Tulevaisuuden käyttökulttuuri

Asiaa Asiasta Asiallisesti.
User avatar
Idealisti
Karvakuono
Posts: 33
Joined: Fri 07 Nov 2014, 01:08

Tulevaisuuden käyttökulttuuri

Post by Idealisti » Fri 28 Apr 2017, 13:38

Hei kaikille! Tervetuloa jakamaan ajatuksia sekä mielipiteitä, millainen huumeiden käyttökulttuuri tulevaisuuden Suomessa olisi. 8)

Tiedetään, että käyttäjäkunta on varsin polarisoitunutta ja yhteiskunnalta kysyttäessä sanan hUUme muodostamat assosiaatiot saavat kukkahattutädiltä pasmat sekaisin. Ne assosiaatiot kuitenkin muodostuvat epäonnistuneen päihdepolitiikan ansiosta, sillä käyttökulttuuria ei ole esimerkiksi ohjattu Keski-Eurooppalaiseen malliin, jossa sivistys ja kulttuuri kulkevat rinnakkain ennaltaehkäisten ongelmakäyttäjäksi joutumista.
Usein myös unohdetaan, että keskitien kulkijoita ja viihdekäyttäjiä on kvantitatiivisesti enemmän, eikä yhteiskuntaa kiinnosta neutraali suhtautuminen laittomiin päihteisiin. Tänä päivänä varsinkin nuorten mielipide kannabiksesta sekä joistain muista laittomista päihteistä on vapaamielinen, joka merkitsee sitä että suhtautumiseen on tulossa muutos, kun tämä ikäpolvi saa vallan päättää asioista.

Mielestäni ennaltaehkäisevän päihdetyön helmiä olisi täysin uudistettu ja realisoitu valistusohjelma, jossa fyysisten ja psyykkisten haittojen lisäksi keskityttäisiin utilitaristiseen käyttöön, eli esimerkiksi pajauttelu piknikillä opiskelijaporukan kanssa yhteisen onnellisuuden puolesta on okei, mutta Burger Kingin tai kaupungin kirjaston vessassa rännääminen väärin. Sivistys ja tieto ovat tärkeimpiä asioita, jotka ohjaavat vastuulliseen päihteiden käyttöön ja tätä odotan tulevaisuudelta. Kun vastuullinen käyttökulttuuri nousee dominoivaksi osaksi yhteiskuntaa ongelmakäytön ohella tulevaisuudessa, on lakisääteiseen asemaan myös tulossa muutos. :up:
Tieto luo turvaa siinä missä yksin seilaan aavalla merellä niin tyynesti, kunnes verhot suljen ja esitys päättyy.

User avatar
lordshiva
Karvakuono
Posts: 49
Joined: Mon 23 May 2011, 18:08

Re: Tulevaisuuden käyttökulttuuri

Post by lordshiva » Tue 02 May 2017, 18:39

Idealisti wrote:Tänä päivänä varsinkin nuorten mielipide kannabiksesta sekä joistain muista laittomista päihteistä on vapaamielinen, joka merkitsee sitä että suhtautumiseen on tulossa muutos, kun tämä ikäpolvi saa vallan päättää asioista.
En nyt sen suuremmin ota kantaa, mutta täytyy kyl sanoa, että olen tämän väitteen kanssa eri mieltä. Ei voi yleistää, että (kaikkien) nuorien mielipide kannabista (ja joitain muita laittomia päihteitä) kohtaan on vapaamielinen. Muistaakseni luin jostain, että nykyään nuorisosta on suurempi osa täysin streittareita kuin ennen. Toki joo mielipiteet varsinkin kannabista kohtaan varmaan muuttuu tulevaisuudessa kun yhä enemmällä määrin aikuisilla alkaa olemaan omakohtaista kokemusta asiasta.