Suomen Douppi-Skene

Asiaa Asiasta Asiallisesti.
User avatar
Personaes
OD
Posts: 1917
Joined: Sat 25 May 2013, 20:26

Suomen Douppi-Skene

Post by Personaes »

Jeps. Eli mitä ootte mieltä suomen nyky menosta?

Ihan mielenkiinnosta, ite liikuin piireissä enemmän tuossa 2000-2008 aikaan, senkin jälkeen ollut mukana, mutta ei niin "aktiivisena". Onko muita kavereita jotka ollut pidemmän aikaa kuvioissa? Miten vertaisitte nyky menoa vuosikymmenen takaiseen? Muistan kun subut maksoi monin verroin vähemmän kuin nykyään. Samoin pilvi oli paljon halvempaa. Piri oli saman hintaista mutta katu-tasolla parempaa(inflaatio huomioon ottaen, nykyään varmaan hivenen kalliimpaa). Essot oli about samanhintaisia mutta sisällöstä ei voinut olla yhtä varma(vielä enemmän kuin nykyään).

Te vanhat-koirat, miten koette tilanteen nykyään? Itse en osaa oikein verrata tilannetta, kun oon ollut siunattu(tai kirottu) vähän paremmilla kontakteilla. Että pirin oon saanut käsiini yleensä ennen ihan katutason kavereita, kuten muidenkin settien suhteen...
Onko tilanne parempi vai huonompi, kun ajattelee kovan kaman saatavuutta, hintaa ja puhtautta "katutasolla"?

Haluaisin saada vähän laajempaa näkökulmaa suomen douppi-skeneen, miten koette että hommat oli ennen verraten tähän päivään. Lähinnä halun katukauppa tason kokemuksia. Saa myös kirjoittaa miten deepnet on vaikuttanut menoon.

Edit. Niin ja käyttäjä kuntaa, onko nykyään enemmän vai vähemmän käyttäjiä kuin ennen.
All that we see or seem, Is but a dream within a dream.
-Edgar Allan Poe
User avatar
Olento
Apteekki
Posts: 354
Joined: Thu 06 Aug 2009, 19:10

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Olento »

Kaikkihan noi laadukkuus kysymykset riippuu vaan lähinnä et kuinka hyvät kontaktit on..

Kylhän noi hinnat noussu kaikessa muumuassa euro tulon jälkeen.. Esim ennen ketola sitä lämyä oli sen 50 markkaa, euroissa pomppas siihen 10..

Mut esim vuosia sitte ei edes korviin kantautunu ikinä että karkit maksais yli 10e tsibale, tai budha myöskään..
Nykyään jotku kuulemma makselee mutkitta 20e ketolasta budia tai yhestä niitistä?!? :roll:

Suomen douppi-skene on ihan överihintanen, huonolaatunen (piri & naksut), ja tarjonnaltakin vois ehkä olla vähän laajempi..
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Dexma »

Hankala sanoa mitä se yleinen meno nykyään on ja hankala verrata, kun ite kiskonut päihteitä vaan jonkun 10 vuotta. Niin paljon vaihtelee jengistä missä liikkuu. Ois kiva kokeilla mennä sellaisena "baaari säätäjänä" johonkin ja kattoo minkälaista jengiä tulis vastaan. Oikeastaan just tuli täyteen se 9 v. (onneksi olkoon dexma, huumeita jo 9 vuotta :D) Paljon vastaajan mielipiteet vaikuttaa siihen miten kaiken kokenut.


Musta ainakin tuntuu, että nykyään jengi on hitosti fiksumman oloista porukkaa. Tosi paljon laidasta laitaan eri osasta yhteiskuntaa tulee päihteilijöitä ja erilaisii sellaisia.

Helsingissä huumeita on hitosti enemmän kuin muualla suomessa selvästi. Turussa tuntuu, että taas porukka vielä vähän on sulkeutuneissa piireissä vanhassa subupiri liitto meiningillä.

Aika paljon jos vain kattelee vaik tätäkin foorumia niin huomaa, että on monia päihteitä tarjolla, mutta pari vuotta sitten oli vielä enemmän esim deelivalikoimaa monissa hippipiireissä. Deelejä oli jauhe pusseja eri tryptamiineja ja fenetyliaamiinea + äsidii. Tää vaikutti hitosti myös siihen minkälaisia oli oikeasti esim uudet kuosaajat vuonna 2009. Nyt on vähän taannuttu takas siihen, että on sitä perus varmaa äsidiä tai ainakin suurin osa deeleistä on taas "lappumuodossa". Vähemmän kyllä nykyään myydään jotain bromoo tai dox kemikaaleja ja yleensä myyjät tietää mitä myy. Musta tuntuu, että porukka nykyään myy suoraan sitä mitä niillä on eikä kuseta jengiä, mitä oli tosi paljon enemmän, kun esim bromoa rupes suomessa liikkuun.

Mämmin laatu on kans parantunut ihan selvästi. Vielä nelisen vuotta sitten jos sai mämmiä jostain niin aika usein tuli kohalla porukalla jatkettua mämmiä. Monesti seassa oli piriä oikeastaan se oli ihan vakio melkeinpä. Niittejä myydään harvemmin, kun on jo aitoo pulveria menossa niin usein.

Luulisin, että Amfen laatu ois parempaa nykyään ja esim kokaiini on tullut suomeen huomattavasti selvemmin. Herskan määrä kadulla myös nousee verrattuna mitä oli muutama vuosi sitten vielä.

Vaik selvästi enemmän laajemmin nykyään huumeita on jengillä niin samalla aika paljon on porukkaa, joissa on vanhat vedetään subu+ piri+ hatsi kuoseja näis jengeissä saattaa olla porukka ihan ulapalla mitä on amt tai mdpv vielä vaik samalla säädettäis isoja pusseja piriä ja subut haetaan korvaushoidosta. Tälläiset jengit silti kokoajan fuusioituu uusien huumeskenen kanssa ja kuolee myös aika lujaa, koska näissä jengeissä on ikää 30 v ja enemmän.

Selvästi mun mielestä douppi päät tietää mitä kiskoo ja tietää päihteistään enemmän kuin ennen, samalla tuntuu, että on aika yleisesti korkeempi taso huumeiden laadussa tai ainakin enemmän jengiä joilla on vaatimuksii laadulle ja sen takia tietyt paskasetit putoaa aina myyjiltä pois nopeesti. Me ollaan tehty vaultissa hyvää toimintaa ihan vain tiedon välittäjänä, uusista kemikaaleista jne. Monesti kuulee, että käyttäjä lukee vaultista uusista huumeista ja tarkastaa netistä tietoja näistä huumeista. Toisaalta tieto huumeista on nykyään helposti saatavilla niin jotkut uudet huumeet taas tekevät vähän porukkaa varovaiseksi ja tietämättömäksi, kun ei ole vanhoja tuttuja turvallisia huumeita vain on tyyliin 5 erilaista stimulanttia kolmee erilaista dissoa jne.

Tuntuu, että aika lujassa vaihteessa menee kaikkialla maailmassa huumekulttuuri NYT ja suomi liikkuu perässä ja niin käyttäjätkin. Täällä toi noi tilaus systeemit ja "tutkarit" on vielä vaikuttanut varmaan suuremmin ja heilauttanut uutta tasapainoo. Mitä oon ymmärtänyt niin 2005 vuonna oli vielä aika paljon suppeempi tarjonta eri huumeilla. Tässä on sellainen muutos mikä vaikuttaa paljon koko skeneen.

Mielenkiintoista on se, että nuoriso vähentää alkoholin käyttöä, mutta lisää kannabiksen käyttöä. Tai enemmän kokeilee kannabista samalla kun alkoholi vähenee. Näin ite oon ymmärtänyt statistiikoista. Muutenkin musta tuntuu, että nyt nuoret siis alle 18 v sukupolvi on innoissaan olemaan enemmän selvinpäin, kuin mitä 80 luvun ja 90 luvun alkoholia kiskoneet nykyään VANHUKSET. Tuntuu, että mua nuoremmat tyypit on aika paljon ajatuksessa, että ei halua tulla sellaiseksi "känni-idiooteiksi" tai "pirinisteiksi" vaan halutaan olla menestyviä, luovia ja coolisti sekaisin hipsterit ja juppi kulttuuri näkyy vähän taas tulevan. Mä veikkaan, että huumeista tulee suomessa vielä enemmän "in" juttu taas jossain vaiheessa ja se vaikuttaa päihdekulttuurin yleiskuvaan selvästi. Odottaisin ite tosi paljon, että sellainen kännimelskaaminen vähenee tulevaisuudessa eikä ole niin selvästi "typeriä teinejä" pusikossa ryyppäämässä se ei ikinä tule loppumaan, mutta sitä ei pidetä niin hienona, kun esim mitä muistan omalta ajalta 15 veenä. Hankala tietenkin sanoa, mitä noiden TEINIEN elämässä on nykyään.

Mua itteeni kiinnostaa enemmän tälläinen mitä on nykyään jossain tietyissä huumeskeneissä meneillään. Minkälaista oli olla "hippinä" 90 luvulla minkälaista bileet oli silloin ja minkälaista esim taide puolella on kulttuurissa ollut ja mitä muutoksia. Mihinkä suuntaan huumekeskustelu menee jne.

Samalla oikeasti itteeni nuoremmat aloittelevat käyttäjät. Mitä ne oikeasti ajattelee päihteistä enemmän? Minkälaiseksi ne haluaa. Mä ite muistan, että kun alotin huumeet niin mua kiinnosti psykedeelit ja moni mun kaveri oli sillain, joo hatsi ja deelit on varmaan ihan ok, mutta moni muu huume oli ehoton nou nou, sit jos kiskoi iässä 15 v tyyliin piriä ja subua niin oli yleensä jo aika "erilainen" nuori tai sellainen jonka odottaisi putoavan SYRJÄYTYNEEKSI.
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
D.E.S
Kameleontti
Posts: 710
Joined: Thu 26 Oct 2006, 01:06

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by D.E.S »

Dexmalta kyl tosi hyvä postaus mikä oikeestaan kertoki jo kaiken olennaisen. Selkeästi kyllä huomaa jonkinlaisen kuilun kahden eri ikäluokan välillä.. Tai siis mitä itse tuntee muutamia vanhemman liiton tyyppejä, jotka on sen 10 vuotta itteeni vanhempia, niin vaikka heillä mielenkiintoa päihteisiin, uusiinkin on , niin tietotaso tuntusi olevan ihan surkea... Harva tietää millä mekanismilla mikäkin huume toimii eikä ole juurikaan hankkinut tietoa mistään vaikka se onkin helposti saatavilla. Myöskin annostukset ja blablabla siis ylipäätänsä kaikki huumetietous puuttuu, ja lähinnä meininki on se että kun ottaa niin pärisee. Tai sit me uuden sukupolven huumeilijat ollaan pullamössöelitistirunkkareita ketkä ei osaa ees narkata kunnolla.
"Taste
feenikslintu
Tuppisuu
Posts: 13
Joined: Sun 29 Dec 2013, 14:15

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by feenikslintu »

Piireissä tuli pyörittyä 94-01. Kyllähän se touhu ainakin omissa ympyröissä oli aika takapajuista ysärillä. Piriä, lätkää ja lääkkeitä lähinnä. Stadista haettiin pollea, jonka laatu vaihteli älyttömästi. Ei sitä silloinkaan maakunnassa riesaksi asti jaloissa pyörinyt. Amfetamiini oli noihin aikoihin keskimäärin paljon parempaa kuin nykyään.

Tänä päivänä on tarjonta ihan eri tasolla. Minulla ei nykyään ole kuin hyvin välttävät kontaktit, ja silti vastaan tulee kohtuu usein ihan järkevä laatuista kokaiinia. Vaultin lukeminen on avannut silmät tarjonnan laajuudelle, monia tuotteita ikinä edes nimeltä kuullut. Varjopuolena hinnat lähteneet aika käsistä.

Huumeiden käyttö on arkipäiväistynyt ja ihmiset tuntuvat olevan melko fiksuja ja vastuullisia. Ennen oli silti paremmin, piri toimi ja lekuri kirjoitti pillereitä ;)
User avatar
Personaes
OD
Posts: 1917
Joined: Sat 25 May 2013, 20:26

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Personaes »

feenikslintu wrote:Amfetamiini oli noihin aikoihin keskimäärin paljon parempaa kuin nykyään
Joo, paljon parempaa. Tai onhan nykyäänkin hyvää, jos on ite tilannut tai kaveri tilannut deepnetistä. Mutta jos vertaa kerkiverto katu-pirin vahvuuksia, niin joskus 2000 luvun alussa/vaihteessa oli kyllä tosi hyvää.
Ei ollut ollenkaan poikkeuksellista, että katutasolla sai piriä jota 0.1g annos laittoi sukat pyörimään jaloissa ja kovat nousut päälle. Oli myös paljon useemmin metaa liikkeellä. Nykyään on tosi harvinaista saada katu-piriä, jota toimis 0.1g annos kovaa, porukka kutsuu piriä jota pitää vetää 0.2 niin hyväksi. Toki deepnetistä saa nykyään tosi hyvää kamaa, mutta perus katutason piri on paljon huonompaa.

Internet on kyllä monella tavalla mullistanut huume-skenen. Porukka(nuorempi polvi) on paljon valveutuneempaa, tarjonta on 10 kertaa laajempi kuin vuosikymmen sitten ja ilman suhteita kunnon ammatti-diilereihin, on silti mahdollista saada hyvää kamaa. Tää kyllä osittain on varmaan vaikuttanut siihen, että katutasolla ei liiku enää niin paljoa käyttäjiä kuin ennen(ainakaan täällä), kun ennen jos halus kamaa niin piti lähteä pyörimään kaupungille/lähiöihin etsimään diileriä, niin nykyään moni saa postitse kamat ja jengi hengaa lähinnä eri kämpillä nistaamassa/säätämässä. En tiiä onko muualla samalla tavalla.

Tää on tietenkin hyvä juttu(joku voi olla erimieltä), kun ite olin teini-iässä ja alottelin, niin ilman mitään kontakteja koviin huumeisiin, niitä oli todella helppo saada kaupungilta kun subu/piri nistit hengaili kaduilla aika avoimesti säätämässä/doupaamassa. Nykyään voisin kuvitella, että teineille, jotka ei tunne ketään tai ei tiedä deepneteistä, muun kun pilven hommaaminen voi olla vaikeempaa.

Tai tällasen kuvan oon ohimennen saanut, voin olla väärässäkin, sillä en ite missään kaupungilla enää norkoile, tai muutenkaan liiku missään piireissä. Jos jotain satunnaisesti käytän, niin saan parilta luottokaverilta suoraan tai tilaan vaihtoehtoisesti deepnetistä.

Dexmalta tosi hyvä postaus!
All that we see or seem, Is but a dream within a dream.
-Edgar Allan Poe
feenikslintu
Tuppisuu
Posts: 13
Joined: Sun 29 Dec 2013, 14:15

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by feenikslintu »

Juu, on meininki tosiaan muuttunut. Mulle selvisi joskus muutama kuukausi sitten nuo netistä tilailu hommat. Tosi hämmentävää, en kyllä noista kirjain-numerosarja nimihirviö aineistakaan mitään tiedä. En kyllä nykyään juurikaan tunne käyttäjiä, joten mistäpä näistä kuullut olisin. Hankintani hoidan parin vanhan tutun kautta. Molemmat yli 40v, eivätkä takuulla tiedä mitään näistä nettihommista.

Pelin henki on muuttunut nähtävästi aika radikaalisti, varmaan ihan hyvä näin. Ei se kylän venkuloiden ja hörhöjen tunteminen mikään hyvä homma ole, itse ainakin paljolta olisin välttynyt. Nuoihmiset on kuitenkin sen teatterin pakollinen paha, tai siis oli.
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Dexma »

narcocorrido wrote: niin ilman mitään kontakteja koviin huumeisiin, niitä oli todella helppo saada kaupungilta kun subu/piri nistit hengaili kaduilla aika avoimesti säätämässä/doupaamassa.

Tää on kyl sellainen juttu jota ei tunnu enään näkevän eli siis toi kadulta hakeminen. Nykyään tuntuu, että omalla tapaa nistit on paljon enemmän piilossa ja juurikin sisäänpäinvetäytyneitä. Aina myydään parhaille kavereille ja vaik moni pyörittää isompiakin settejä niin tuntuu, että niiltäkin lähtee tiettyyn tiukkaan piiriin niiden huumeet.

Oikeasti sellaista katukauppaa varsinkin nuoremmilta käyttäjiltä on ihan turha melkein kysyä nykyään mun mielestä. Yksi päivä oikeastaan kokeilinkin pidemmän aikaa testiksi: Kävelin myöhään iltasella turun keskustassa ja yritin jengin saada tekeen vaihtareita äsidiin. Moni ihminen oli sillain, ei oo mukana, tai pitäis lähtee hakeen jostain kaukaa settiä. Kuulosta liian hankalalta. Ulkomaalaiset taas oli sillain, ei viitsi luottaa uusiin tyyppeihin. Ok olin varmaan vähän perusäsidi kännissä, mut oisin luullut, että turusta ois löytynyt tosi helposti vaihtarit äsidiin varsinkin. Jotenkin tuntuu, että avointa douppaamista on enemmän bileissä. Sellaista baaria jossa vois sanoo, että käy douppaajia yleensä löytää enemmän jostain kaupunkien laitamilta pieniltä alueilta enemmän jotenkin se vanhemman liiton väki menee norkoileen aina tietynlaisiin lähiömestoihin.

En yhtään ihmettele, jotenkin voin ymmärtää, että moni nuorehko douppaaja on vitun kyllästynyt siihen 18-24 vuotiaiden kännäys tyyliin ja taas sellaiset vanhan liitonkin ihmiset tuntuu olevan jengiä jotka haluu olla omissa oloissaan. Musta tuntuu, että huumeiden käyttäjien ja sellainen peruskaupunki baarissa tapahtuvan ryyppämisen välillä on niin iso kuilu, ettei ne jengit yhdisty. Toisaalta vaikka puhuin siitä, että musta tuntuu, että enemmän ja enemmän nuoret tulee käyttään huumeita ja hyväksyy ne niin esim baareissa jossa on vähän "siivompaa" väkeä niin loppupeleissä vaik siellä ois joukossa muutama douppaaja niin ei niitä haluta tuoda esiin suuremmin.

Ammattilaiset eivät viihdy harrastelijoiden seurassa tai jotain sen tyylistä :D

Mut siis oikeasti mä haluisin alkaa hengaileen tuolla kadunkulmassa säätämässä douppia :P Pitäis aloittaa hengaileen puistossa kalja kädessä tutustuen ihmisiin jolla on elämänkokemusta ja meneen baareihin ja kyseleen aktiivisemmin ostoa ja myyntiä. Harmi, etten näytä kyl yhtään nistiltä, kun painan meneen merkonomi takki päällä niin joutuu oleen ite aika aktiivinen. Musta kyllä tuntuu, että käyttäjiä ei haittais olla toisilleen paljon selvemmin näkyvillä ja aina pystyis helpommin tekeen lennosta säädön vaikka istuessaan lähipubin terassilla jos nistit ois enemmän valmiita yleisesti tähän. Pitäis pyydellä sellaiselta vähän riutuneilta mies henkilöiltä xanoreja ja niiltä jotka näyttää olevan sillain skarpisti kännissä niin svimbaa. :D

En sit tiiä, onko toi katukaupan olemassa olo siistiä vai ei.
Tosta pirin laadusta. hmm. Kyl jos ajattelee sitä katupiriä niin musta ainakin tuntuu, että sekin on nykyään hitosti paljon parempaa kuin 4 vuotta sitten. Mulla on ainakin vaihtunut hitosti jo ihmiset ympäriltä kyllä näissä, että melkeinpä pitää jo kysyä mitä se katupiri on tarkalleen?

Suomalaisesta douppiskenestä tekee musta tosi jännän se, että täällä ollaan tosi pienen maailman meiningeissä verrattuna vaik mitä on jokaisen rajan ulkopuolella suomesta katsoen (no okei Norjahan on täynnä hevareita), mutta silti meidän huumeskene on ensiksi tosi SUOMALAINEN ja se tuntuu tosi juurtuneelta omalla tapaa. Oikeasti me ollaan hiljaisia ja valmiita vetään isoja pirilaineja ja senkin jälkeen me ollaan hiljaa kuin ukot paskalla ja mietitään, että pitäiskö VETÄÄ LISÄÄ PERKELE. Osa jengistä douppaa pienissä poteroissa yritetään parhaaseen tulokseen paskasti jatketulla pirillä ja xanoreilla, sit kun kerrankin on jotain muuta niin koko naapuri kylä on ihan sekaisin viikon tyylillä.

Me ollaan hyvii douppaaman ihan saleen, mut me ollaan hiton heikoissa seteissä verrattuna moniin muihin maihin ja esim jos kattoo jotain suomi räppiä joka ottaa suomalaisesta douppiskenestä vaikutteita tai vanhempaa 60 luku proge rokkia suomesta niin meillä on huumeskene jota pitäis tosissaan arvostaakkin. Omalla tapaa musta jos ajattelee aikoinaan tietoisfoorumia joka irtautu vaultista aluksi psykedeeli-innostuksen takia oli aika iso juttu loppupeleissä suomalaisessa douppiskenessä. En tiiä mikä muu ois ikinä tehnyt niin vahvaa ja yhteisöllistä hippikulttuuria pitkään aikaan suomessa. Jos painoi Tampereen keskustassa joskus tietoisen paita päällä niin saattoi random tyypit tulla moikkaan. Musta se on oikeasti tosi mageeta douppiskenee, tai esim Pispalan alue Tampereella ja Vastavirta klubin jengi niin on oikeasti aika "korkeakulttuurista douppi-skeneä" Suomessa.Tossa lueskelin just jotain lehtiartikkelii ja siinä puhuttiin siitä, että miten herska vaihtui subuun. Lehti artikelissa puhuttiin sen syyksi Afganistanin sodat... Ois kiva kuulla miten toi muutos tapahtui selvemmin jengillä ja tarinoita tyyliin 90 luvun ja 2000 luvun alun douppaamisesta? Oliks se muutama kiree vuosi vai yhtäkkisempi juttu. Siis niiltä jotka oli tolloin konikoukussa?
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
Personaes
OD
Posts: 1917
Joined: Sat 25 May 2013, 20:26

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Personaes »

Dexma wrote: Tosta pirin laadusta. hmm. Kyl jos ajattelee sitä katupiriä niin musta ainakin tuntuu, että sekin on nykyään hitosti paljon parempaa kuin 4 vuotta sitten. Mulla on ainakin vaihtunut hitosti jo ihmiset ympäriltä kyllä näissä, että melkeinpä pitää jo kysyä mitä se katupiri on tarkalleen?

Ite näkisin homman näin. On kaksi eri "koulukuntaa". A ja B

[A]Perus katu-piri, on piriä, jonka joku suomalainen järjestäynyt rikollisryhmä on hankkinut vaikkapa virosta, venäjältä, hollannista, mistä lie. Saavat sen valmiiksi aika jatkettuna, mutta silti tosi-hyvänä. Kama lähtee eteenpäin, joka portaassa laatu heikkenee. Lopulta, etenkin pienissä kaupungeissa se pore on mennyt niin monen välikäden kautta, että vahvuus ei ole enää hyvää. Siihen kun lisätään perus-katu säätäjien välistä vedot ja muut kikkailut, niin tosi moni amfen käyttäjä(etenkin nää old-school-nistit, jotka on aina hankkinut pirinsä tällä tavalla, eivätkä tiedä deepneteistä tms) saa todella kehnoa kamaa(paitsi jos on kontakteja/statusta).
Kontakteilla, on mahdollista saada sitä "raw" kamaa, eli settiä, mitä kaverit ei ole vielä jatkanut katu-myyntiin.

Kun taas toisaalta meillä on tämä uusisukupolvi, joilla on apuna internet. Nää kaverit todella harvoin ostaa tuota katupiriä, vaan ostaa piriä joka on joko suoraan lähetetty jostain ulkomailta ja on täten vahvempaa/halvempaa ja parempaa. Tai vaihtoehtoisesti ostavat jonkun ryhmän A diileriltä, joka ei ole vielä jatkanut kamaa ihan perus-katotason paskaksi.

Dexma kuuluu oman käsityksen mukaan selvästi tähän jälkimmäiseen ryhmään.

Hyvin helposti ennen deepnettiä, sai hankittua katu-kontakteja joilta sai vähintään semi-hyvää kamaa(100-150mg riitti yhteen hyvään annokseen[i.v]). Siis ilman mitään merkittäviä suhteita tuohon maailmaan/ilman statusta. Kunnon vähän isomman tason diilerit myi jatkuvasti kamaa jota 0.1g toimi super-kovaa ja välillä jopa piriä, jota 50mg:kin toimi tosi hyvin(poikkeus tapaus/ajanjakso).

Kontaktit ja suhteet on kaikki kaikessa tolla katutason/sen tyypin huumeiden käyttäjillä. Yksinkertaisesti, jos sulla ei ole statusta, kontakteja tai kokemusta, niin porukka haistaa sen ja kusettaa sua, tai myy paskaa, vaikka heillä olisi takataskussa sitä ihan hyvää kamaa(jota eivät kuitenkaan harvoille ja valituille, ainakaan sellaisena)

Näiden seikkojen takia, suosittelen kaikille uudensukupolven käyttäjille, seuraamaan dexman ja muiden viitoittamaa tietä, jos halutte käyttää turvallisesti, ilman vaaraa väkivallasta ja minimoida riskit kauppoja tehdessä, hankkikaan kamanne deepnetin kautta ja/tai kavereilta, jotka kaman hankkii tuota kautta... PAITSI, jos omaat(kunnon) kontakteja.

EDIT. Sori mahdollisista virheistä viestissä jne. Otin just 2tuntia sit mun metiksen ja +2mg xanoria ja ~2mg rivatrilia päälle(nolla tole bentsoihin).
Last edited by Personaes on Mon 13 Jan 2014, 12:51, edited 2 times in total.
All that we see or seem, Is but a dream within a dream.
-Edgar Allan Poe
User avatar
Personaes
OD
Posts: 1917
Joined: Sat 25 May 2013, 20:26

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Personaes »

Eli jos dexma vertaat sitä perus-katupiriä, deepnetistä saatavaan piriin, niin tottakai, hyvintodennäköisesti se deepnet piri on paljon parempaa.

Mutta jos kunnon säätäjä jolla on kontakteja, joka tietää kaupunhin meinigit laitetaan säätämään piriä, niin kyllä voisin lyödä että tää säätäjä saa paremman tason piriä käsiin, kuin joku nörtti joka tilaa netistä.
Sitten on tietenkin eriasia, jos piri on tilattu jostain ulkomailta ja tulee läpi tullista. Mutta siinä on aina (isot)riskit.
All that we see or seem, Is but a dream within a dream.
-Edgar Allan Poe
Petri6
OD
Posts: 1355
Joined: Mon 21 Jun 2010, 20:26

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Petri6 »

Uskoisin, että deepnetin kautta kotimaasta säädetty piri ei ole merkittävästi parempaa, kuin ns. "kadulta" säädettykään, sillä jostain sen pirin täytyy sille deepnet-myyjällekin tulla, ja sitä kautta tuskin kukaan rupeaa liikuttelemaan isoja määriä (ts. ostettu iso määrä kerralla, jolloin saatu parempaa piriä). Sen sijaan ulkomailta tuskin hirveän moni tilaa sitä varsinaista amfetamiinia, kun vastaavia, lääkkeeksi luokiteltuja, tutkimuskemikaaleja on saatavilla puhtaassa muodossa pienemmällä riskillä.
"Yksi vaarallisimmista huumeiden käyttötavoista on niiden poliittinen käyttö." -Nils Christie & Kettil Bruun
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Dexma »

Petri6 wrote:Uskoisin, että deepnetin kautta kotimaasta säädetty piri ei ole merkittävästi parempaa, kuin ns. "kadulta" säädettykään, sillä jostain sen pirin täytyy sille deepnet-myyjällekin tulla, ja sitä kautta tuskin kukaan rupeaa liikuttelemaan isoja määriä (ts. ostettu iso määrä kerralla, jolloin saatu parempaa piriä).
Joo musta kans tuntuu, että deepnetistä ei paljoo tilata sitä parasta laatua tottakai sieltä hyviäkin löytyy, mutta kadulla pyörii mun mielestä nykyään paljon parempaa settiä tai sitten on vain paremmat kontaktit. Tosi yleistä, että katu piri toimii jollain 100-200 mg doseilla ja monesti myydään "metana" jotain josta tuntuu tulevan sellainen metamainen pöhinä tota on kumminkin tosi hankala aina sanoo. Epäilen, että tosi harva jokapäivä käyttävä henkilö jaksaa tilata netistä kokoajan huumeitaan, koska niiden saanti on hiton epävarmaa.

Tosiaan vaikkei olis deepnettiä niin mun mielestä tuntuu, että suomessa on hitosti enemmän päihteitä nykyään, kuin 9 vuottakin ennen ja tosiaan laatua saa kyllä. Deepnet ja netistä tilaaminen vaikutti vain osaan douppiskenestä, niinkuin deeliporukat eniten tässä koki sen muutoksen. Ketamiini on ymmärtääkseni kaikkialla vähän saanut potkua ylipäätään netin avulla, Suomessa varsinkin ja muut dissot tulivat sen perässä.

Katupiri mun mielestä paranee vain yleisen käyttökulttuurin takia. Tosi monesti nuorempien tyyppien puolella jätetään ostamatta just piriä joka toimii vasta jollain 500 mg annoksilla, kun voidaan vaatia hyvää, ehkä tietyt piirit on valmiita ostaan aina vain sitä mitä saatavilla on. Ehkä deepnet on vähän buustannut tätä laatutasovaatimusta tai sitten tässäkin on se, että piriä pyörii paljon nuorten piireissä esim bileissä ja tälläisissä saa helpommin vähän parempaa, kuin esim se, että ostaa niiltä jotka ostaa jokapäivä "kuhan vain saa" mentaliteetilla. Näitä on kyllä tosi hankala spekuloida loppupeleissä.

Pajari tuntuu kyl jotenkin nousevan hintaa, tai musta tuntuu, että kun on nykyään kotikasvattajia, jotka kasvattaa enemmän itelleen ja vain vähäsen myyntiin ja nää ihmiset lisääntyy niin sen takia moni kotikasvattaja pyytää hatsista isompaa hintaa. Tai moni kasvattaa myyntiin 100 g ja ottaa siitä kaiken irti, kun sitä ei tartte niin nopeesti saada pois kämpältä kuin kilon kasvattajat jotka sitten haluukin myydä nopeesti kaiken. Enemmän pienen sadon kasvattajia on nykyään jotka muodosta sen "normi myynti hinnan." Tän takia sitten sellainen, että myy jonkun muun kasvattamia hatseja tuntuu vähän vähenevän ja niiltä ihmisiltä varsinkin hinta nousevan...
narcocorrido wrote: suosittelen kaikille uudensukupolven käyttäjille, seuraamaan dexman ja muiden viitoittamaa tietä, jos halutte käyttää turvallisesti, ilman vaaraa väkivallasta ja minimoida riskit kauppoja tehdessä, hankkikaan kamanne deepnetin kautta ja/tai kavereilta, jotka kaman hankkii tuota kautta...
Pari vuotta oisin voinut olla hitosti tätä mieltä kanssa, mutta niinkuin sanoin tuolla nykyään on aika monenlaisia käyttäjiä joista osa on hiton järkevää porukkaa enkä kokis, ja hyviä säätäjiä osuu usein kohalle kaikilla jotka ees vähän yrittää tutustua aina jengiin. Musta tuntuu, että tässäkin nuoremmat on vain fiksumpii kokoajan, että moni välttää ne väärät kontaktit jo ihan terveestä järjestä monesti. Nykyään taas esim suomessa tulli on aika helppo tapa saada rikosrekisterii ja jäädä kiinni varsinkin jos käyttää paljon niin, aina jossain kohtaa napsahtaa ongelmia sitäkin kautta. Jos haluaa turvallisen tavan käyttää huumeita, kandee vain tutustua mahollisimman järkeviin ihmisiin ylipäätään ja välttää turhan sekavaa jengiä.

Oon saattanut tehdä väärän vaikutuksen ajatuksesta "uudet käyttäjä = deepnet tyypit" ja "vanhat käyttäjät = kaikki muut tai jotain sinneppäin." Nuoret tuntuu olevan paljon enemmän valistuneita kaikin puolin doupin kanssa. Itelle vanhemmista käyttäjistä tuntuu ensiksi ehkä tulevan mieleen ne yli 30 v tyypit jotka on kussut asioita hiton pitkään, moni jotka käyttää järkevästi niin tuntuu ajautuvan pois siitä aktiivisimmasta käytöstä ennen 30 v ikää. Toisaalta myös se ikä tuo tietyn maltillisen käytöksenkin monilla. Ehkä noin tavallisen kaduntallaajan tai vähän douppia käyttävän silmistä moni vanhempi käyttäjä on ne jotka on överissä kuosissa, mutta monet tyypit joilta saanut vuosien mittaan tasasesti ja "hyvien myyntitapojen mukasesti" on ollut myös yleensä vanhempia jotka tosin tuntuu juurikin vähentäneen käyttöä.

2000 luvulla olleet doupin käyttäjissä on se, että ne ihmiset on saanut ne vanhat huumeet käyttöönsä ja on oppinut vanhat kikat vanhemmilta ihmisiltä, mutta samalla niille tuli netin kautta uusia huumeita ja ne nuoret jotka syntyi 90 luvulla ja 80 luvun lopussa oppi nopeasti käyttään nettiä niin, että siitä tuli väylä saada tietoakin huumeista helposti. Moni douppaaja on opiskellut wikipediasta perusasioita kemiasta ja farkamokologiasta samalla ja huumefoorumeja on ollut jo vaik kuinka pitkään pystyssä joka auttaa huumeskenessä tiedon välitystä. Tää johtuu vain siitä, että nykyään tietoa on niin hitosti paljon helpompi saada ja nuoret ihmiset tykkää lukea sitä ja opiskella. Huumekulttuurissa tää ei voi olla näkymättä.

Vanhemmat käyttäjät jotka on ollut jo nuoria ehkä 80 luvulla tai 90 luvulla tuntuu olevan sen takia just vähän ehkä pihalla, kun ne eivät ole sellaisessa informaatiovallankumouksessa mukana. Tietenkin kylhän niissäkin poikkeuksia on, mutta jotenkin tuntuu, että moni vanhempi käyttäjä on vähän enemmän syrjäytynyt tästä osasta huumeskenee.
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
Personaes
OD
Posts: 1917
Joined: Sat 25 May 2013, 20:26

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Personaes »

Njoo. Tuo mun jakaminen käyttäjät tolla tavalla A/B luokkiin on kyllä aika tosi harhaanjohtava ja nyt selvinpäin kun asiaa ajattelen, niin parempi jako olisi about tällainen ja tää koskee siis useampia aineita, ei vaan piriä.

[A]Vanhat parrat/Amatöörit(uuteen skeneen)

Jotka käyttää suurelti osin pelkästään näitä perinteisiä aineita ja joiden kama on peräisin perinteisempiä reittejä. Tiettyjen järjestäytyneiden ryhmien tänne rahtaamia ja jälleen myymiä. Ikäjakauma on laajempi ja reilusti vanhempi. Suurta osaa tästä käyttäjä kunnasta ei kiinnosta mitkään JWH;t, 2C-jutut jne.

Uuden sukupolven käyttäjät.

Jotka perus pirin, subun, pilven, essojen, bentsojen jne jne. Lisäksi käyttää paljon näitä ns. "uusia huumeita" kuten MDPV:tä, mephedronea, 2C-X juttuja, JWH-juttuja. Jne, jne.
Suuriosa näistä aineista on peräisin juuri deepnetistä, tai muilta sivuilta jotka näitä tuotteita myyvät. Tän ryhmän käyttäjät on yleensä nuorempaa väkeä ja joiden keskiverto tietämys aineiden farmakologiasta/turvallisesta käyttämisestä on ylivoimainen jos vertaa ensimmäiseen ryhmään.

Ite uskon että ryhmän B jäsenen on helpompi saada laadukasta piriä(pienempi mahdollisuus kusetukselle, kun voi antaa negatiivista palautetta ja/tai saada korvauksia), jos lähetetty tuote on paskaa.
Kun taas A-ryhmässä jos perus narkki ei saa kovin hyvää, niin on turha toivoa mitään hyvityksiä. MUTTA, jos sulla on kontakteja/statusta, niin on myös saatavissa todella hyvää kamaa, monesti parempaa kuin mitä deepnetistä.

Mutta jos ajatellaan keskiverto nuorta opiskelijaa, joka vois saada random kaverin tutulta piriä tai vaihtehtoisesti ostaa netistä, niin oon aika varma että netistä saa parempaa. Sillä se oma status/kontaktit vaikuttaa niin paljon siihen kamaan mitä saa, toisinkuin netissä, jossa ollaan anonyymeinä ja jossa on mahdollisuus saada refundia/antaa julkista negatiivista palautetta muille potentiaalisille ostajille jos ei ole tyytyväinen.

Tietenkään homma ei mene ihan tällä tavalla, kun on ihmisiä jotka kuuluu molempiin ryhmiin(kuten minä itse). Kaikkien kannalta tuo B vaihtoehto olis kyllä parempi, jos kaikki mahdollinen kama olis helposti/turvallisesti saatavissa deepnetistä.
All that we see or seem, Is but a dream within a dream.
-Edgar Allan Poe
User avatar
Huiko
LD50
Posts: 2489
Joined: Mon 18 Jan 2010, 16:13
Location: Pääkaupunkiseutu

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Huiko »

Laitanpa tähän näkymiäni minäkin, kun oon katellu tätä "douppi-skeneä" jo kolmena vuosikymmenenä.

1990-luvulla oli perinteiset päihteet kunniassa ja niitä riitti. Ainoa aines josta oli aina välillä pulaa oli Kannabis. Kaikilla muilla aineilla oli suht` varma saatavuus, varsinkin jos osti kuukauden doupit kerralla tai vatkasi. Eli: Pilvee, essuja ja lirpakkaa oli jatkuvasti ja sieniin, happoon ja polleen törmäsi aina sillon tällön. Bentsoja käytti vaan oikeesti sairaat ja pellet.

2000-luvulla alkoi PL huononemaan ja pikku hiljaa katoamaan kuvasta, kukan vallatessa markkinoita. Kukka oli halpaa, haisevaa, ja sitä riitti. Itse oon aina pitänyt palasta enemmän kuin kukasta, ja omilla yhteyksillä polttelin tuolloin jatkuvasti hyvää Bumia. Piri oli tuolloin alkuun suomen suosituin huume. Laatu kuitenkin on heikentynyt rajusti. Ennen oltaisiin vähintään pahoinpidelty kauppias joka myy melkeen pelkkiä jatkeita. Texi alkoi valtaamaan markkinajohtajan asemaa. (Kiitos Karvosen ysäri-kokeilun.)Ensimmäistä kertaa törmäsin happoon nesteenä. Essut oli paskoja 90-luvun essuihin verrattuna. Pikku hiljaa alkoi noita tutkareita liikkumaan markkinoilla, ja nimi-hirviöt aiheutti ahdistusta.

2010-luvulla Nimi-hirviöt on lisääntyneet, enkä ota mitään ainetta tietämättä mitä se on. On ollut mukavaa kokeilla kaikenlaisia eri yhdisteitä ja tutkiskella niiden vaikutuksia erillaisissa tilanteissa ja olotiloissa. 2000-luvun loppu ja 2010-luvun alku on onkin mennyt kuin karkkikauppoja kierrellen.

Se mikä ärsyttää eniten ja mikä alkoi 2000-luvun lopussa, ja mikä on jatkunut tähän päivään on näiden nuorempien käyttäjien kusipäisyys. Nämä eivät osaa käyttäytyä ja vinkuvat aina vain omaa napaansa ajatellen. Ennen ei tarvinnut ikinä muistuttaa että joku on velkaa tai että mullekin vaikkapa maistuis. Se oli selviö, että jos jollain oli jotain, se tarjosi. Toisella kertaa joku muu. Velkojia ei juostu karkuun vaan tehtiin maksusuunnitelma. YLEENSÄKKÄÄN ei tehty velkaa, vaan hankittiin käteisellä. Harva edes kehtasi pyytää velaksi. Jos velkaa tehtiin, maksettiin velat aina ensitöikseen tai maine meni. Joitakin rassukoita kyllä oli ja niitä jeesattiin, jos nähtiin sillä olevan jotain apua. Nykyään ei myöskään ketään hävetä jos oma tuote on paskaa. EI OLE NORMAALIA, ETTÄ PIRISTÄ JOUTUU VETÄMÄÄN 0,5g STARTIT!! Jättäkää ostamatta tuollainen paska ja kertokaa eteen päin kuka tuollaista paskaa myy.

En siis itse ole juurikaan tekemisissä nuoremman polven tai rassukoiden kanssa. Ehkä siksi kavereitakin on kuollut aineisiin viimeksi 90-luvulla. Toivoisin että ne jotka eivät kestä douppien vaikutuksia eivät niitä käyttäisi. Hankkisivat pallit ja selkärankaa.

Mutta se tästä avautumisesta.
Tää tie vie tuskan, valitusten loukkoon.
Tän kautta käyt iänikuiseen vaivaan.
Tää tie vie kadotuksen väen joukkoon.

Oikeudenmukaisuus sai minut aikaan,
Jumalan Voima, Viisauden summa
ja Alkurakkaus, joka synnit peittää.

Vain ikuiset on ennen mua luotu,
myös mun on ikuisesti kestää suotu.
Kun tästä käyt, saat kaiken toivon heittää.


-Dante (n. armonvuonna 1321 jkr.
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Dexma »

Tätä topikkia lueskellessa huomaa kyllä, että kuinka paljon on eroa siinä kuka vastaa. Minkälaiset tausta on jne.

Itehän toisaalta tässä huudan mielipiteitä tosiaan tosi lyhyellä kokemuksella. Ajattelen vain omasta näkökulmasta. Mielenkiintoinen topikki kyllä. Musta mielenkiintoisimpia asioita doupissa on se "skene."
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
wRRa
Moderator
Posts: 2233
Joined: Sat 29 May 2010, 21:30
Location: Pääsi sisällä

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by wRRa »

Sillon kun itse alottelin pilveä polttaa, niin eurot oli kyllä jo kuvioissa, mutta grammahinta oli silti 8-10e luokkaa (2004). Nykyään hinta voi pahimmillaan olla jopa tuplat tuosta ja se on "normaalia". Tämänhän tosin kaikki jo tiesivätkin. Itse en Suomen hinnoilla ostaisi pilveä ollenkaan :P.

Amffe on tosiaan täällä aika paskaa, samoin naksut. Ei oikein niitäkään tee Suomessa mieli vetää, kun ei ikinä tiedä mitä paskaa saa käsiinsä, ellei itse netistä tilaa (mitä en tee). Esim. Hollannissa on ollut hyviä piri/naksukokemuksia.
"The Emperor... wants to conquer outer space. Yoda... wants to explore inner space, and that is the fundamental difference between the good and the bad side of the force."
bUkkA

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by bUkkA »

Sen nyt ainakin olen huomannut, että suomessa piirit on helvetin pienet. Kaikki ympäri maata tuntee jotain kautta toisensa tai vähintään kaverin kautta.
Huumebisnestä jos vähän seuraa niin huomaa, että koko bisnes perustuu kusetukseen ja luottamukseen.

Jotkut kaverit saa velaksi suunnilleen loputtomasti päihteitä kun on vaan oikeat suhteet ja luottamusta. Yleensä nämä on niitä jotka myy enemmän ja täyspäiväisesti. Nämä ihmiset on yleensä täysnarkkeja ja ei hirveästi piilottele asiaa. Tässä porukassa kamaa heitetään aina ja kaikkea tarjotaan. Tämän ryhmän nimi voisi olla vaikka Elämäntapanarkit. (esim: kotirosvot ja rapanistit. Eli siis langenneet enkelit)

Sit on olemassa kaksoiselämä runkut. Ihmiset siis jotka häpeilee omaa narkkaustaan ja kaikin keinoin pyrkii vaikuttamaan ihmiseltä, joka ei narkkaa. Tämä jengi käy usein töissä, omaa omaisuutta, syö hyvin, nukkuu yöt, on viettänyt iloisen lapsuuden, mutta haluaa vetää mämmiä teknobileissä ja happoa Shponglea kuunnellessaa tjsp. Tältä jengiltä edellisen mainitsemani ryhmän jäsenet lypsää rahaa myymällä piriä, joka on lähinnä vitsi, tai happoja 20e kpl tai essoja. Tämä jengi kun ei käytä päivittäin niin jopa kama joka on täyttä petosta toimii tyydyttävästi. Tätä voisi kuvailla vaikka "harrastelijanarkeiksi" (esim: klubihomot, homot, eli "viihdekäyttäjät", )

Sitten voisi vielä kolmanneksi erotella tämmöisen "nörtti/älykkönarkki" ryhmän, joka on tosiaan tämä uusin. Tähän porukkaan kuuluvat ihmiset tilaavat huumeensa interwebsistä, koska eivät omaa yhtään kavereita IRL. Nämä myös tietävät random douppiläppää jostain wikipediasta ja paljon muuta turhaa tietoa. Nämä käyvät usein yliopistossa tai opiskelevat datanomiksi. ( esim: Psyvault, Kuvalauta )

....

Kirjotin tän gogonaan yhtenä ajatusvirtana enkä jaksanut editoida niin voi olla, että tuli "vähän" sekava.

Perus idea kumminki oli vähän niinku näin : 1 ryhmä= yläasteella ne pahikset jotka polttaa röökiä, kiusaa ja tekee kiljua, 2 ryhmä = ne jotka urheilee käy limudiskossa ja omaa paljon kavereita. 3ryhmä=Ne nörtit, jotka eivät uskalla puhua mitään, omaavat ehkä pari kaveria ja ovat paskoja liikunnassa, mutta hyviä matikassa ja fysiikassa esim. :D
Petri6
OD
Posts: 1355
Joined: Mon 21 Jun 2010, 20:26

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Petri6 »

bUkkA wrote: Sit on olemassa kaksoiselämä runkut. Ihmiset siis jotka häpeilee omaa narkkaustaan ja kaikin keinoin pyrkii vaikuttamaan ihmiseltä, joka ei narkkaa. Tämä jengi käy usein töissä, omaa omaisuutta, syö hyvin, nukkuu yöt, on viettänyt iloisen lapsuuden, mutta haluaa vetää mämmiä teknobileissä ja happoa Shponglea kuunnellessaa tjsp. Tältä jengiltä edellisen mainitsemani ryhmän jäsenet lypsää rahaa myymällä piriä, joka on lähinnä vitsi, tai happoja 20e kpl tai essoja. Tämä jengi kun ei käytä päivittäin niin jopa kama joka on täyttä petosta toimii tyydyttävästi. Tätä voisi kuvailla vaikka "harrastelijanarkeiksi" (esim: klubihomot, homot, eli "viihdekäyttäjät", )
Huvittava kuvaus, itsekin kai menisin tähän ryhmään, vaikka nyt olenkin työttömänä. Ei niitä vitun pirinistejä jaksa katsella kuin muut pirinistit, joten sellaisten kanssa on ihan toivottavaa kaikkien muiden kannalta ja mielestä olla tekemisissä mahdollisimman vähän. Töissä käyvällä on myös varaa maksaa huumeistaan, joten hinnan perässä ei tarvitse juosta ja kama hankitaan sieltä, mistä sen kaikkein vähimmällä vaivalla (eli minimoimalla kontaktit niiden pirinistien kanssa) saadaan. Toisaalta kama saattaa olla parempaa, koska hyvää kamaa on varaa ostaa isompikin satsi omaan käyttöön kerralla. Itse en edes pidä piristä, joten ei onneksi tarvitse edes niitä pirinistejä katsella. Lisäksi jos joskus erittäin harvoin sitä otan, oletan jo valmiiksi, että se on paskaa, jolloin hommassa ei ole mitään epäselvyyksiä tai pettymyksiä (tosin joskus harvoin voi sitten olla niitä positiivisia yllätyksiä). Lisäksi "omissa piireissä" on yleistynyt sellainen käytäntö, että sitä piriä (jota kavereille ja tutuille välitetään) ei itse enää jatketa vaan se pakollinen voitto tehdään pyytämällä hieman kalliimpaa hintaa. Itse olen huomannut, että olemalla rehti ja reilu ja selittämällä asiat niin kuin ne ovat (esim. miksi siitä piristä pitäisi nyt saada normaalia kalliimpi hinta) pärjää paljon paremmin kuin sillä kusetuksella, jota narkkipiireissä hyvin yleisesti harrastetaan.
"Yksi vaarallisimmista huumeiden käyttötavoista on niiden poliittinen käyttö." -Nils Christie & Kettil Bruun
bUkkA

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by bUkkA »

Petri6 wrote:
bUkkA wrote: Sit on olemassa kaksoiselämä runkut. Ihmiset siis jotka häpeilee omaa narkkaustaan ja kaikin keinoin pyrkii vaikuttamaan ihmiseltä, joka ei narkkaa. Tämä jengi käy usein töissä, omaa omaisuutta, syö hyvin, nukkuu yöt, on viettänyt iloisen lapsuuden, mutta haluaa vetää mämmiä teknobileissä ja happoa Shponglea kuunnellessaa tjsp. Tältä jengiltä edellisen mainitsemani ryhmän jäsenet lypsää rahaa myymällä piriä, joka on lähinnä vitsi, tai happoja 20e kpl tai essoja. Tämä jengi kun ei käytä päivittäin niin jopa kama joka on täyttä petosta toimii tyydyttävästi. Tätä voisi kuvailla vaikka "harrastelijanarkeiksi" (esim: klubihomot, homot, eli "viihdekäyttäjät", )
Huvittava kuvaus, itsekin kai menisin tähän ryhmään, vaikka nyt olenkin työttömänä. Ei niitä vitun pirinistejä jaksa katsella kuin muut pirinistit, joten sellaisten kanssa on ihan toivottavaa kaikkien muiden kannalta ja mielestä olla tekemisissä mahdollisimman vähän. Töissä käyvällä on myös varaa maksaa huumeistaan, joten hinnan perässä ei tarvitse juosta ja kama hankitaan sieltä, mistä sen kaikkein vähimmällä vaivalla (eli minimoimalla kontaktit niiden pirinistien kanssa) saadaan. Toisaalta kama saattaa olla parempaa, koska hyvää kamaa on varaa ostaa isompikin satsi omaan käyttöön kerralla. Itse en edes pidä piristä, joten ei onneksi tarvitse edes niitä pirinistejä katsella. Lisäksi jos joskus erittäin harvoin sitä otan, oletan jo valmiiksi, että se on paskaa, jolloin hommassa ei ole mitään epäselvyyksiä tai pettymyksiä (tosin joskus harvoin voi sitten olla niitä positiivisia yllätyksiä). Lisäksi "omissa piireissä" on yleistynyt sellainen käytäntö, että sitä piriä (jota kavereille ja tutuille välitetään) ei itse enää jatketa vaan se pakollinen voitto tehdään pyytämällä hieman kalliimpaa hintaa. Itse olen huomannut, että olemalla rehti ja reilu ja selittämällä asiat niin kuin ne ovat (esim. miksi siitä piristä pitäisi nyt saada normaalia kalliimpi hinta) pärjää paljon paremmin kuin sillä kusetuksella, jota narkkipiireissä hyvin yleisesti harrastetaan.
Varmasti pärjää paremmin. Töissäkäyvällä juu nimenomaan on varaa maksaa enemmän huumeistaan ja siksi se joutuu maksamaan. Mitä diipimmälle kamapiireihin pääsee ni sitä halvemmalla saa, sitä parempaa saa ja usein myös ilman rahaa saa niin paljon ku tarvitsee. Mut hintana noille on kylläki koko muun elämän uhraaminen. (Tietysti on olemassa poikkeuksia, mutta lähes poikkeuksetta ne jotka on nisteimpiä on eniten sekaisin - eli saa parasta kamaa)
Monelle kama on rahaa tärkeämpää, koska rahan ainut käyttötarkoitus on kama anyways.
frapathea

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by frapathea »

Mä oon kakkosen ja kolmosen sekoitus koska nuuhkin nuorempana vähän ykkösen meininkiä eikä se sillai maistunu ku oon vähän huono sitoutumaan mihinkään tiukkaan lifestyleen :3

Lisäisin tohon kyllä vielä hipit. Tyypit jotka ei sillai häpeile käyttöään mutta yleensä pelkästään pilveä ja deelejä kuluu. Hommaan kuuluu olennaisesti myös kaikenlainen happojeesustelu. Rapanistejä ne usein halveksuu säälinsekaisesti, ehkä siks et ne pelkää sitä pientä rapanarkkia sisällään. Näitä löytää alpparista. :D

Hyvä postaus bukka!!
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Dexma »

bUkkA wrote: (Tietysti on olemassa poikkeuksia, mutta lähes poikkeuksetta ne jotka on nisteimpiä on eniten sekaisin - eli saa parasta kamaa)
Monelle kama on rahaa tärkeämpää, koska rahan ainut käyttötarkoitus on kama anyways.

Hyvä postaus bukka.

Musta tuntuu, että "parasta kamaa ja eniten" niin sellaisen tittelin saamiseen vaaditaan muutakin kuin vain ollaan hiton sekaisin ja narkataan. Siis nyt puhun niistä oikeista myyjistä jotka hoitaa asioita skarpimmin. Ne jotka on siellä missä sovitaan minä ja ne jotka pystyy hommaan mitä ne haluaa. Monesti sekaisimmat nistit niin vaik niillä on kamaa niin monesti se on jotain peruspiriä pikkaisen parempaa, jotka on kokoajan rahoissa tiukoissa + jää kiinni usein poliiseille. Eikä siinä siis moni niistä ns isommista pelureista varmasti joutuu välillä vähän tasapainotteleen lain ja sekaisuuden rajamailla, mutta se eräänlainen huumetouhussa pärjääminen pitkälle vaatii myös tietyn järjen ja skarppiuden. Tietenkin näitä ihmisiä on suomessa tosiaan tosi tosi vähän. Ihmetyttää välillä minkä takia moni näistä ihmisistä joilla on putsii piriä muutama säkki himassa viitsii olla näiden riskialttiimpien kuosaajien kanssa, ehkä se on sitä juurikin, että huumemyynti on pohjimmiltaan kusetusta ja tietyt ihmiset saa paremmin kaman loppupeleissä liikkuun. Toisaalta jos mulla ois kilo piriä ja sitä eteenpäin myisin niin tosiaan niin helposti pelästyvälle nörtille pelottais douppia myydä, mutta ne jätkät jotka tulee kämpälle 3 päivän valvomisen jälkeen on kanssa aina aika magneetteja kuseen kaiken.

Ehkä se on just sitä, että antaa kaikkensa siihen touhuun :D

Toi hippi porukka mun mielestä monesti tuntuu olevan vähän sekoitus tuosta 2 ja kolmos porukasta. Ne on ne psykedeelejä käyttävät, yliopistoissa käyvät ihmiset jotka opiskelee filosofiaa, psykologiaa ja tyyliin yhteiskuntatieteitä. Näiden ihmisten elämässä huumeista ei tuu ikinä oikein se maailman napa vain enemmän ohimenevä vaihe ennen siirtymistä elämässä isompii kaavoihin. (lsdeestä puoluepolitiikkaan :D ) Mut ehkä sellainen perusbudi hippi on sit enemmän sitä tyyppiä joka ei pääse amiksesta pidemmälle ja sen sisimmässä kasvaa sellainen ihminen josta voi tulla perusnarsu. Yleensä se tapahtuu just siinä ikä vaiheella ennen 20 vuotta...
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
frapathea

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by frapathea »

Dexma wrote: Toi hippi porukka mun mielestä monesti tuntuu olevan vähän sekoitus tuosta 2 ja kolmos porukasta. Ne on ne psykedeelejä käyttävät, yliopistoissa käyvät ihmiset jotka opiskelee filosofiaa, psykologiaa ja tyyliin yhteiskuntatieteitä.
En mä nyt puhu niistä deelipäistä joil on elämä jonkinlaisessa kuosissakin... Meinaan sitä porukkaa jonka elämäntyyli on oikestaan yllättävän samanlainen täyspäiväisten nistien kanssa paitsi et kuteet on värikkäämmät ja jutut höystetty vitun diipeillä elämänviisauksilla. :)
Mut ehkä sellainen perusbudi hippi on sit enemmän sitä tyyppiä joka ei pääse amiksesta pidemmälle ja sen sisimmässä kasvaa sellainen ihminen josta voi tulla perusnarsu. Yleensä se tapahtuu just siinä ikä vaiheella ennen 20 vuotta...
Eli just nää
User avatar
Happohuppu
Apteekki
Posts: 456
Joined: Mon 27 Nov 2006, 18:49
Location: Kuun pimeä puoli

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Happohuppu »

Itse aloitin douppaamisen 90-luvun puolivälissä ja jatkan edelleen. Ja on kyllä meno muuttunut 20 vuodessa.

Joku sanoi, että 90-luvun narkit ei tiedä juuri mitään aineista, käyttivät/käyttävät niitä vain, ja nykynuoret sensijaan tietää valtavasti sekä aineista ja niiden toimintatavoista. Jossain määrin pitää kyllä paikkansa. Nyt on netti ja se on mullistanut tiedonhaun.

Tuntuu vähän hassulta kertoa tässä itsestäni, mut ehkä se antaa jonkinlaisen kuvan siitä millaista meininki oli ja miten se on muuttunut.

Itse olen aina ollut outolintu, koska halusin ja haluan edelleen tietää kaikesta kaiken. 90-luvun puolivälissä kolusin yliopiston ja kaupungin kirjastoista kaikki huumeisiin liittyvät kirjat. Katsoin kaikki dokumentit jotka pystyin. BBS-purkeissa liikkui kaikenlaisia huumeisiin liittyviä tiedostoja. Pyrin verkostoitumaan mahdollisimman paljon ja löytämään kaltaisiani ihmisiä. Oikeastaan näin tiedonjanoista henkilöä en mistään löytänyt, mutta jokaiselta douppailua edes vähän harrastavalta kaverilta löytyi joku kirja tai joitain dokumentteja joista sain ahmittua lisää tietoa.

Halusin myös kokeilla kaikkea. Tuohon aikaan en oikeastaan edes hakenut ensisijaisesti euforiaa, halusin vain kokeilla niin paljon erilaisia aineita kuin mahdollista. Kasvatin ainakin oopiumunikoita, kannabista, hulluruohoa ja päivänsineä.

98-99 mulla oli jo ihan hyvät kontaktit... ja aloin kokemusten lisäksi hakea myös euforiaa :) Essoja, happoa, piriä ja kukkaa pyöri kaveripiirissä ihan mukavasti. Gamma ja lakka kun tuli kuvioihin niin ne oli älyttömän halpoja. Ilokaasua sai helposti ja halvalla, sen kun osti kaupasta.

Mun lähimmät douppikaverit oli skarppeja ja fiksuja nuoria, mut tunsin kyllä niitä jotka vetivät heti överiksi ja päätyivät vankilaan tai pöpilään. Ns. vanhemman polven narkkeja en tuntenut enkä halunnut tuntea. Mulla oli käsitys että ne ei tiedä mistään mitään.

1999 mun tiedonsaanti nousi uudelle levelille kun pääsin suljetulle sähköpostilistalle, jossa oli mm. Erowidin perustajat, MAPSin perustaja Rick Doblin, Bob Wallace joka oli yksi Microsoftin ensimmäisistä työntekijöistä ja miljonääriksi päädyttyään alkoi taloudellisesti tukea psykedeelien tutkimusta jne. Lista oli sellainen, että jos mulla oli joku kysymys, niin listalla taatusti joku osasi vastata siihen.

Joku taisi tässä ketjussa sanoa että 2010-luku on tutkarien eli numerokirjainsarjojen aikakausi. Mulle tuli jo 1999 tutuksi 5-MeO-DMT ja 5-MeO-DiPT ja siitä saakka olen seurannut mitä tutkarimaailmassa tapaahtuu.

Vuosituhannen vaihteesta eteenpäin netti alkoi tosissaan syrjäyttää muuta tiedonhakua. Tuli paljon asiallisia sivustoja, hyviä keskustelufoorumeita ja nettihuumekauppoja. Oli näitä ennen vuosituhannen vaihdettakin, mutta ne eivät oikeastaan olleet vielä vakiinnuttaneet asemaansa. Niitä lähinnä ihmeteltiin enemmän kuin käytettiin.

Nyt on Silkkitiet ja muut, ja ne on aiheuttaneet taas yhden mullistuksen. Enää ei tarvitse tavata diilereitä ja myyjät pitää netissä huolta maineestaan myymällä sitä mitä lupaavatkin, ja se on tosi hyvä juttu.

Tämän päivän kakskymppiset varmaan ajattelee vanhan liiton jengistä että ne ei tiedä mistään mitään. Ja itse ajattelin kakskymmpisenä samalla tavalla. Ja se on ihan totta, jokainen sukupolvi on edellistä viisaampi. Mut on meitä toisenlaisiakin oldschool-hemmoja :)
Looking for planet Gong...
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Dexma »

Happohuppu wrote: Mut on meitä toisenlaisiakin oldschool-hemmoja :)

ja sua coolimmaksi on aika hankala päästä vaik ois kuinka new school.


Ois jännä kuulla noista mapsin ja erowidin jutuista enemmän, kun ite pidän niitä aina sellaisin kunnon drugsourceina. Harmi kun erowid on jäänyt vähän vuosien taakse eikä niin paljoo päivitä itseään, kun se olisi paras mahdollinen sivusto huumeille. Suurimmalta osalta on edelleen, mut jäänyt tosiaan pari vuotta taakse monessa jutussa ja se harmittaa. Ei ikinä foorumit pääse erowidin kaltaisen informaation yläpuolelle. Tai sillä tasolla, että ne pystyi tiivistään kaiken.

Itelle erowid. Oli se mistä tieto hankittiin ja wikipedia myöhemmin...
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
Happohuppu
Apteekki
Posts: 456
Joined: Mon 27 Nov 2006, 18:49
Location: Kuun pimeä puoli

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by Happohuppu »

Dexma wrote:Ois jännä kuulla noista mapsin ja erowidin jutuista enemmän, kun ite pidän niitä aina sellaisin kunnon drugsourceina.
Erowid on paisunut yli äyräidensä ja ei siksi nykyään pysty aina antamaan ajanmukaista tietoa. Esim. uusia tutkareita kun tulee jatkuvasti, niin Erowid ei pysy kärryillä. Jos mulla nykyään olisi jotain kysyttävää vaikka jostain uudesta tutkarista, niin toki vilkaisisin mitä Erowid sanoo, ja sitten kysyisin täällä Vaultissa ihmisten kokemuksia. Varmasti joku olisi jo sitä kokeillut :)

MAPS tekee koko ajan hyvää työtä ja tukee psykedeelien tutkimusta.
Looking for planet Gong...
User avatar
w
Psykonautti
Posts: 95
Joined: Tue 26 Dec 2006, 22:05
Location: Le Manse

Re: Suomen Douppi-Skene

Post by w »

Nostetaas, mielenkiintoinen ja hyvin ajankohtainen aihe. Edellisestä replystä aikaa melkein 5 vuotta ja paljon on tapahtunut tuossa ajassa.

Erilaisia päihteitä on täällä Suomessakin nyt saatavilla enemmän kuin koskaan aiemmin ja varsinkin nettikauppa on selvästi vakiinnuttanut paikkansa. Tuntien vesisateessa venailu kostean ja vajaan budisäkin vuoksi ja muut epävarmat säädöt ovat ainakin osalle ihmisistä menneisyyttä, samoin perinteisissä hUUmeluukuissa ravaaminen. Toisaalta nettikauppa helpottaa alaikäisten päihdehankintoja, mikä ei ole niin hyvä juttu.

Päihteiden puhtaus tuntuu myös parantuneen, paitsi jostain syystä amfetamiini jatketaan nykyään aivan sokeriksi. Tuskin edes 10% suurin osa mitä tällä hetkellä liikkuu. Essot ovat lähes poikkeuksetta laadukkaita ja vahvoja (150+mg). Viime aikoina myös ketamiini on tullut kuvioihin jonkun verran. Vielä muutama vuosi sitten ketku tuntui todella harvinaiselta katukaupassa.