iv./im.

Keskustelua opiaateista, opioideista, bentsodiatsepiineista ja muista sedatiiveista, sekä niiden turvallisesta käytöstä.
User avatar
tRip
Me Gusta
Posts: 6119
Joined: Thu 22 Sep 2005, 02:40

iv./im.

Post by tRip »

TIEDOITE: Helsinki kilpailutti neulanvaihtopisteet (ja niiden muun toiminnan), jonka seurauksena toiminta siirtyi A-klinikoilta HDL:lle. Vinkit lopettivat toimintansa 30.11.2015, mutta uudet neulanvaihtopisteet ovat:

HDL

Kurvi
Pääskylänrinne 5. Maanantaista perjantaihin klo: 12.00-16.00.

Kannelmäki
Sitratori 3. (2.krs.) Maanantaisin ja perjantaisin klo: 12.00-16.00.

Malmi
Kirkonmäentie 18. Tiistaisin ja torstaisin klo:12.00-16.00.

HELSINGIN KAUPUNKI

Itiksen Symppis
Turunlinnantie 14. Maanantaista perjantaihin klo:09.00-14.00.

Kontulan Symppis
Keinulaudankuja 4. Maanantaista perjantaihin klo:09.00-14.00.


Jos paikkakunnallasi tai kaupungissasi ei järjestetä neulanvaihtoa tai myydä välineitä, voit googlettaa esim. sanoja: 30G neula, 2ml ruisku, micronfilt, lääkemitta, yms. Kaikkia
välineitä voi laillisesti tilata suomesta ja suomeen. Osan löydät helposti suomalaisistakin nettikaupoista. Filttereiden kohdalla voit joutua käyttämään kääntäjää.


HUOM! Älä hävitä ikinä käytettyjä välineitä vastuuttomasti! Yleinen mielipide vaikuttaa sinunkin oikeuksiisi!

Alkuperäinen viesti:
zan wrote:...mutta jos välttämättä haluat sen tehdä niin muista aseptiikka viimeiseen asti.
hommaan kelpaa joku isompi viinipullon korkki tai joku 4cl snapsi lasi, murskaile tbl ja pistä ne sinne minne pistätki. lisää vettä sinne niin paljon kuin ruiskuun mahtuu, hieman yli 2ml ja mieluumin hanakuumaa. sekoittele vesi ja mömmöt huolella ja vielä kerran huolella. fimaksi kelpaa ihan ventti jonka koosta riippuen voit halkaista puolet pois ja muista ottaa se paperi kuori siitä pois.
sit heitätä sen sinne klippikuppiin, kallistat hieman itseesi päin ja pistät 2ml ruiskun kiinni fimaan ja työnnät sitä suht voimakkaasti samalla imien nestettä ruiskuun sisään. sit ku se o täynnä ni se on täynnä.

neulakoko on 22g-27g o ihan hyvä.
peltsi: Jos oikeesti haluaa tehdä ton injektoinnin steriilisti niin klikkikuppi olis tietysti ihan hyvä olla kanssa steriili?
Sit oon kanssa miettiny et olisko akkuvesi steriilimpää ku hanavesi? ..tai voiko/kannattaisko akkuvettä käyttää noihin hommiin?


eNZYMe:

On akkuvesi puhtaampaa kuin hanavesi. Suolakious on parasta koska sen PH on lähellä samaa kuin ihmisen veren, eikä sen injektointi tuhoa punasoluja.


Hatusta heitettynä listaa eri nesteiden paremmuusjärjestyksessä.
1. Steriili suolaliuos
2. Tislattu vesi (Mieluiten apteekista injektointiin tarkoitettua)
3. Keitetty hanavesi johon lisätty pieni määrä suolaa. Jotain puol teelusikallista muutamaan litraan. 0.9% on täydellinen suolapitoisuus
4. Kylmä hanavesi.


Yks ihan hyvä vaihtoehto on käyttää etikkaa kyhäykseen ja laimentaa se pari prosenttiseksi ennen pistämistä. Etikka on varsin tehokas bakteereiden ja virusten tuhoaja, eikä erityisen haitallista pistää laimeana. Joko väkiviinaetikkaa tai vedellä laimennettua kemiallisesti valmistettua 10% etikkahappoa. Ei mitään viinietikoita. Toimii myös hyvin jos tarvii muuttaa emäksiä pistettävään suolamuotoon, esim ruskean heroiinin kanssa. Skotlannissa yleinen etikan käyttö heroiini kyhäykseen on vähentänyt HIV tartuntoja- http://gateway.nlm.nih.gov/MeetingAbstr ... 79951.html
Olkaa hygienisiä, käyttäkää puhtaita neuloja ja filtteröikää hyvin
http://www.exchangesupplies.org/

-sx0


Azee kirjoitti mallikkaan viestin pistämisestä, joten laitetaanpa se tähän:
Azee wrote:Riskien vähennystähän tämä vain on. Jos haluaa välttää kaikki riskit, tuskin kannattaa käyttää mitään IV. Se joka haluaa, käyttämällä mahdollisimman aseptisia tuotteita vähentää samalla riskejä ja negatiivisia terveysvaikutuksia. Jokainen tekee oman panostuksensa terveyteensä. Riskittömäksi iv-hommia ei saa, niin ne saattaa sairaalassakin pistokohdat infektoitua. Mut se joka arvostaa terveyttään ja suoniaan hankkii muutamalla eurolla turvallisemmat käyttövälineet ja nesteet, sekä opettelee aseptisen toimintatavan.

Suonen -ja lihaksensisäisten injektioiden lyhyt oppimäärä

RISKIT

Epäpuhtailla välineillä riskinä on esimerkiksi paikalliset iho/rasvakudoksen/laskimoiden infektiot, bakteerien aiheuttamat märkäpesäkkeet, verenmyrkytys, sydämen läppäinfektiot, C-hepatiitti ja HIV (jälkimmäiset välineiden jakamisella). C-hepatiitti tarttuu ruiskuja, neuloja ja klikkikuppeja jakamalla paljon todennäköisemmin kuin HIV.

Tulehtuneen pistopaikan tunnistat punoituksesta, kuumotuksesta, kivusta ja erityksestä. Korkea kuume voi kertoa verenmyrkytyksestä ja tällöin olisi hakeuduttava sairaalahoitoon. Myös erilaiset värimuutokset, voimakas kosketusarkuus, tunnottomuus kertovat tulehduksesta, johon tarvitset hoitoa.

http://toimipaikka.a-klinikka.fi/vinkki ... bsessi.pdf

IV ja IM -käytön akuutit vaaratilanteet:

IV&IM-käytössä päihdettä tarvitaan usein reilusti vähemmän kuin muilla annostelutavoilla. Ota selvää injektoitavan aineen ominaisuuksista, haittavaikutuksista ja yliannostuksen oireista. Aina uutta tuote-erää kokeillessasi tee se selkeästi pienemmän määrän kanssa kuin aiemmalla erällä. Pidä taukoja mäntää painaessa ja tunnustele vaikutuksia. Näin voit vähentää tahattoman yliannostuksen riskiä. Älä luota sokeasti muiden ohjeisiin käyttömääristä, ihmiskohtaiset erot ja toleranssit vaihtelevat suuresti. Aloita aina varovaisella annoksella.

Yliannostuksen oireita: Heikentynyt tai pysähtynyt hengitys, kasvot siniset tai erittäin kalpeat, hervoton ruumis, heikko pulssi tai pulssia ei tunnu, suun vaahtoaminen, vapina tai kouristelu, oksentelu, rintakipu, rintakehä tuntuu paineiselta tai kiristävältä, pyörtyminen, korina tai tukahtunut hengitysääni.

"Opiaatit sekä rauhoittavat aineet, kuten alkoholi sekä bentsodiatsepiinit (esim. Diapam), hidastavat elintoimintoja. Se voi johtaa hengityksen lamaantumiseen. Hengityksen pysähtyminen kokonaan johtaa häiriöön myös sydämen toiminnassa. Stimulantit, kuten kokaiini ja amfetamiini, voivat yliannostettuna johtaa sydänkohtaukseen, kouristuksiin tai pyörtymiseen. Kokaiinin yliannostus voi aiheuttaa ruumiin sisälämpötilan nousun, joka saattaa johtaa aivovaurioon ja kuolemaan.
(Terveysneuvontapiste Vinkki)

Opioidien yliannostusta varten kannattaa olla varmuuden vuoksi kaapissa ampulli naloksonia, naltreksonia (Revia).

Buprenorfiini/buprenorfiini-naloxoni yhdistelmävalmiste (Subutex tai Suboxone) tai Tarqinic-lääkevalmiste (5mg oksikodoni/2,5mg naloxoni, 10mg oksikodoni/5mg naloxoni jne.) saattavat osittais-agonisti/antagonisteina auttaa opioidiyliannostuksessa, mutta tieteellisen faktan puuttumisen vuoksi ei voida suositella niiden käyttöä akuuteissa vaaratilanteissa.

Amfetamiinin/muiden stimulanttien yliannostuksesta en osaa tarkemmin sanoa. Bentsodiatsepiinit auttavat jonkin verran. Kyseessä pääosin oireenmukainen hoito. Voimakkaassa stimulanttiyliannostuksessa soita ambulanssi/hakeudu päivystykseen)

Lyhyt elvytysohje:
Pidä huolta että yliannostuksen saanut saa happea tarpeeksi. Ryhdikäs asento, istuen tuettuna. Tarkista sydämen syke kyynertaipeesta tai kaulalta, tarkista hengittääkö. Jos sykettä ei tunne, ilmoita hätäkeskukseen ja aloita välittömästi painelu-puhallus-elvytys 30:2 tai 15:1- rytmillä. Henkilö selälleen makaamaan, käännä päätä taaksepäin niin että leuka nousee ylospäin jotta hengitystiet aukeavat. Aloita voimakas painelu rintalastan kohdalta (pumppausrytmi mukailee BeeGeesin Stayin Aliven tahdissa tai vaihtoehtoisesti negatiivisena kaverina voit ottaa mallia Queenin Another One Bites the Dustista). Kolmenkymmenen painalluksen jälkeen puhalla rauhallisesti suun kautta ilmaa keuhkoihin samalla pitäen kaverin nenästä kiinni. Voit samalla varmistaa että puhaltamasi ilma menee katsomalla kohoaako rintakehä. Jatka paineluelvytystä kunnes ambulanssi saapuu.

Anafylaktisessa kohtauksessa adrenaliinkynä (Epipen) lihakseen 10-30min välein tarpeen vaatiessa. Anafylaktinen reaktio ilmenee ihoalueiden (rintakehä, kasvot) punoituksella, kutinalla, huulien ja kaulan turpoamisella ja hengityksen vaikeutumisella. Lieviä reaktioita voi hoitaa antihistamiineilla (mm. setiritsiini, hydroksitsiini)
Valtimopistossa neula välittömästi pois suonesta ja erittäin tiukka paineside pistokohtaan verenvuodon ehkäisemiseksi. Kohota raaja sydämen yläpuolelle.

Hätätapauksissa soita 112, rikosrekisteriä/H-merkintää et oman tai toisen hengen pelastamisesta saa. Toisaalta heitteillejättö on rikos ja muutenkin rottamaista toimintaa. Vaikka saisitkin kaverisi hereille, niin vaara ei ole välttämättä vielä ohi, sairaalassa osaavat tarkkailla ja hoitaa näitä asioita (hapen anto, sydämen toiminnan ja hengityksen seuranta, lääkitys, turvallinen ympäristö)

Vinkin ohje:
http://toimipaikka.a-klinikka.fi/vinkki ... ikkiin.pdf

I.V. Intravenoosi eli laskimonsisäinen injektio:

Perusperiaatteet:
1 neula - 1 pisto. Ainakaan yli kahta kertaa ei mielellään samalla neulalla.
Älä käytä neulaa josta et tiedä onko sillä toinen jo pistänyt. Jos muita kuin omia käytettyjä välineitä ei ole saatavissa, keitä vermeet kiehuvassa vedessä/hanki virkonia tai klooria puhdistamiseen. Vinkin sivuilta löydät oppaita tähän. Älä vedä useita pakkeja, veri sakkaa/hemolysoituu. Männän veto suoneen mennessä saattaa olla tärkeää jotta varmistutaan että ollaan suonessa, jos verta ei muuten nouse neulan kantaan/ruiskun alkuun.

Neulan kärjen kuluminen useassa käytössä:

Image

Käden laskimot:

Image

Neulalla lävistetään iho suonen kohdalta neulan hiottu puoli ylöspäin noin 30-45 asteen kulmassa muutamia millejä. Kun neula osuu suoneen, kohoaa neulan kantaan pieni määrä verta (tottuneemmat tunnistavat neulan menon suoneen työntovastuksen vähenemisestä ts. neula luiskahtaa hieman eteenpäin lävistäessään suonen seinämän). Tästä tiedät olevasi suonessa. Loivenna ruiskun kulmaa käden pinnan myötäiseksi ja työnnä neulaa suoneen vielä muutama milli. Varmista vielä olevasi suonessa vetämällä ruiskun mäntää hieman ulospäin, samalla varmistaen että neula pysyy paikallaan. Staasi irroitetaan ennen männän sisään päin painamista. Näin vältetään tukitun suonen paineen nousu. 1-2 ml ei niinkään nosta vielä suonen sisäistä painetta, mutta ohuet suonet saattavat puhjeta nopeasta stoossista, joten mielummin ennen männän painamista löysää staasi.

Injektion tulisi ideaalisti kestää yli 5 sekuntia, mitä hitaammin, sitä parempi. Sama koskee nestemäärää johon päihteesi liotat, enempi parempi, varsinkin jos on suonia ärsyttävää ainetta tai voimakkaasti verisuonia supistavaa huumetta (mm. kokaiini). Käytännön syistä kuitenkin useimmin käytetään 1 tai 2 ml ruiskuja. Kuulostele pistäessäsi aineen vaikutusta yliannoksen välttämiseksi. Kun ruisku on tyhjä, vedä neula suonesta ja pyri painamaan puhtaalla paperilla pistospaikkaa napakasti muutaman minuutin ajan. Tarkemmin asia selviää katsomalla informatiivisia videoita aiheesta.

Pistä vain sydäntä kohti laskimoihin. Laskimot ovat pinnallisia. Valtimot kulkevat syvemmällä. Käsivarsista mieluiten ulkosyrjälle kuin sisäsyrjälle (valtimoon osumisen riski sisäsyrjällä suurempi). Kämmenselkäkin on vähän siinä ja siinä, kokeneempien hommia. Helpoimmat paikat aloittelijalle ovat todennäköisesti kyynertaive ja anestesiologin suoni (löytyy ranteesta peukalon ja etusormen välistä) Aloittelija pistää kahden suonen haarakohtaan, siinä suurempi pinta-ala suonta. Valtimopiston huomaa paineesta jolla veri kohoaa ruiskuun, ja siitä että valtimoveri on kirkkaanpunaista verrattuna laskimoiden tummempaan vereen.

Injektointia voit harjoitella ns. käänteisesti, suorittaen saman toimenpiteen tyhjällä ruiskulla ja vetäen suonesta verta ruiskuun. (Älä työnnä ruiskuun vetämääsi verta takaisin suoneen!)

Mitä ohuempi neula, sitä parempi suonelle. Iso gaugeluku, ohuempi neula (25-30G, yleisimmät varmaan oranssi, ruskea ja harmaa). Voit käyttää myös kertakäyttöisiä insuliiniruiskuja, tällöin nesteen filtteröinti tulisi kuitenkin tehdä erikseen.Alusta ja tarvikkeet joilla väsäät kannattaa puhdistaa desinfiointiaineella välttääksesi epätoivottujen pöpöjen kulkeutumisen suoneen. Vaihtoehtoisesti voit käyttää esimerkiksi A4-A3 paperia alustana. Muista pestä ja desinfioida kädet ja pistoalue huolellisesti!

Vaihtele pistopaikkaa, älä käytä ns. helppoa paikkaa, vaan harjoittele pistämään useampaan paikkaan. Mitä suurempi laskimo, sen parempi. Suonet saat paremmin näkymään staasin eli kiristyssiteen avulla, syömällä jotain sokeripitoista, nostamalla verenpainetta esim. kahvin tai tupakan avulla ja pesemällä pistettävän raajan kuumalla vedellä. Kättä kannattaa roikottaa sydämen alapuolella, ja pumpata nyrkkiä kiinni-auki-kiinni, jotta verta virtaisi laskimoihin enemmän. Myös alkoholilapulla "maalaamalla" saa suonet näkymään paremmin. Pääosin suositellaan että jalkojen suoniin polven alapuolella ei pistettäisi koska veren palautuminen alaraajoista on hitaampaa.

Pistopaikan pienet verenpurkaukset yms. mustelmat hoituu hyvin Hirudoid forte -voiteella. Pienet jäljet (alle 2cm ympärysmitaltaan) saattaa hoitua esimerkiksi hydrokortisonivoiteella (hydrocortison) tai basitrasiinivoiteella (basitract). Pistoskohdan puristaminen ja raajan kohottaminen sydämen yläpuolelle pistämisen jälkeen vähentää veren vuotamista ja mustelmien muodostumista. Ensimmäisissä kappaleissa kuvataan pistopaikan tulehduksen oireet, jotka vaativat lääkärin hoitoa.

Ei pillereitä tai katupulvereita suoneen, jos laitat kuitenkin, filtteröi ensin huolellisesti. Esimerkiksi ensin puhtaan puuvillapumpulin kautta ja vielä uudestaan sterifiltillä. Pelkka pumpuli ei poista pienempiä partikkeleja, joten ehdoton suositus Sterifiltin käyttöön. Suosittelen myös hankkimaan erillisen vetoneulan ruiskuun vetämistä varten. Huomioi aina eri käyttötapojen hyötyosuudet eri päihteiden kohdalla. Joskus oraalinen/rektaalinen/nasaalinen hyötyosuus on jo varsin korkea, eikä suonia tarvitse kiduttaa. Mm. bentsodiatsepiineistä vain harvat ovat vesiliukoisia. Opioideista mm. oksikodoni toimii hyvin myös suun kautta.

Löydät lisätietoa ainekohtaisista käyttöohjeista ketjuista tältä foorumilta. Hakukoneen käyttö sallittu!

I.M. Intramuskulaarinen injektio eli lihaksensisäinen injektio

IM- pistämisessä aseptiikka on vielä tärkeämpää kuin IVssä. En suosittele IM kenellekään joka ei tiedä mitä on tekemässä. Ampullikama (suodatinneula mahdollisia lasinsirpaleita varten), steriilit vehkeet ja oikea tekniikka. IM neulat yleensä 40-60mm pitkiä ja 20-23 g (keltainen, vihreä, musta, sininen). Helpoimmat paikat etureiden tai sivureiden keskimmäinen kolmannes. Neula laitetaan vain 2/3 sisään. Lihasinjektiossa maksimimäärä nestettä 5ml. Pienempi määrä nestettä painaa kudosta vähemmän ja ei ole niin kivuliasta. Neste injektoidaan lihakseen hitaasti useamman sekunnin aikana. Jos lihas tuntuu kivuliaalta, hidasta injektiota. Kannattaa käyttää Z-tekniikkaa, eli vetää toisen käden kämmenselällä pintaihoa muutama sentti sivuun, injektio ja neulan nosto pois, jonka jälkeen nostaa toisen käden ihosta, jolloin liuos jää lihakseen ikään kuin taskuun.

Internetin hakukoneilla löydät kauppoja joista saa bulkkihinnoin tarvittavia välineitä isompia välineitä, mm. Sterifilttejä. Apteekissa tuotteet ovat yleensä vähän tiskin alla, mutta päivystyspakkauksen taitaa saada pariin euroon, suuremmat määrät ruiskuja ja neuloja saa kysymällä. Apteekkien filtteritarjonnasta en tiedä. Vinkeistä saa useampaakin filtteriä. Injektionesteitä löytyy kysymällä, joko natriumkloridi 9mg/ml (isotoninen keittosuolaliuos) tai aqua sterilisata (steriili vesi). Sniidu eli kitsas eli saita eli itara ostaa paria viestiä aikaisemmin mainitun Nacl-huuhtelunesteen, pistää puhtaalla neulalla siihen korkin alla olevaan suojakalvoon pienen reiän ja siitä tiputtelee klikkikuppiin tarvittavan määrän nestettä (20 tippaa - 1 ml) ja säilyttää nesteen vaikka jääkaapissa.

Image

Pidä huolta fyysisestä terveydestäsi, vastustuskyvystäsi. Syö säännöllisesti monipuolista ruokaa, harrasta muutakin kuin päihteitä. Jos käytät suonensisäisesti, tee se järkevästi.

Jos haluat perehtyä tarkemmin turvalliseen pistämiseen, tutustu vinkin materiaaleihin:
http://toimipaikka.a-klinikka.fi/vinkki ... pistamista
Tutustu myös haittojen vähentämistä koskeviin ketjuihin
http://psyvault.net/viewtopic.php?f=5&t=4883
Last edited by Anonymous on Tue 07 Jun 2016, 21:44, edited 6 times in total.
Reason: Laitoin infoa neulanvaihdosta nykysellään. :) ...Ja viimeksi lisäsin Azeen viestin informaationsa tähden.
Keep it unreal.
User avatar
Siva
Kameleontti
Posts: 550
Joined: Sun 22 Mar 2009, 21:50
Location: Itä-Helsinki

Re: I.V.

Post by Siva »

Onko tää ihan pakollinen topikki? Tai siis, tuntuu vähän (tai oikeestaan ihan vitun) väärältä että tää on ylipäätänsä missään päin foorumia.
I'm maybe bad
But I'm so perfectly good at it.
User avatar
Gartargor
Psykonautti
Posts: 148
Joined: Thu 03 Jul 2008, 04:51

Re: I.V.

Post by Gartargor »

jotkut tätä kuitenkin tekee niin eikö ole fiksumpaa neuvoa miten se tehdään oikein kuin antaa ihmisten tehdä sitten sokkona?

Haittojenvähennys on paljon parempi ratkaisu kun "kriminalisointi", eikös tämä jo erimaiden huumausaine poliitikan tulosten perusteella ole selvää? ;)
I used to worry, thought I was goin' mad in a hurry
Gettin' stress, makin' excess mess in darkness
User avatar
xxx-men
Kameleontti
Posts: 950
Joined: Fri 28 Nov 2008, 22:20
Location: planetX

Re: I.V.

Post by xxx-men »

Jos ois kamera ni voisin videon pistää miten homma hoituu. Kannattaa muuten käyttää vinkin fimoja (pumpulipalloja) kuin venttiä/ röökifimaa. Ventit suodattaa noin 20% paskaa pois. Pumpulipallot rutkasti enemmmän.
User avatar
Siva
Kameleontti
Posts: 550
Joined: Sun 22 Mar 2009, 21:50
Location: Itä-Helsinki

Re: I.V.

Post by Siva »

xxx-men wrote:Kannattaa muuten käyttää vinkin fimoja (pumpulipalloja) kuin venttiä/ röökifimaa. Ventit suodattaa noin 20% paskaa pois. Pumpulipallot rutkasti enemmmän.
Joo, tuon tosiaan huomaa ruiskua täyttäessäkin kun tulee ne mössöt :roll: paljon iisimmin läpi siitä röökifimasta.. Paljon huojentuneimmin mielin voi vedellä sillon kun on kunnon fimoja, ainakin itse oon tosi neuroottinen koko hihattamisen suhteen. köh.

Vinkkien toimipaikat ja aukioloajat: http://toimipaikka.a-klinikka.fi/vinkki/toimipisteet
I'm maybe bad
But I'm so perfectly good at it.
User avatar
zan
Apteekki
Posts: 420
Joined: Sat 20 Dec 2008, 19:20

Re: I.V.

Post by zan »

hippitrip wrote:
zan wrote:...mutta jos välttämättä haluat sen tehdä niin muista aseptiikka viimeiseen asti.
hommaan kelpaa joku isompi viinipullon korkki tai joku 4cl snapsi lasi, murskaile tbl ja pistä ne sinne minne pistätki. lisää vettä sinne niin paljon kuin ruiskuun mahtuu, hieman yli 2ml ja mieluumin hanakuumaa. sekoittele vesi ja mömmöt huolella ja vielä kerran huolella. fimaksi kelpaa ihan ventti jonka koosta riippuen voit halkaista puolet pois ja muista ottaa se paperi kuori siitä pois.
sit heitätä sen sinne klippikuppiin, kallistat hieman itseesi päin ja pistät 2ml ruiskun kiinni fimaan ja työnnät sitä suht voimakkaasti samalla imien nestettä ruiskuun sisään. sit ku se o täynnä ni se on täynnä.

neulakoko on 22g-27g o ihan hyvä.
peltsi: Jos oikeesti haluaa tehdä ton injektoinnin steriilisti niin klikkikuppi olis tietysti ihan hyvä olla kanssa steriili?
Sit oon kanssa miettiny et olisko akkuvesi steriilimpää ku hanavesi? ..tai voiko/kannattaisko akkuvettä käyttää noihin hommiin?


eNZYMe:

On akkuvesi puhtaampaa kuin hanavesi. Suolakious on parasta koska sen PH on lähellä samaa kuin ihmisen veren, eikä sen injektointi tuhoa punasoluja.


Hatusta heitettynä listaa eri nesteiden paremmuusjärjestyksessä.
1. Steriili suolaliuos
2. Tislattu vesi (Mieluiten apteekista injektointiin tarkoitettua)
3. Keitetty hanavesi johon lisätty pieni määrä suolaa. Jotain puol teelusikallista muutamaan litraan. 0.9% on täydellinen suolapitoisuus
4. Kylmä hanavesi.


Yks ihan hyvä vaihtoehto on käyttää etikkaa kyhäykseen ja laimentaa se pari prosenttiseksi ennen pistämistä. Etikka on varsin tehokas bakteereiden ja virusten tuhoaja, eikä erityisen haitallista pistää laimeana. Joko väkiviinaetikkaa tai vedellä laimennettua kemiallisesti valmistettua 10% etikkahappoa. Ei mitään viinietikoita. Toimii myös hyvin jos tarvii muuttaa emäksiä pistettävään suolamuotoon, esim ruskean heroiinin kanssa. Skotlannissa yleinen etikan käyttö heroiini kyhäykseen on vähentänyt HIV tartuntoja- http://gateway.nlm.nih.gov/MeetingAbstr ... 79951.html
kaikki totta mitä yllä. mitä parempi fima sen parempi fima.
pisto:
vältä taive kohtia kuten kyynärtaivetta, joka juurikin on se herkullisin pistopaikka koska se myös rustottuu (muut suonet rustottuvat todella huonosti), (taivepisto) tässä voi käydä hassusti sillä laskimo ja arteria (valtimo) kulkevat vieritysten. hyviä paikkoja on mm. peukalon ja etusormen välistä lähtevä paksu suoni (ja todella pitkä), joka johtaa taipeeseen lopulta. Jalkoihin ei kannata pistää koska embolian ja trombin riski kasvaa merkittävästi. ja kämmenselkään ei kannata pistää ellet ole PRO tai ensihoitaja, muuten kätesi turpoaa mukavasti ja on kivan näköinen pistojälkineen.

tottakai olet tässä vaiheessa sitonut staasin hauislihaksesi ympärille sopivan kireälle, että laskimot alkavat pullottamaan mukavasti, mutta ei niin tiukalle että olet käsi punaisena ja kohta sinisenä, heh.
steriloi valittu pistokohta laajalta alueelta, niin ja kannattaa taputella suonia tai antaa "luunappeja" niin suonet tulevat kunnolla pintaan.

voit harjoitella päinvastaisella tavalla, ota itseltäsi 2ml verinäytteitä, opit milloin neula on suonessa ym.

itse pistäminen:
valitse pistettävä kohta, paina neulaa 45 asteen kulmassa suonta kohden, jos laskimosi ovat pinnassa 4mm:n työntökin voi jo riittää yleensä 4-7mm normi laskimoilla. huomaat neulan tyvestä oletko suonessa koska sinne tulee pieni määrä verta, jos paine sopiva. käännä ruisku-neula systeemi ihon myötäiseksi ja työnnä vielä noin 3-mm-1cm neulaa suonen sisään.
nyt tässä on kaksi tapaa, voit joko töötätä aineen sisään heti kun olet suonessa tai sitten irroittaa staasin ja sitten vasta töötätä aineen sisään, toki olet varmistanut että neula on suonessa vetämällä mäntää taaksepäin ja jos sinne tulee verta you hit the jack pot. ei kannata tätä pistohommaa todellakaan lähtä sössimällä tekemään vaan ihan rauhassa tutustu laskimoihisi ruiskuun, neulaan, kuin lujaa pitää mäntää painaa jne.

riskejähän tässä sitten on paljon mutta muutama: infectio jos epästeriilisti tehty ja paskasilla värkeillä, läpipisto (l"keihästät laskimon") josta mukava mustelma ja patti. arteriapisto ja ruiskussa epäpuhtauksia - amputaatio parhaimmillaan.
aivoveritulppa,keuhkoveritulppa, laskimotukos jne.
niin ja NEULAA EI TODELLAKAAN TARVITSE PELÄTÄ, ET EDES TUNNE MITÄÄN (kokeneimmat tuntevat milloin suonessa, karttuu ajanmyötä ja harjoittelemalla)

jos käytät ventti fimaa niin osta niitä pitkiä venttejä, kuori pois ja suodata sen läpi ja ota toinen ventti ja tee sama sillä.

jatkakaa ohjeistusta jos tuli jotakin virheellisyyksiä, pitää tehdä kahta asiaa kerralla ja samalla kirjoittaa tätä.
oisko täs jo jotaki ohjeistusta?

niin ja KAIKKIA NAPPEJA EI TODELLAKAAN VOI RÄNNÄTÄ. lähinnä CYP2D6 metaboliitin tarvitsijat.
Anonyymi

Re: I.V.

Post by Anonyymi »

zan wrote:niin ja KAIKKIA NAPPEJA EI TODELLAKAAN VOI RÄNNÄTÄ. lähinnä CYP2D6 metaboliitin tarvitsijat.
And what is this? Tuo CYP2D6-homma nimittäin. Kannattaa tosiaan tutkia PERINPOHJAISESTI mitä on sinne räpylään tunkemassa, ihan ainekohtaisesti.

Esimerkiksi se, että voit käyttää morfiinia IV:nä ei tarkoita sitä että voit turvallisesti vetää etyylimorfiinia samaan tapaan. Nappejen hihattamista en kyllä lähtökohtaisesti edes suosittelisi.
Last edited by Anonyymi on Mon 26 Apr 2010, 20:21, edited 1 time in total.
lonecell

Re: I.V.

Post by lonecell »

Anonyymi wrote:
zan wrote:niin ja KAIKKIA NAPPEJA EI TODELLAKAAN VOI RÄNNÄTÄ. lähinnä CYP2D6 metaboliitin tarvitsijat.
And what is this? Tuo CYP2D6-homma nimittäin.
Vähän ihmetyttää kanssa, kyllä kai se on ihan se ja sama että mikä entsyymi sen aineen metaboloi.
User avatar
zan
Apteekki
Posts: 420
Joined: Sat 20 Dec 2008, 19:20

Re: I.V.

Post by zan »

lonecell wrote:
Anonyymi wrote:
zan wrote:niin ja KAIKKIA NAPPEJA EI TODELLAKAAN VOI RÄNNÄTÄ. lähinnä CYP2D6 metaboliitin tarvitsijat.
And what is this? Tuo CYP2D6-homma nimittäin.
Vähän ihmetyttää kanssa, kyllä kai se on ihan se ja sama että mikä entsyymi sen aineen metaboloi.
Ubohduksia sattuu, varsinki jos olet yöhukista tullu ja punasilla silmillä vaulttia katot niin voi siinä jokunen erhe tapahtua. joo ei missään nimessä tramalia, codea ja etyylimorf. i.v tuttu lekuri piikitti i'v codea mitä espanjasta toi...ei ollu hyvin käydä, takykardiset oireet ym. mut noi on maksa metaboliitteja eli vaatii käynnin maksas, tramal ampullit poikkeus. mutta jos jatkettas asia linjalla ja neuvotaan i.v käytössä eikä kysymysmerkin takaa naljailla, perkele ku ei suomessakaan oo tollasta liikennemerkkiä.
User avatar
tRip
Me Gusta
Posts: 6119
Joined: Thu 22 Sep 2005, 02:40

Re: I.V.

Post by tRip »

Ilmeisesti ihan hyvä että tei yleispätevän topicin I.V käytölle..
en itse tuomitse, mutten myöskään voisi tehdä sitä.
Piikkikammo on pelastukseni.

Haluaisiko joku tehdä I.M häzmäköistä jonkun informatiivisen ohjeistuksen?
mm. ketamiinia ajatellen.. :P
Keep it unreal.
User avatar
Siva
Kameleontti
Posts: 550
Joined: Sun 22 Mar 2009, 21:50
Location: Itä-Helsinki

Re: I.V.

Post by Siva »

tribh wrote:Piikkikammo on pelastukseni.
Niin minakin luulin.
I'm maybe bad
But I'm so perfectly good at it.
sxoxyvg
Moderator
Posts: 1666
Joined: Tue 19 Jun 2007, 02:22

Re: I.V.

Post by sxoxyvg »

tribh wrote: Haluaisiko joku tehdä I.M häzmäköistä jonkun informatiivisen ohjeistuksen?
mm. ketamiinia ajatellen.. :P
En ole ekspertti IM injektoinnissa, ilmoittautukaahan nyt ketapäät niin saadaan hyvät ohjeet tästäkin!

IM injektoinnissa on tärkeää ettei pumpussa ole ylimääräisiä sattumia, eli mikronfiltterit on must jos "katutavaraa" hakkaa. Itse toimenpide on yksinkertainen, putsilapulla puhdistaa alueen, rentouttaa kohdelihaksen, tuikkaa neulan sisään ja mäntä hitaasti pohjaan. Jos injektointi sattuu niin hidasta. Neula pois ja se on siinä. Injektiokohdassa saattaa tuntua piston jälkeen pieni patti jonka pitäisi lähteä pois nopeasti kunhan aine imeytyy.

Aloittelijalle helpointa taitaa olla reiteen tuikkaaminen. Tuossa yleisimmät pistokohdat Image

Tökkimisiin sitten vain. Muistakaa kuitenkin että huonosti hoidetussa IM injektiossa infektiot ja raajojen menetykset ovat huomattavasti suurempi riski kuin IV-käytössä. Eli ne MIKRONFILTTERIT!!!
negatiivisesti sekaisin

<Dexma> Okei okei.
<Dexma> MÄ OLEN IHAN PERUSPANO
User avatar
peltsi
OD
Posts: 1046
Joined: Mon 11 May 2009, 22:53
Location: MuuMaa

Re: I.V.

Post by peltsi »

Ite suosittelisin ihan ampullina tökkäämään..tai henk koht en katutavaraa pistäis.
Paljon tota neulaa pitää työntää sisään?
Lihasta johon pistää voi myös hieroa vähän piston jälkeen (auttaa patteihin ja aine leviää tasaisesti)
"I hurt myself today to see if I still feel"
*Johnny Cash - hurt*
Freshi
Psykonautti
Posts: 124
Joined: Thu 13 Nov 2008, 21:07

Re: iv./im.

Post by Freshi »

kolme kysymystä:
1. saako esim. Vinkistä ostaa mikrofilttereitä?
2. jos filtteröi hyvin, niin voiko oxynormia pistää lihakseen?
3. Stadissa saa ilmeisesti vain yhdestä apteekista värkkejä, eli siitä Manskun 24/7 apteekista. Pitääkö oikeasti paikkansa? Oon keskustan yliopiston apteekista ja parin kaupunginosan apteekeista yrittänyt ostaa värkkejä, ei ole ollut. Ja onko yleensä vaihtoehtoja valikoimassa, vai onko aina niitä 2ml putkia?

Mulla kun toi lihakseen pistäminen sujuu aika hyvin, paremmin kuin suoneen. Mulle paras ja helpoin pistokohta on ollut olkavarsi, mut mulla onkin pitkät kädet, niin ylettyy.
User avatar
peltsi
OD
Posts: 1046
Joined: Mon 11 May 2009, 22:53
Location: MuuMaa

Re: iv./im.

Post by peltsi »

goofy wrote:kolme kysymystä:
1. saako esim. Vinkistä ostaa mikrofilttereitä?
2. jos filtteröi hyvin, niin voiko oxynormia pistää lihakseen?
3. Stadissa saa ilmeisesti vain yhdestä apteekista värkkejä, eli siitä Manskun 24/7 apteekista. Pitääkö oikeasti paikkansa? Oon keskustan yliopiston apteekista ja parin kaupunginosan apteekeista yrittänyt ostaa värkkejä, ei ole ollut. Ja onko yleensä vaihtoehtoja valikoimassa, vai onko aina niitä 2ml putkia?

Mulla kun toi lihakseen pistäminen sujuu aika hyvin, paremmin kuin suoneen. Mulle paras ja helpoin pistokohta on ollut olkavarsi, mut mulla onkin pitkät kädet, niin ylettyy.
Ei helvetissä oxyy lihakseen jos ei oo oxanestia ampullissa!
Muutenkaan pillereitä tai lääkkeitä mitä ei oo ampullitavarana ei missään nimessä kannata lihakseen tökätä jos ei haluu raajoistaan eroon.
"I hurt myself today to see if I still feel"
*Johnny Cash - hurt*
Freshi
Psykonautti
Posts: 124
Joined: Thu 13 Nov 2008, 21:07

Re: iv./im.

Post by Freshi »

Niin mulle täällä aiemmin sanottiinkin, ettei tabuja lihakseen, ja hihaan oonkin ne heittänyt, jos en oo syönyt/nokittanut. Halusin vaan varmistaa, kun Zan tuolla toisaalla sanoi, et nimenomaan lihakseen.

Ampullitavaraa oon joskus tosi kovan duunin tuloksena saanut jostain, mut käytännössä äärimmäisen harvoin..
User avatar
peltsi
OD
Posts: 1046
Joined: Mon 11 May 2009, 22:53
Location: MuuMaa

Re: iv./im.

Post by peltsi »

Joo joku pillerin lihakseen tökkääminen on huomattavasti suurempi riski ku iv. En suosittele tota kyl todellakaan.
Mun mielestä zan anto ehkä vähän disinformatiivisen kuvan tosta asiasta. Mut ampulli tavarana jos saat ja steriilisti hoidat piston niin kyl toi lihakseen tökkääminen on ihan turvallista. Ja suosittelen tosiaan vähän hieromaan kohdelihasta piston jälkeen että aine lähtee hyvin liikkeelle.
"I hurt myself today to see if I still feel"
*Johnny Cash - hurt*
User avatar
tRip
Me Gusta
Posts: 6119
Joined: Thu 22 Sep 2005, 02:40

Re: iv./im.

Post by tRip »

Koska olen päättänyt kokeilla Ketamiinia - im.
Haluaisiko joku antaa tästä perusohjeet. ei teidän minua varten tarvitse ohjeistaa, mutta ihan yleisesti.
Mutta; jos päätänkin kokeilla Ketkuu IM. nii olisiko joku halukas kertomaan miten se käytännössä tapahtuu..?
Käytännössä teen tämän ihmisen seurassa, joka kyllä osaa hommansa, mutta näin piikkikammoisena haluaisin hieman eka tunnustella USKALLANKO tehdä sitä!

Tätä Suomeen niin laajalti popularisoitunutta ihmeainetta masennukseen, päihdevierotukseen.. pään sekoittamiseen.

Image
Keep it unreal.
User avatar
LD50
Apteekki
Posts: 467
Joined: Wed 05 Jul 2006, 01:29

Re: iv./im.

Post by LD50 »

Apothecassa kaksi hyvää ketjua, charlieisoperuna teki tarkat ohjeetkin ketamiinin IM-nauttimistavasta. Siellä se jommassakummassa ketjussa on.

https://www.apotheca.org/keskustelu/viewtopic.php?t=302

https://www.apotheca.org/keskustelu/viewtopic.php?t=614
I haven't been this scared since Mother Teresa OD'd in my car
User avatar
Uke
LD50
Posts: 2158
Joined: Mon 01 Dec 2008, 01:05
Location: Hki

Re: iv./im.

Post by Uke »

Siis mä olen aina luullu, että im = suun kautta. Näin sitä vaan oppii :mrgreen:
Image
''Ihmiset ovat tismalleen kuin kukat: tarvitsemme aurinkoa ja hoivaa ja sen sellaista, mutta kasvamme paremmin kun päälle nakkaa pussin paskaa.''

PLUR Peace, Love, Unity, Respect.
sxoxyvg
Moderator
Posts: 1666
Joined: Tue 19 Jun 2007, 02:22

Re: iv./im.

Post by sxoxyvg »

LD50 wrote:Apothecassa kaksi hyvää ketjua, charlieisoperuna teki tarkat ohjeetkin ketamiinin IM-nauttimistavasta. Siellä se jommassakummassa ketjussa on.

https://www.apotheca.org/keskustelu/viewtopic.php?t=302

https://www.apotheca.org/keskustelu/viewtopic.php?t=614
Muistelisin et oli tuol rikki.fi/tajkor ne ohjeet ja se on nyt nurin. Oiskohan kopiota kellään? Oli meinaan hyvin neuvottu.
negatiivisesti sekaisin

<Dexma> Okei okei.
<Dexma> MÄ OLEN IHAN PERUSPANO
User avatar
dredi
LD50
Posts: 2180
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: iv./im.

Post by dredi »

IM = IntraMuscular = lihasinjektio
IV = IntraVenous = intravenöösi eli laskimoinjektio
PO = Per Oral = oraalisesti eli suun kautta

1. puhtaat välineet
2. puhtaat aineet
3. puhdas vesi tai muu liuotin

Jos yksikin kolmion osa puuttuu älä vedä.

Lihasinjektiota ei pidä suorittaa ellei käytettävissä ole täysin steriiliä injektioliuosta, esim. ampulleja. Infektio lihaksessa on paljon vaarallisempi kuin laskimoinfektio.
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!
sxoxyvg
Moderator
Posts: 1666
Joined: Tue 19 Jun 2007, 02:22

Re: iv./im.

Post by sxoxyvg »

dredi wrote:IPO = Per Oral = oraalisesti eli suun kautta
Eikös tää tuu latinast "per os"?

pilkkua jyystäen.. :>

Eiks kellään oo talles tota charlien IM-ohjetta?
negatiivisesti sekaisin

<Dexma> Okei okei.
<Dexma> MÄ OLEN IHAN PERUSPANO
User avatar
mentalhell
Kameleontti
Posts: 884
Joined: Sun 16 Dec 2007, 00:01

Re: iv./im.

Post by mentalhell »

Yks kysymys ois IV hommiin liittyen, tota buprea kun tulee läiskittyä aika paljon räpylään niin mistä ton huomaa kunnolla jos menee ohi? Äsken löin noin 1,5 ml veteen liuotetut subun murut ja tohon tuli pien patti vaikka kaikki mielestäni meni suoneen, testasin lyödessä pari kertaa pakeilla että se on suonessa ja siellähä se oli mutta sitku olin hommat hoitanut, niin pistokohdassa oli patti? Ei erityisen kipeä, näin on käynyt ennenkin ja ne on hävinneet melko nopeasti. Voiko tuo johtua jostain että se laskimo vuotaa sinne ihon alle vai mitä se on? Kun aineet kumminkin on mennyt ihan sinne minne pitääkin? Neula jota käytin oli erittäin tylsä kylläkin. Nämä vastaavat patit on yleensä hävinnyt parissa tunnissa.
sxoxyvg
Moderator
Posts: 1666
Joined: Tue 19 Jun 2007, 02:22

Re: iv./im.

Post by sxoxyvg »

Veikkaisin että johtuu repaleisesta suonesta, tai sitten neulan päässä oleva reikä ei ole kokonaan suonessa.
negatiivisesti sekaisin

<Dexma> Okei okei.
<Dexma> MÄ OLEN IHAN PERUSPANO
naponen
OD
Posts: 1392
Joined: Tue 22 Jun 2010, 01:46

Re: I.V.

Post by naponen »

Siva wrote:
tribh wrote:Piikkikammo on pelastukseni.
Niin minakin luulin.
Niin minäkin.
Älkää tuudittautuko piikkikammon pelastukseen, se ei välttämättä pidä.
User avatar
Uke
LD50
Posts: 2158
Joined: Mon 01 Dec 2008, 01:05
Location: Hki

Re: I.V.

Post by Uke »

naponen wrote:
Siva wrote:
tribh wrote:Piikkikammo on pelastukseni.
Niin minakin luulin.
Niin minäkin.
Älkää tuudittautuko piikkikammon pelastukseen, se ei välttämättä pidä.
Mäkin pelkäsin piikkejä 5. luokkaan asti, mut sit tuli diabetes ja totuin piikkeihin. Nyt on ehkä sen takia jääny tökkimättä suoneen mitään, ku mulla ei yksinkertasesti näy millään suonet taipeesta, kiitollinen siitä enkä lähe väenväkisin niitä ettimäänkään.
Image
''Ihmiset ovat tismalleen kuin kukat: tarvitsemme aurinkoa ja hoivaa ja sen sellaista, mutta kasvamme paremmin kun päälle nakkaa pussin paskaa.''

PLUR Peace, Love, Unity, Respect.
User avatar
Velho
LD50
Posts: 2266
Joined: Wed 01 Oct 2008, 20:41
Location: 920

Re: iv./im.

Post by Velho »

Elikkäs joo tässä kerron tapauksesta nimellä idiootti. Idiootti halus kokeilla tuota IV hommelia ja kun ei osaa ja ohjeitakaan ilmeisesti ei ole tajunnut oikein niin nyt on käsi mustelmilla tuosta lähes kyynärtaipeesta. Osaisikohan joku kertoa milloin kannattaa lääkäriin suunnata? 13cm on nyt mustelmalla tai no sellasena kellertävänä (vaikea selittää) mutta kuitenkin mustelma ja pari tummaa kohtaakin on muttei ne tummat ole isoja tai niitä oo montaa. :oops: :confused:
I ain't happy but, I'm feeling glad. I got sunshine, in a bag


Don't drink and drive

Take LSD and teleport
sxoxyvg
Moderator
Posts: 1666
Joined: Tue 19 Jun 2007, 02:22

Re: iv./im.

Post by sxoxyvg »

Velho wrote:Elikkäs joo tässä kerron tapauksesta nimellä idiootti. Idiootti halus kokeilla tuota IV hommelia ja kun ei osaa ja ohjeitakaan ilmeisesti ei ole tajunnut oikein niin nyt on käsi mustelmilla tuosta lähes kyynärtaipeesta. Osaisikohan joku kertoa milloin kannattaa lääkäriin suunnata? 13cm on nyt mustelmalla tai no sellasena kellertävänä (vaikea selittää) mutta kuitenkin mustelma ja pari tummaa kohtaakin on muttei ne tummat ole isoja tai niitä oo montaa. :oops: :confused:
Pelkkien mustelmien takia lekuriin ei kannata lähteä. Jos ei ole pahannäköisiä kohtia jotka punoittavat/tuntuvat lämpöisiltä(tulehtuneita siis) turha huolehtia. Odottele rauhassa, jos joku läntti on pahenemaan päin niin sitten voi olla lekurireissun paikka. Ja kerro idiootille että jättää nuo neulahommat tai hommaa jostain parempaa opastusta.
negatiivisesti sekaisin

<Dexma> Okei okei.
<Dexma> MÄ OLEN IHAN PERUSPANO
User avatar
Velho
LD50
Posts: 2266
Joined: Wed 01 Oct 2008, 20:41
Location: 920

Re: iv./im.

Post by Velho »

sxoxyvg wrote:
Velho wrote:Elikkäs joo tässä kerron tapauksesta nimellä idiootti. Idiootti halus kokeilla tuota IV hommelia ja kun ei osaa ja ohjeitakaan ilmeisesti ei ole tajunnut oikein niin nyt on käsi mustelmilla tuosta lähes kyynärtaipeesta. Osaisikohan joku kertoa milloin kannattaa lääkäriin suunnata? 13cm on nyt mustelmalla tai no sellasena kellertävänä (vaikea selittää) mutta kuitenkin mustelma ja pari tummaa kohtaakin on muttei ne tummat ole isoja tai niitä oo montaa. :oops: :confused:
Pelkkien mustelmien takia lekuriin ei kannata lähteä. Jos ei ole pahannäköisiä kohtia jotka punoittavat/tuntuvat lämpöisiltä(tulehtuneita siis) turha huolehtia. Odottele rauhassa, jos joku läntti on pahenemaan päin niin sitten voi olla lekurireissun paikka. Ja kerro idiootille että jättää nuo neulahommat tai hommaa jostain parempaa opastusta.
Kerrotaan. En tätä muuten olisi kysynyt mutta aika moni on idiootille sanonu että kannattaa lääkäriin suunnata mut mielummin kattoo viel hetken enneko tekee mitään viellä. Ei tuo niin paha ole todellakaan.
I ain't happy but, I'm feeling glad. I got sunshine, in a bag


Don't drink and drive

Take LSD and teleport