Lucid unet

Asiaa Asiasta Asiallisesti.
Fractal
Karvakuono
Posts: 18
Joined: Mon 17 Apr 2017, 04:00

Lucid unet

Post by Fractal » Sun 30 Apr 2017, 22:40

En pikaisen etsimisen jälkeen löytänyt omaa topikkia tälle kyseiselle aiheelle joka liittyy vain ja ainoastaan lucid uniin, joten päätin perustaa sille oman. Saa poistaa/siirtää jos on jotenkin aiheeton taikka löytyy vastaava topik jostain.
Jotenka, harjoittelin tuossa aikani tuota kyseistä juttua ja enkä valitettavasti onnistunut siinä, vaikkakin en tehnyt sitä kuin n. kuukauden. Unet kyllä oli huomattavan paljon eläväisempiä tuona aikana.
http://www.ld4all.com/guide.html tuossa vielä linkkiä jos joitakin kiinnostaa. Valitettavasti on kylläkin englannin kielinen :| .
Mutta niin, kysymykseni kuuluukin että:

- Onko ihmiset täällä onnistuneet tuossa?
- Mitenkä pitkään meni ennenkuin pääsi "lucid" tilaan?
- Minkälaisia kokemuksia oli? (mukavaa, ahdistavaa jne.)

Kiinnostus on suuri kun mietin sen yleisen perseilyn jälkeen sitä itsensäkehittämis mahdollisuutta. Kun mietin esim. niin että vaikkapa antaa itselleen jumalaiset kitaransoitto taidot siinä unessa ja soittaa jumalaista riffiä, niin saisiko sen sitten jäljennettyä hereillä ollessa? Mahdollisuudet on siis rajattomat kaiken suhteen mutta tuli nyt tuo vaan ensimmäisenä mieleen :D.

Sen verran pitää vielä sanoa kun lueskelin noista niin siellä oli joku mies jossain ryhmässä lopettanut tupakan polton tuon lucid unen avulla. Hän poltti vain ja ainoastaan unessa, jolloin hereillä ollessa ei tarvinnut polttaa ollenkaan.

User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8640
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Lucid unet

Post by Dexma » Mon 01 May 2017, 08:33

Alkuhippi vuosina joskus pentuna 18 vuotiaana tuli moisia harjoiteltua. Loppupeleissä pääsin tasoon, että sain aina wild tekniikalla lucid unen halutessa... kun nyt musta on puhe niin kaikki varmasti ymmärtää, että housit kosteana heräsin usein...

Jotenkin silti kyllästyin tämän harjoitteluun, koska jatkuva seksi ja lentäminen unissa ei ollutkaan niin kivaa eikä lucid unet tarpeeksi antaneet mulle eskapismi kiksejä. Muutenkin itse koin eri tekniikoiden siltikin vaikuttavan mun unen määrään ja tekniikat joilla lucid uniin pyritään alkoi itseäni väsyttään...

Tämän jälkeen innostuinkin paljon Castanedan unen näöstä (jos nyt sen termin muistan oikein), että yritin oppia tekeen hallittuja out of body kokemuksia ym kristallihippi touhuu. Kristallihipit :love: Tämän jälkeen aloin vetään pevekkiä ja se alkoi haittaan näitä uniharrastuksia.
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!

frapathea

Re: Lucid unet

Post by frapathea » Tue 02 May 2017, 00:58

Mul on alkanu ilmetä sellaista ongelmaa, et valvetestit ei enää toimi. Esim. nipistämisestä syntyvän kivun tunnen unessakin. :| :o

Fractal
Karvakuono
Posts: 18
Joined: Mon 17 Apr 2017, 04:00

Re: Lucid unet

Post by Fractal » Tue 02 May 2017, 04:31

Ootko kokeillu vaihtaa niitä testejä? Ihan kuin oisin jostain joskus lukenu että kannattaa vaihtaa tekniikkaa jos ei toimi :D Voin kyllä muistaa väärinki :)
Ite teen sellasia kuin kokeilen meneekö peukalo kämmenestä läpi, otan nenästä kiinni ja pidän suuta kiinni, kokeilen pystynkö hengittämään ja sitte kattelen ja tutkailen käsiä näyttääkö ne jotenki oudoilta :D

boost
Lepakko
Posts: 203
Joined: Fri 20 Sep 2013, 15:16

Re: Lucid unet

Post by boost » Fri 19 May 2017, 17:42

Fractal wrote::
- Onko ihmiset täällä onnistuneet tuossa?
- Mitenkä pitkään meni ennenkuin pääsi "lucid" tilaan?
- Minkälaisia kokemuksia oli? (mukavaa, ahdistavaa jne.)
Pari vuotta sitten tuli treenattua. Noin kaksi viikkoa taisi kestää, kun teki jatkuvasti todellisuus testejä ja kirjoitti unipäiväkirjaa.
Ensimmäisessä lucid unessa olin hakemassa jääkaapista ruokaa, jonka jälkeen menin ulos syömään. Takapihalle tultaessa näin dinosauruksen ja tajusin siitä sen olevan uni. Sitten lensin taivaalla Lohjan kaupungin yli ja muuta en tuosta kokemuksesta muista. Myöhemmin sain myös lucid unia, mutta heräsin niistä melkein heti suoraan, kun aloin panikoimaan heräämistä. Sitten oli myös sellasia kokemuksia, jossa tajusin unen uneksi, mutta unohdin sen melko nopeasti.
Olen huomannut, että saan lucid unen yleensä silloin, kun näen unta, jossa olen ensin "realistisessa" valve todellisuutta mukailevassa ympäristössä ja kun sellaiseen ympäristöön tulee jotain todellisuudesta poikkeavaa (esim. tuo dinosaurus), niin osaan parhaiten päätellä sen uneksi

Fractal
Karvakuono
Posts: 18
Joined: Mon 17 Apr 2017, 04:00

Re: Lucid unet

Post by Fractal » Tue 04 Jul 2017, 16:09

Jaahas viime yönä rulikin ensimmäinen lucid uni sitte... näin uudestaan samaa unta nii tajusin siinä että hei tämähän on unta ja siitä se sitte lähti, tuntu kestävän vielä jonkun aikaa kuiteski. :)