisesti vaihtelevat vaikutukset.
Ei tässä ole kyse jostain mielipiteistä siitä onko omena paremman makuista kuin päärynä, vaan tiedosta siitä onko tollanen edes mahdollista.
Tietty toi synnergia on mahdollinen, mutta sen olettaminen on kaukaa haeuttua ja ennen kaikeea täysin tarpeetonta kun sille on paljon yksinkertaisempikin selitys.

Ja jos sä nyt otat omat ja muiden kokemukset sun lähteiksi, niin miten sä voit olla varma, että on olemassa tai olet syönyt "puhdasta happo" vs. "sitä likasta happoa" tai, että joku joka tollasta väittää on siitä niin varma? Todennäkösesti sekin siis on ihan vitunmoista mutilua mutun päälle, joka perustuu mutuun. Mutu mutu mutu.

Mut joo, aika kehää täs nyt juostaan, eikä sulla näköjään oo tarjota kun mielipiteitä ja nettimutua, niin ei tää oike mihinkään etene kun sä kaiken lisäks väistelet kaikki mun perustellut argumentit.

tai en ainakaan ole nähnyt yhtään julkaistua tutkimusta nykyajan hapon epäpuhtauksista.
Just tossa kaks viestiä sitten postasin yhen, joka on tehty vuonna 2003.


Mut asiasta eteenpäin, mihin sä perustat ton Venäjä connectionin?
Sinällään hallittu organisaatio on kyl mun mielestä parempi, koska se takaa paremmat mahdollisuudet ammattimaiselle valmistukselle, testaukselle yms. kunhan siihen on motivaatiota. Jos toi Venäjä juttu nyt pitää paikkansa, niin tietty Venäjän mafioiden motiiveja voi kyseenalaistaa. Mutta tosin Venäjällä on paljon erittäin ammattitaitoisia ja täysin motivoituneita ja asiallisia clandestine kemistejä, jotka varmasti tekee asiaa sydämmellä, joten ei se pelkkä jenkkilän, Britannian tai Hollannin maaperän vaihtuminen Venäjäksi tarkoita vielä mitään sellaisenaan.
User avatar
dredi
LD50
Posts: 2180
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by dredi »

Nämä mitä oon kuullut epäpuhtauksien vaikutuksista suuremmilla annoksilla on tullut ihmisiltä joilla on ollut mahdollisuus saada LSD:tä puhtaana kristallina, ja he ovat kokeilleet suurempia annoksia sekä puhtaalla kiteellä että likaisella kiteellä. Kidemäistä LSD:tä, eli siis happoa jota ei vielä ole ladottu blotterille, on erilaatuista, vaihdellen noin 50% paskasta 95-98% kristalliin. Ne jotka asiasta tietävät, ovat kertoneet että suuremmilla annoksilla epäpuhtauksien aiheuttamat fyysiset sivu/haittavaikutukset ovat olleet selvästi huomattavia. Mutta kun ei ole sinulle tuottaa tästä tieteellistä tutkimusta jonkun tutkijan, joka ei ikinä ole kokeillut LSD:tä, kirjoittamana, niin varmaan sivuutat tämänkin.

Mutta ihan turha tästä on tapella.
Mut asiasta eteenpäin, mihin sä perustat ton Venäjä connectionin?
Huhuja olen kuullut. Lehdestä lukenut, ja niin poispäin... mut sulle ei varmaan kelpaa muu kuin EU-komission tai DEA:n dokumentti tästäkään asiasta?
Sinällään hallittu organisaatio on kyl mun mielestä parempi, koska se takaa paremmat mahdollisuudet ammattimaiselle valmistukselle, testaukselle yms. kunhan siihen on motivaatiota.
Juu, ja sehän näkyykin esim. venäjältä tulevan heroiinin ja pirin laadussa, se niiden laatukontrolli ja testaus... ja ammattimainen valmistus... Suomessakin oli paremmat huumet silloin kun nämä vielä tulivat ruotsin/tanskan kautta etelä/keskieuroopasta. Kalliimpaa oli mutta laatu oli myös parempi.

No, mutta onneksi LSD:tä ei ole niin vaikea valmistaa. Kyllä niitä sen verran varmaan kiinnostaa psykebileissä könyävien rastahippien mielenrauha että varmaan tekevät tämän hapon sitten paremmin. Kyllähän ne tarpeeksi saa rahaa muista huumeista, ei kai niitten hapolla enää tarvitse tienata mahdollisimman suurta voittomarginaalia.
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!
User avatar
mauseri
LD50
Posts: 3699
Joined: Sat 18 Nov 2006, 18:16
Location: Jkl-Virrat

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by mauseri »

Kalastaja wrote:Eikä tosiaan mielestäni edes ole mitään syitä lähteä teoretisoimaan tuollaisella kun se set & setting selittää täydellisesti vaihtelevat vaikutukset.
Toi on mielestäni "umpimutua" :D vai mistä olet tuon käsityksen repässyt?
"Hampaita ei tarvita, metaa ja baariin"
Kalastaja

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Kalastaja »

mauser1911 wrote:
Kalastaja wrote:Eikä tosiaan mielestäni edes ole mitään syitä lähteä teoretisoimaan tuollaisella kun se set & setting selittää täydellisesti vaihtelevat vaikutukset.
Toi on mielestäni "umpimutua" :D vai mistä olet tuon käsityksen repässyt?
Mihin sä perustat sun mielipiteen? Oots lukenut yhtään kirjaa tai artikkelia, jossa pohditaan psykedeelien vaikutusmekanismeja ja sitä kokemusta? Sen psykologisia paljoa ja sitä mitä siinä noin psykologisesti tapahtuu? Ei vaan jotain kylmiä numeroita ja neuroneita vaan sitä, mistä se itse kokemus tulee ja mikä kaikki siihen vaikuttaa.

esim.

Grinspoon & Baklar. Psychedelic Drugs Reconsidered.
Master & Huston. The Varieties of psychedelic experince
Norman Zinberg: Drug, Set, and Setting: The Basis for Controlled Intoxicant Use
Winkelman & Roberts. Psychedelic Medicine: New Evidence for Hallucinogenic Substances as Treatments.
Chalres Tart. States of Consciousness

Etenki toi Zinbergin kirja on klassikko. Tartin States of Conscioisness on kans tosi hyvä.

Druglibrarysta voi lukea esipuheen ja pari kappaletta tosta Zinbergin kirjasta:
http://www.druglibrary.org/schaffer/lsd/zinberg.htm
Kalastaja

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Kalastaja »

dredi wrote:Nämä mitä oon kuullut epäpuhtauksien vaikutuksista suuremmilla annoksilla on tullut ihmisiltä joilla on ollut mahdollisuus saada LSD:tä puhtaana kristallina, ja he ovat kokeilleet suurempia annoksia sekä puhtaalla kiteellä että likaisella kiteellä. Kidemäistä LSD:tä, eli siis happoa jota ei vielä ole ladottu blotterille, on erilaatuista, vaihdellen noin 50% paskasta 95-98% kristalliin. Ne jotka asiasta tietävät, ovat kertoneet että suuremmilla annoksilla epäpuhtauksien aiheuttamat fyysiset sivu/haittavaikutukset ovat olleet selvästi huomattavia. Mutta kun ei ole sinulle tuottaa tästä tieteellistä tutkimusta jonkun tutkijan, joka ei ikinä ole kokeillut LSD:tä, kirjoittamana, niin varmaan sivuutat tämänkin.

Mutta ihan turha tästä on tapella.
Esim. Nichols? Ei koskaan syönyt happoa jne?? hoooh Kelaa nyt. Ei kukaan tutki ammatikseen psykedeelejä ilman mielenkiintoa niihin. Ehkä rikosteknistä tutkintaa tekee ihmiset, joita ei ne vaikutukset ihmisessä niinkään kiinnosta.

Ja esim. ton sun argumentin selittää täysin se set & setting. Ne tyypit, jotka tommosta on kirjottanut (tohonki olisit hyvin voinu pistää suoran linkin, kun sen kuitenki jostain netistä oot lukenut) ei varmasti oo tehny tota tuplasokkona, vaan ne on tienny mitä ne syö ja odottanu vaikutuksia sen mukaan.
Et edelleen ja toistamiseen; kaukaa haettu hakea selitystä mikro epäpuhtauksista, kun ne vaikutukset koostuu niin isosta massasta erilaisia osasia. Ja ok, jätti-mega-annokset sisältää paljon epäpuhtauksia, mut silti: 1. se kilpaileva reseptori agonisti (eli tässä tapauksessa d-lsd) syrjäyttäis todennäkösesti ne 'tukokset' ellei sit tapahtuis jotain synergiaa, niin kuin myös puhuit. 2. Jätti-mega-annokset ei todellakaan oo arkipäivää vaan promillen osasia kaikesta syödystä haposta, ja sellasenaan vähän vertailu kelvottomia normiannoksiin. Esim. LSD vaikuttaa niin moniin eri reseptoreihin, että isommilla annoksilla ilmenee varmasti paljon sellaisia vaikutuksia joita ei pienemmistä irtoa ihan vaan sen takia, että pienet annokset ei ärsytä tarpeeksi jotain tiettyä reseptoria, kun taas isoilla annoksilla se aktiopotentiaali ylittyy kirkkaasti. 3. Kuinka monta tyyppiä sä tiedät, jotka on tollasta kertonut? Eli puhutaanko me nyt yhden vai kahden kolmen ihmisen kokemuksien perusteella ja tehdään sitä yleistyksiä?

Emmä tässä nyt sua vastaan ole enkä halua jankunttaa ja tapella sua vastaan, mutta haluan selventää tämän asian ja tapella tästä asiasta. Eli ei mitään henkilökohtasta, vaan puhtaasti tätä asiaa ja sen selvitystä.
dredi wrote:
Mut asiasta eteenpäin, mihin sä perustat ton Venäjä connectionin?
Huhuja olen kuullut. Lehdestä lukenut, ja niin poispäin... mut sulle ei varmaan kelpaa muu kuin EU-komission tai DEA:n dokumentti tästäkään asiasta?
Älä nyt vitti olla tommonen :)
Mut joo kyl lähteet olis hyvä olla kohallaan tai edes ilmottaa ne, jos tekee jotain outoja tai uusia väitteitä. Enkä nyt tarkota, että siitä tarttis olla dean etusivulla, mut aika tommoselta nettihuhun levitykseltä kuulostaa, mut eihän sitä tiedä. Kyl varmasti Venäjällä happoa tehdään, mut mittakaava ja 'venäjän mafia' on aika tommosia raflaavia juttuja, jotka kuulostaa tosi mediaseksikkäiltä ja joita on helppo isonnella ja paisutella.
Ihan mielenkiintosta kyl.
User avatar
dredi
LD50
Posts: 2180
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by dredi »

3. Kuinka monta tyyppiä sä tiedät, jotka on tollasta kertonut? Eli puhutaanko me nyt yhden vai kahden kolmen ihmisen kokemuksien perusteella ja tehdään sitä yleistyksiä?
No hirveän paljonhan ei yleensäkään (suhteessa hapon käyttäjien määrään) ole ihmisiä joilla on mahdollisuus saada LSD:tä kidemuodossa. Nämä ovat niitä tyyppejä jotka ostavat LSD:n valmistajalta/välittäjältä ja latovat sen blottereille, ja myyvät blotterit eteenpäin, ja pitävät kristallin omaan käyttöön. Olen kyllä useamman kuullut sanovan samaa asiaa.

No, oikeassa olet siinä asiassa että normaalikäyttäjän näkökulmasta tämä on hyvinkin irrelevanttia. Normaaleilla 100-300 tai ehkä 500 mcg:n annoksilla ei epäpuhtauksilla ole väliä.

Nichols on kyllä ihan asia jäbä.
ton sun argumentin selittää täysin se set & setting.
Epäilisin että ihmiset jotka ovat tarpeeksi kokeneita ottamaan useamman milligramman annoksia osaavat erottaa set & settingin vaikutukset muista vaikutuksista.
Älä nyt vitti olla tommonen :)
Olin pahalla päällä, ks. vitutustriidi tuhkiksessa.
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!
User avatar
mauseri
LD50
Posts: 3699
Joined: Sat 18 Nov 2006, 18:16
Location: Jkl-Virrat

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by mauseri »

en jaksa quetella.. sanoin ton "umpimutua" harkitsettamatta asiaa kunnolla.. kyllä se varmasti monella (ehkä jopa suurimmalla osalla on vitun tärkee tekiä siis, set & settings.) kun mä en sitä tarvii niin en ajatellut asiaa tarpeeksi pitkälle.. ja en oo lukenut mistään mitään, nää jutut tulee vaan mun pääkopasta. MUTTA väitän kuitenkin, että ihmisten kokemuksilla asioista on enemmän arvoa kuin kirjoitetulla "faktalla"..
"Hampaita ei tarvita, metaa ja baariin"
Kalastaja

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Kalastaja »

mauser1911 wrote:en jaksa quetella.. sanoin ton "umpimutua" harkitsettamatta asiaa kunnolla.. kyllä se varmasti monella (ehkä jopa suurimmalla osalla on vitun tärkee tekiä siis, set & settings.) kun mä en sitä tarvii niin en ajatellut asiaa tarpeeksi pitkälle.. ja en oo lukenut mistään mitään, nää jutut tulee vaan mun pääkopasta. MUTTA väitän kuitenkin, että ihmisten kokemuksilla asioista on enemmän arvoa kuin kirjoitetulla "faktalla"..
Ai sä et tarvii set & setting :lol: :lol: :lol:
Sulla on aina set & setting ja se vaikuttaa aina siihen kokemukseen ihan vitusti. Set oot sinä: sun aikasemmat kokemukset, persoonallisuus, mielentila, terveydentila, halut, syyt, kiinnostukset, traumat, tiedot, taidot ym. Setting on ympäristö: muut ihmiset ja niiden set, paikan ulkonäkö, turvallisuus, sisällä vs. ulkona, yhteiskunta, muu maailma noin yleisesti ja sitä rataa.

Ja mihin sä luulet et tieteellinen tutkimus perustuu? Mihin perustuu esim. kirja "psychedelic drugs reconsidered"? Ei se ne herranjestas perustu johonkin keksittyyn läppään, vaan esim. satojen psykiatrien kokemuksiin tuhansien ihmisten kanssa kymmenistä tuhnsista tripeistä. Siihen lisäks tilastoja kokemuksista, ja yksittäisiä kokemuksia ja lukuisten henkilöiden mielipiteitä, jotka on lukenut, analysoinut, ja tutkinut satoja ellei tuhansia yksittäisiä kokemuksia jne.
Se 'fakta' perustuu ihmisten kokemuksiin. Se on vaan kirjoitettu ja analysoitu muotoon, niin että siitä voi saada jotain hyödyllistä irti.

---------

Tosta Venäjä LSD jutusta.

EMCDDA:n ( Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskus) sivuilla oli seuraava taulukko takavarikoiduista LSD määristä. Ei ollut mitään puhtauksia tms. testattu.
Mut tosta nyt paistaa aika selkeesti kolme maata isoilla määrillään, jotka viittaa selkeesti labroihin ja tai isoihin välitysorganisaatioihin.

Hollanti, Saksa ja Englanti. Etenki Englannissa on pitkät hapon valmistuksen perinteet jo 60-luvulta. Esim. Operation Julie ja mm. täs pari vuotta sitten vasikoitu Casey Hardison, joka valmisti mm. DMT:a, 2C-B:tä, LSD:tä ja kai muistaakseni esim. MDMA terapeuteille.

http://www.emcdda.europa.eu/stats08/szrtab16

http://www.freecasey.org/
User avatar
mauseri
LD50
Posts: 3699
Joined: Sat 18 Nov 2006, 18:16
Location: Jkl-Virrat

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by mauseri »

usko tai älä: mutta mun psyyke (tai jokin) on sellanen, et en tosiaankaan tarvii mitään set & setting juttuja.. ja tiedän kyllä mitä se vittu tarkottaa.. ois taas pitänyt olla kirjottamatta mitään.. väitelkää dredin kanssa asioista, mää en jaksa.. myönnän jo valmiiksi et oon kaikessa väärässä ja sä oikeassa. this is the end, my only friend the end.. :D
"Hampaita ei tarvita, metaa ja baariin"
Kalastaja

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Kalastaja »

mauser1911 wrote:usko tai älä: mutta mun psyyke (tai jokin) on sellanen, et en tosiaankaan tarvii mitään set & setting juttuja.. ja tiedän kyllä mitä se vittu tarkottaa.. ois taas pitänyt olla kirjottamatta mitään.. väitelkää dredin kanssa asioista, mää en jaksa.. myönnän jo valmiiksi et oon kaikessa väärässä ja sä oikeassa. this is the end, my only friend the end.. :D
Ei vittu sun kanssa. Ainoo mitä sä nyt osotat on sun typeryytes ja ylimielisyytes, jotka taitaa mennä aika käsi kädessä.
Kyl mä ymmärrän, että sua ei kiinnosta tiederunkkaus, mutta ei silti sitä tarkota että sun pitäis olla ylimielinen kusipää.

"mä en tarvii set & settingiä" ei niinku huhhuh. Jos sä ymmärtäisit mitä noi tarkottaa sä ymmärtäisit, että sä et voi sanoa tommosta, koska toi on sama kun että sua ei olis, eli että sä olisit kuollut.

Totta kai etenki ympäristö vaikuttaa enemmän kun ottaa ekoja kertoja psykedeelejä kuin myöhemmin ym., ja se oma mielenhallinta kehittyy (ainakin toivottavasti) käytettäessä deelejä, mut toi sun sanomas vaan korostaa kuinka pihalla sä oikeesti näiden aineiden mahollisuuksista ja käytöstä. Totta kai näitäkin voi käyttää moneen ja monella tavalla.
User avatar
mauseri
LD50
Posts: 3699
Joined: Sat 18 Nov 2006, 18:16
Location: Jkl-Virrat

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by mauseri »

Kalastaja wrote:
mauser1911 wrote:usko tai älä: mutta mun psyyke (tai jokin) on sellanen, et en tosiaankaan tarvii mitään set & setting juttuja.. ja tiedän kyllä mitä se vittu tarkottaa.. ois taas pitänyt olla kirjottamatta mitään.. väitelkää dredin kanssa asioista, mää en jaksa.. myönnän jo valmiiksi et oon kaikessa väärässä ja sä oikeassa. this is the end, my only friend the end.. :D
Ei vittu sun kanssa. Ainoo mitä sä nyt osotat on sun typeryytes ja ylimielisyytes, jotka taitaa mennä aika käsi kädessä.
Kyl mä ymmärrän, että sua ei kiinnosta tiederunkkaus, mutta ei silti sitä tarkota että sun pitäis olla ylimielinen kusipää.

"mä en tarvii set & settingiä" ei niinku huhhuh. Jos sä ymmärtäisit mitä noi tarkottaa sä ymmärtäisit, että sä et voi sanoa tommosta, koska toi on sama kun että sua ei olis, eli että sä olisit kuollut.

Totta kai etenki ympäristö vaikuttaa enemmän kun ottaa ekoja kertoja psykedeelejä ym., ja se oma mielenhallinta kehittyy (ainakin toivottavasti) käytettäessä deelejä, mut toi sun sanomas vaan korostaa kuinka pihalla sä oikeesti näiden aineiden mahollisuuksista ja käytöstä. Totta kai näitäkin voi käyttää moneen ja monella tavalla.
onko sulla kuukautiset? miten mä nyt oon "ylimielinen kusipää?" taitaa sulla olla psyyke aika huonossa hapessa.. joo, ja kirjota mitä lystäät, en jaksa tollasen mulkun kanssa väitellä mistään.. ja kyllä mua kiinnostaa "tiederunkkaus", mut sulle ei varmaan mikään oo totta jos se ei oo paperilla ja miljoonan tutkiajan hyväksymä asia..
"Hampaita ei tarvita, metaa ja baariin"
Kalastaja

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Kalastaja »

Kommunikaatio ei oo mahollista muuta kuin tasavertaisten yksilöiden välillä.
Me puhutaan sun kanssa eri kieltä, et se siitä.

Mut oon oikeesti pahoillani jos loukkasin, ei ollu tarkotus. Tarkotus oli vaan osottaa, että se ei mee ihan noin niinku sä sanoit.
mauser1911 wrote:onko sulla kuukautiset?
Krapula.
Swampthing
Apteekki
Posts: 313
Joined: Tue 13 Nov 2007, 10:43

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Swampthing »

Epäilisin että ihmiset jotka ovat tarpeeksi kokeneita ottamaan useamman milligramman annoksia osaavat erottaa set & settingin vaikutukset muista vaikutuksista.
Joudun komppaamaan Kalastajaa kaikessa tässä offtopicissa. Jos ei epäpuhtaan hapon oletettuja ikäviä fyysisiä vaikutuksia ole tutkittu tuplasokkona, niin se saatu tieto on kyllä aika yhtä tyhjän kanssa. Psykedeeleissä ihmiset on muutenkin aika alttiita kaikenlaiselle suggestiolle, ja jos tyyppi tietää syöneensä juttua X ja olettaa jutusta X seuraavan vaikutuksen A, niin tyypin raporttia ei voi pitää luotettavana tietolähteenä. On muutenkin vähän kyseenalaista, että ihminen osais kauheen tarkasti sanoa mikä sen tuntemuksista johtuu esim. sille kerrotuista asioista ja mikä itse aineesta. Tai miten esim. mä voisin päätellä, kuinka iso osa mun kokemista spirituaalisista psilosybiinifiiliksistä on yleisen deelikulttuurin aiheuttamaa olemassaolevien juttujen vahvistusta ja kuinka iso osa "oikeeta" mystistä kokemusta? En aivan täysin luottaisi useemman milligramman LSD:tä syöneen ihmisen introspektioon.
usko tai älä: mutta mun psyyke (tai jokin) on sellanen, et en tosiaankaan tarvii mitään set & setting juttuja.. ja tiedän kyllä mitä se vittu tarkottaa.. ois taas pitänyt olla kirjottamatta mitään..
Set & settingistä ei pääse irti, siis set & setting ei tarkoita "matkalle valmistautumista" tai ympäristön ja mielen mukauttamista trippailuun sopivaks vaan sitä millainen ympäristö ja mieli on. Jos väität että sulla ei trippaillessasi "ole" set & settingiä se tarkoittaa että trippaat täydellisessä tyhjiössä ilman minkäännäköistä muistikuvaa, elämänkokemusta jne yhtään mistään. Tai no, sekin olis oikeestaan set & setting, hyvin outo sellainen. Eli joo, "mulla ei ole set & settingiä" = "mua ei ole olemassa".
Mieli on mukava paikka asua.
User avatar
mauseri
LD50
Posts: 3699
Joined: Sat 18 Nov 2006, 18:16
Location: Jkl-Virrat

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by mauseri »

ok. olin väärässä tossa set&setting jutussa. en ajatellut asiaa kovinkaan hyvin ku ton kirjotin. (yllättäen kännissä kirjotin mitä sylki suuhun toi) mun pointti oli se et pystyn psyykkaamaan itteeni todella paljon ja jos matkalla ollessa sattuu jotain ikävää, niin saan sen heti käännettyä positiiviseksi tai neutraaliksi asiaksi tai vain hyväksyn sen heti. huonoa matkaa ei ole mulla ollut. ainoastaan kerran n. tunnin ajan ku olin ottanut hbwr kanssa n. 1,5 pulloa olutta, luulin kuolevani (olin varma et jos nukahdan, en pysty hengittämään) ja jouduin tosiaan taistelemaan itseni kanssa.

mut eiköhän tää asiasta riitä (ainakin tässä ketjussa). peace, love and drugs for everyone :D
"Hampaita ei tarvita, metaa ja baariin"
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Dexma »

mauser1911 wrote:ainoastaan kerran n. tunnin ajan ku olin ottanut hbwr kanssa n. 1,5 pulloa olutta, luulin kuolevani (olin varma et jos nukahdan, en pysty hengittämään) ja jouduin tosiaan taistelemaan itseni kanssa.
Kuulostaa ihan kuin joltain hyvältä kokemukselta mun korvaan?

Mää sanoisin, että siinä nähtäis set and setting sun kohdalla jos mietittäis, että kummasta kokemuksesta saat enemmän irti... Hyvän set and settingin takia voi pieni annos olla niin iso ja maailmaa mullistava juttu, mutta taas huonon set and settingin saatat ohittaa täysin myös... Vaikuttaa, eri tavoin vain ihmisiin.
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
Uke
LD50
Posts: 2158
Joined: Mon 01 Dec 2008, 01:05
Location: Hki

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Uke »

Dexma wrote:
mauser1911 wrote:ainoastaan kerran n. tunnin ajan ku olin ottanut hbwr kanssa n. 1,5 pulloa olutta, luulin kuolevani (olin varma et jos nukahdan, en pysty hengittämään) ja jouduin tosiaan taistelemaan itseni kanssa.
Kuulostaa ihan kuin joltain hyvältä kokemukselta mun korvaan?

Mää sanoisin, että siinä nähtäis set and setting sun kohdalla jos mietittäis, että kummasta kokemuksesta saat enemmän irti... Hyvän set and settingin takia voi pieni annos olla niin iso ja maailmaa mullistava juttu, mutta taas huonon set and settingin saatat ohittaa täysin myös... Vaikuttaa, eri tavoin vain ihmisiin.
Anteeksi vielä tämä jutun jatkaminen, jos tässä oli tarkotus tehdä jotain info-topikkia, mutta.. Miten määritellään huono trippi? Onko se siis sellanen, missä luullaan käyvän kuoleman rajamailla ja katsellaan taivaan portteja vai täh? Omasta mielestäni joka trippi, mikä toimii on paremminkin hyvä trippi, kuin huono trippi. Tosiaan, jos aine ei toimi tai sitä ns. trippiä ei tule, ni sitte voitais puhua jo "huonosta tripistä".
Image
''Ihmiset ovat tismalleen kuin kukat: tarvitsemme aurinkoa ja hoivaa ja sen sellaista, mutta kasvamme paremmin kun päälle nakkaa pussin paskaa.''

PLUR Peace, Love, Unity, Respect.
User avatar
Jeshu
OD
Posts: 1942
Joined: Thu 22 Sep 2005, 16:35

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Jeshu »

Uke wrote:
Dexma wrote:
mauser1911 wrote:ainoastaan kerran n. tunnin ajan ku olin ottanut hbwr kanssa n. 1,5 pulloa olutta, luulin kuolevani (olin varma et jos nukahdan, en pysty hengittämään) ja jouduin tosiaan taistelemaan itseni kanssa.
Kuulostaa ihan kuin joltain hyvältä kokemukselta mun korvaan?

Mää sanoisin, että siinä nähtäis set and setting sun kohdalla jos mietittäis, että kummasta kokemuksesta saat enemmän irti... Hyvän set and settingin takia voi pieni annos olla niin iso ja maailmaa mullistava juttu, mutta taas huonon set and settingin saatat ohittaa täysin myös... Vaikuttaa, eri tavoin vain ihmisiin.
Anteeksi vielä tämä jutun jatkaminen, jos tässä oli tarkotus tehdä jotain info-topikkia, mutta.. Miten määritellään huono trippi? Onko se siis sellanen, missä luullaan käyvän kuoleman rajamailla ja katsellaan taivaan portteja vai täh? Omasta mielestäni joka trippi, mikä toimii on paremminkin hyvä trippi, kuin huono trippi. Tosiaan, jos aine ei toimi tai sitä ns. trippiä ei tule, ni sitte voitais puhua jo "huonosta tripistä".
Juuri näin. Ei olemassa huonoa tahi hyvää trippiä, koska tripillä tajuaa että kaikessa on kyse mun elämästä. Deelit on just sitä. Terapia käyttöön sanon mää.

Set and settingistä sen verran, että annoksen koko vaikuttaa. Ja jos pystyy psyykkaamaan itsensä lähes aina (mauserille tämä) aurinkoon, niin kyse voi olla kokemuksesta ja siitä että on käynyt niin monia kovia asioita elämässään läpi...

mun spekulointia...
Tunnetta ei voi ostaa: sanotaan.
Vaan ei sanoillakaan saavuttaa.
Ei kukaan pakoon itseään pääse.
On minulla turvallinen olla.
chibbo

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by chibbo »

Eikö sitä voisi sanoa jo huonoksi tripiksi, jos tulee jostain mitättömästä asiasta hallitsematon pelkotila ja luulee menettävän järkensä? En minä sitä huonoksi tripiksi sanoisi jos joutuu kelailemaan rankkoja asioita mutta ei tuollaisessa em. päänraiskauksessa ole mielestäni mitään hyvää, jos tripin jälkeenkään ei löydä siitä mitään opetusta(Ellei sitten opetus ole, että älä koske tähän aineeseen enää).
User avatar
dredi
LD50
Posts: 2180
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by dredi »

Miten määritellään huono trippi?
"Huono" trippi on sellainen joka on täynnä pelkoa, ahdistusta ym. negatiivisia tuntemuksia. Muistuttavat lähinnä psykoosia. Niiden kutsuminen "huonoiksi" tripeiksi on paradoksaalista sikäli että "huonot" tripit yleensä ovat kaikkein valaisevimpia introspektiivisiä kokemuksia, ts. niistä oppii eniten.
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!
User avatar
aphos
Kameleontti
Posts: 826
Joined: Mon 26 Jun 2006, 09:32
Location: In da ghetto...

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by aphos »

dredi wrote:"Huono" trippi on sellainen joka on täynnä pelkoa, ahdistusta ym. negatiivisia tuntemuksia. Muistuttavat lähinnä psykoosia. Niiden kutsuminen "huonoiksi" tripeiksi on paradoksaalista sikäli että "huonot" tripit yleensä ovat kaikkein valaisevimpia introspektiivisiä kokemuksia, ts. niistä oppii eniten.
Yleensä ekat kerrat ovat niitä, millä kaikki negatiivinen purkautuu.. Pahimmat friikkailut tulee yleensä silloin, pitäisi aina muistaa, että tila on väliaikainen jos alkaa huolestuttaa liikaa. Myöhemmin oppii hallitsemaan paremmin noita fiiliksiä.
User avatar
Touchet
Moderator
Posts: 1728
Joined: Fri 18 May 2007, 14:45

Re: Likainen happo vs. puhdas happo - myytti vai julma totuus

Post by Touchet »

"Let me give you an example of set and setting. If you take LSD under the following conditions: you’ve just escaped from prison where they want to put you in the gas chamber, and you find yourself in a hotel in Palm Springs where the FBI is having its local convention, that is bad set and bad setting."

- St. Timothy Leary
"Jos ihmismieli on ihmeellisin asia mitä maa päällään kantaa, pyrkimys tutkia narkoottisten ja stimuloivien aineiden psykofysiologisen vaikutuksen syvyyksiä saa tämän ihmeen vaikuttamaan vieläkin suuremmalta."
— Professori Louis Lewin, 1924
Anonyymi

Re: LSD / RC-lappu topic

Post by Anonyymi »

dredi wrote:
Miten määritellään huono trippi?
"Huono" trippi on sellainen joka on täynnä pelkoa, ahdistusta ym. negatiivisia tuntemuksia. Muistuttavat lähinnä psykoosia. Niiden kutsuminen "huonoiksi" tripeiksi on paradoksaalista sikäli että "huonot" tripit yleensä ovat kaikkein valaisevimpia introspektiivisiä kokemuksia, ts. niistä oppii eniten.
Täysin samaa mieltä <3
gaia
Kameleontti
Posts: 693
Joined: Sun 29 Oct 2006, 04:26

Re: Likainen happo vs. puhdas happo - myytti vai julma totuu

Post by gaia »

Mielenkiintoista. Vielä kaikkien vuosien jälkeen.
Vai toimiiko?