FAAH-estäjät (mm. URB-sarja)

Keskustelua kannabiskasvista ja -jalosteista sekä kannabiksen tavoin vaikuttavista aineista.
User avatar
Touchet
Moderator
Posts: 1747
Joined: Fri 18 May 2007, 14:45

FAAH-estäjät (mm. URB-sarja)

Post by Touchet » Fri 04 May 2012, 02:46

Ihmiskehossa syntyy luonnostaan kannabinoidireseptoreihin sitoutuvia ja niitä stimuloivia aineita eli endokannabinoideja, kuten anandamidia ja 2-AG:tä, jotka ovat arakidonihapon (eli erään omega-6-rasvahapon) johdoksia. Näiden funktiona on säädellä mm. muistia, kivuntuntemusta ja näläntunnetta. Käytännössä endokannabinoidien vaikutukset ovat suurelta osin yhtäläisiä THC:n ja muiden CB1/2-agonistien vaikutusten kanssa, kuitenkin levittäytyen joiltain osin huomattavasti laajemmalle (esim. oleamidi säätelee serotoniinijärjestelmää).

Myös urheilusuoritusten jälkeen koettava runner's high johtuu todennäköisesti kannabinergisen järjestelmän aktivoitumisesta, eikä suinkaan endorfiineista, kuten aiemmin on otaksuttu.

Endokannabinoidit ovat kuitenkin huomattavan lyhytvaikutteisia, sillä ihmiskehon entsyymit pilkkovat ne hyvin nopeasti. FAAH (fatty acid amide hydroxylase) eli rasvahappoamidihydrolaasi on aivoissa ja maksassa esiintyvä entsyymi, joka on pääasiallisesti vastuussa näiden sisäsyntyisten kannabinoidien hajottamisesta.

Tämän entsyymin toiminnan estyminen johtaa endokannabinoidien pitoisuuksien kohoamiseen. Tällä saattaa olla hyvinkin suotuisia vaikutuksia terveydentilaan, jonka vuoksi useat firmat kehittävätkin FAAH-estäjiä lääkekäyttöön.

Eräs lupaavimmista FAAH-estäjistä on URB597, jonka toivotaan olevan avuksi mm. masennuksen ja ahdistuneisuuden hoidossa. Sen on myös rottakokeissa todettu suojaavan aivosoluja tietyntyyppisiltä ikääntymisen mukanaan tuomilta vaurioilta.

URB597:ttä kokeilleet käyttäjät ovat luonnehtineet sen vaikutuksia huomaamattoman miellyttäviksi, rentouttaviksi ja ilostuttaviksi. Viihteellinen potentiaali mainitaan hyvin vähäiseksi, mutta monet kertovat elämänlaadun parantuneen.
"Jos ihmismieli on ihmeellisin asia mitä maa päällään kantaa, pyrkimys tutkia narkoottisten ja stimuloivien aineiden psykofysiologisen vaikutuksen syvyyksiä saa tämän ihmeen vaikuttamaan vieläkin suuremmalta."
— Professori Louis Lewin, 1924

User avatar
VXA
Kameleontti
Posts: 844
Joined: Sat 22 Sep 2012, 22:53

Re: FAAH-estäjät (mm. URB-sarja)

Post by VXA » Mon 31 Mar 2014, 22:55

appia! tää kiinnostaa mua.

onko kukaan kokeillut, mistä näitä sais, laillinen status, kenelläkään tietoa näiden turvallisuudesta?
Jos metsään haluat mennä nyt,
niin takuulla pajautat.

Kolme likaista hippiä hiisas näin, piippu kiersi ringissä eteenpäin. Ja koska hatsia oli paljon niin, kutsuivat he messiin yhden pajapään.

Kuoseissa taju ajantajusta heikkenee.

User avatar
NatiHero
Kameleontti
Posts: 543
Joined: Wed 04 Aug 2010, 00:31

Re: FAAH-estäjät (mm. URB-sarja)

Post by NatiHero » Sat 12 Apr 2014, 09:21

Onkos tosta URB597:sta Kellää kokemuksia tällä foorumil? Vaikuttas tosi lupaavalta laittaa kokeiluun, entäs mitä hintaa noista huudellaan netissä?

Nimimerkillä: raskas masennus