Lainsäädäntö huumaus- ja lääkeaineista

Asiaa Asiasta Asiallisesti.
User avatar
CharlieBigPpotato
Kameleontti
Posts: 693
Joined: Mon 20 Feb 2006, 11:53

Lainsäädäntö huumaus- ja lääkeaineista

Post by CharlieBigPpotato »

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1993/19931709

+ asetukseen tehdyt muutokset:
http://www.finlex.fi/fi/laki/smur/1993/19931709
http://www.finlex.fi/data/sdliite/liite/4196.pdf

+
Huumausaineiksi luettavat kasvit

Huumausainelain (1289/93) 2 §:n 1 momentissa tarkoitettuja huumausaineiksi luettavia kasveja ovat vuoden 1961 huumausaineyleissopimuksessa (SopS 43/65) mainittujen kasvien lisäksi khat-kasvi (Catha Edulis), meskaliinia sisältävät kaktuskasvit ja Psilosybe-sienet.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1993/19931603
+
Huumausaineen tuotanto, valmistus, maahantuonti, maastavienti, jakelu, kauppa, hallussapito ja käyttö on kielletty muihin kuin lääkinnällisiin, tieteellisiin taikka huumausainerikosten ehkäisemistä tai tutkintaa edistäviin tarkoituksiin. Lisäksi on kielletty oopiumi- unikon, kokapensaan ja hampun viljely käytettäväksi huumausaineena tai sen raaka-aineena.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1993/19931289
Hallituksen esitykset: HE 65/2006:
Euroopan unionin vuoden 1997 yhteisen toiminnan mukaisesti on tehty kolme neuvoston päätöstä, joista ensimmäinen koskee 4-MTA (P-metyylitioamfetamiini eli 4-metyylitioamfetamiini) -nimistä ainetta, toinen PMMA (parametoksimetyyliamfetamiini tai N-metyyli-1-[4-metoksifenyyli]-2-aminopropaani) -nimistä ainetta ja kolmas uusia synteettisiä huumausaineita 2C-I (2,5-dimetoksi-4-jodifenyyliamiini), 2C-T-7 (2,5-dimetoksi-4-(n)-propyylitiofenyyliamiini) ja TMA-2 (2,4,5-trimetoksiamfetamiini). Vuoden 2005 neuvoston päätöksellä uusia psykoaktiivisia aineita koskevasta tietojenvaihdosta, riskienarvioinnista ja valvonnasta 12 artiklan perusteella nämä ja muut yhteisen toiminnan 5 artiklan perusteella tehdyt neuvoston päätökset ovat edelleen oikeudellisesti päteviä, vaikka vuoden 1997 yhteinen toiminta on kumottukin 21 päivästä toukokuuta 2005.
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2006/20060065
If the falling tide can turn and then recover, all alone we must be part of one another
Kalastaja

Re: Lista huumausaineista

Post by Kalastaja »

Loistava listaus.

Pitää lääkelaitokselta selvittää vielä lääkelaista ja lääkeaineista, niin voidaan tehdä kunnon kansalaistyö, ja pitää harrastus legitimatena.
Ahab

Re: Lista huumausaineista

Post by Ahab »

Pastean muualta
Kalastaja wrote:So 608 on huumausainelaki, So 609 huumausaineasetus, ja So 508 lääkelaki. So tarkoittaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa.
CharlieBigPpotato wrote:Lääkkeiksi luokitellut valmisteet 2001-2005:
http://www.laakelaitos.fi/uploads/Laake ... 1-2005.pdf
LÄÄKELUETTELON AINEET 03-12-01
LÄÄKELUETTELON KASVIT JA ROHDOKSET 03-12-01
Lääkelaitoksen päätös lääkeluettelosta. Annettu Helsingissä 2 päivänä joulukuuta 2003.

Eikö noita ole päivitetty sitten joulukuun 2001?

EDIT: tosta uudemmat http://www.nam.fi/laaketeollisuus/luoki ... index.html
Kalastaja

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Kalastaja »

Luokittelupäätöksiä
Luokittelupäätös tehdään hakemuksesta valmistekohtaisesti.

Luokittelupäätös on lainvoimainen valitusajan (1 kk) päätyttyä. Kun päätöksestä valitetaan, päätös tulee voimaan tai peruutetaan valituskäsittelyn jälkeen.

http://www.nam.fi/laaketeollisuus/luoki ... index.html

Valmiste *Koostumus* - Esitetty käyttötarkoitus/ luokittelun peruste - Päätöspvm
5-MeO-AMT - Aiheuttaa fysiologisia muutoksia elimistössä - 20041004
5-MeO-MIPT - Aiheuttaa fysiologisia muutoksia elimistössä - 20041004
Dipropyylitryptamiini (DPT) *Lääkeaine* - Hallusinogeeninen vaikutus/Aiheuttaa fysiologisia vaikutuksia elimistössä - 20040608
Klorofenyylipiperatsiini (mCPP) - Aiheuttaa farmakologisia vaikutuksia elimistössä (serotoniiniagonisti). - 20050825
...
Lääkkeiksi voidaan katsoa myös:
1) tämän päätöksen liitteessä 2 luetellut
rohdokset
2) muut liitteen 1 aineisiin ja liitteen 2 rohdoksiin
lääkkeellisessä mielessä rinnastettavat,
lääkelain 3 §:n mukaisesti käytettävät aineet ja
rohdokset; ja
--
anomaali
Psykonautti
Posts: 90
Joined: Mon 08 Oct 2007, 00:03

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by anomaali »

http://www.angelfire.com/weird2/tutamx/
Myös tuossa on yhdelle sivustolle kasattu aika hyvin noita.
User avatar
Touchet
Moderator
Posts: 1728
Joined: Fri 18 May 2007, 14:45

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Touchet »

Lääkelaitos on päivittänyt luokittelupäätösten listaa - Kratom ja BZP lisätty: http://www.nam.fi/laaketeollisuus/luoki ... index.html

kurzille kiitos huomiosta.
"Jos ihmismieli on ihmeellisin asia mitä maa päällään kantaa, pyrkimys tutkia narkoottisten ja stimuloivien aineiden psykofysiologisen vaikutuksen syvyyksiä saa tämän ihmeen vaikuttamaan vieläkin suuremmalta."
— Professori Louis Lewin, 1924
Usoda
LD50
Posts: 2114
Joined: Mon 29 Jan 2007, 05:06

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Usoda »

Taitaa olla listan tekijällä ollut kiire kun BZP on luokiteltu kasvirohdokseksi. :razz:
"Muutenki mulle tulee siitä mieleen vaa henkilö joka tapittaa himassa happonaamana animea, ihan jees laifstailllll.." - Frapathea
Resilar - Tehotippa | Fuck your shit! Fun things are fun!
Syksy
Olen kuin puu,
lehdet haisee paskalle.
Orava
User avatar
Touchet
Moderator
Posts: 1728
Joined: Fri 18 May 2007, 14:45

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Touchet »

Usoda wrote:Taitaa olla listan tekijällä ollut kiire kun BZP on luokiteltu kasvirohdokseksi. :razz:
kurz ehdotti, että Spice sisältäisi piperatsiinia. Sitähän tosiaan voi polttaa: http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=5126

Tämän topicin voisi melkein asettaa stickyksi, eikö vain?
"Jos ihmismieli on ihmeellisin asia mitä maa päällään kantaa, pyrkimys tutkia narkoottisten ja stimuloivien aineiden psykofysiologisen vaikutuksen syvyyksiä saa tämän ihmeen vaikuttamaan vieläkin suuremmalta."
— Professori Louis Lewin, 1924
kurz
Psykonautti
Posts: 124
Joined: Tue 11 Jul 2006, 14:21
Location: Kuopio

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by kurz »

Jaahas, itsekin jäin miettimään että näinköhän siitä poltettuna saa irti mitään, mutta niin vain näyttää olevan. BZP:n pistäminen kasvisrohdokseksi ei ole mitään kovin välkkyä, mutta toisaalta sillä on ympäri internettiä herbal ecstasy:n maine.
En löytänyt 4-HO-MET:a noilta listoilta joten voinko tilata tuota turvallisin mielin vai voiko tullissa olla joku innokas setä/täti ottaa ja päättää etten tätä saa tilata ja antaa minulle omasta mielestään asiaankuuluvat sanktiot?
Jos sitä ei ole niillä listoilla eikä huumaisainesopimuksessa niin mitään sanktioita on turha pelätä. Tullin sedät tuntuvat ottavat oikeuden omiin käsiinsä silloin tällöin jos epäilevät, että ainetta käytetään huumausainetarkoitukseen. Silloin menetät paketin, tai se lähetetään takaisin parhaassa tapauksessa. Se onkin sitten aivan toinen juttu milloin tarkalleen ne epäilevät viihdekäyttöä; ensimmäinen tilaamani paketti jäi tulliin vuosia sitten. Siinä oli mm. kratomia ja LSA-siemeniä, joista jälkimmäinen löytyy lääkeluettelosta. Pyysin saada paketista lailliset tavarat, mutta he sanoivat että mikään niistä ei ole laillista, vaikka kratom olisi ollut. Toisaalta joku aika sitten tullilaboratorion läpi tuli paketti, jossa oli kratomia, lsa-siemeniä sekä kava-kavaa, joten se olisi ollut selvästi kielletty paketti.

Mitä sanktioihin tulee, itsellä on jäänyt monia paketteja tulliin, osasta ei ole kuulunut mitään, osasta on tullut ilmoitus, ensimmäisestä tuli selvityspyyntö, viimeisin piti käydä avaamassa paikallisessa tullissa jne jne, mutta ainoat sanktiot tulivat sieniä ja salviaa sisältäneestä paketista, jolloin pystyivät syyttämään huumausainerikoksesta. Pelkkää lääkeainerikosta tuskin tulee tai ainakaan siitä kovin kovia sanktioita, tosin tiedäpä sitten mihin suuntaan tämä maailma on menossa jos kerran artikkelissa pelottelivat että nyt kun kratom on lääkeainelistalla, siitä voi saada maksimissaan vuoden vankeutta. Käytännössä luulisin että hyvin epätodennäköistä saada edes sakkoja.
User avatar
RoboPoski
Lepakko
Posts: 161
Joined: Thu 25 Oct 2007, 03:03

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by RoboPoski »

Hei hei, mikäs juttu tämä on?

"Suomessa puuruusun siemenet siirtyivät lääkeainelistaan 1.1.2001, joten niitä ei voi (laillisesti) tilata postitse ulkomailta, vaikkakin niitä saa kuljettaa itse mukanaan." (päinävsini FAQ:sta)

Eli yksinkertaisesti jos menen hollantiin ja ostan kilon salviaextraktia, voinko itse tuoda sitä laillisesti tänne fucking finlandiaan. Mennään varmaan jossain sallitun ja rikollisen rajamailla. Vai pitääkö tuo lainkaan enää paikkaansa että "saisi itse kuljettaa mukanaan(missä,minne,mistä?)"?

Ny loppu kirjotustaito taas vaikka ois vielä kysyttävää, mutta miten muotoilen kysymysvirkkeen "oletko selvinnyt virkavallan satikutilta selittelemällä hallussapitäessäsi/käyttäessäsi lääkeainelistan myrttejä/aineisia?"?

Siinähän se jo onkin. :)
ihmislaji
Psykonautti
Posts: 59
Joined: Wed 02 Jul 2008, 16:21

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by ihmislaji »

Alkoipa itseänikin kiinnostaa nämä laillisuusstatukset, ja hetki vierähti kun selailin erinäisiä lakeja yms. Aloitusviestissä mainittu HE 65/2006 ei nähdäkseni ole tullut voimaan, ja siinä mainituista aineista vain 4-MTA on tällä hetkellä kielletty (1098/1999). Eli muun muassa 2C-perheestä tällä hetkellä ainoa kielletty aine on 2C-B (983/2001). Onkohan tosiaankin näin, vai olenko missannut jotain?
RoboPoski wrote:Ny loppu kirjotustaito taas vaikka ois vielä kysyttävää, mutta miten muotoilen kysymysvirkkeen "oletko selvinnyt virkavallan satikutilta selittelemällä hallussapitäessäsi/käyttäessäsi lääkeainelistan myrttejä/aineisia?"?

Siinähän se jo onkin. :)
Lääkelaki kertoopi että...
Sellaisia kotimaasta tai ulkomailta kerättyjä luonnonvaraisia kasveja tai kasvinosia, jotka on mainittu lääkeluettelossa, saa jokainen sellaisenaan myydä, jos lääkelaitos ei sitä ole erikseen kieltänyt.
Olettaisin, että lupa myydä tarkoittaa myös lupaa hallussapitää ja käyttää. Mutta mistäs saa tietää, mitkä kasvikset lääkelaitos on erikseen kieltänyt?

Ja sitten... Lääkelistalla on esimerkiksi kofeiini, jota saa vapaasti ostaa apteekista, hallussapitää ja käyttää. Mutta saako sitä tilata ulkomailta? Jos ei, niin miksi ei?
What is a mind, if not something to be messed with? What is consciousness, if not a state to be altered?
fRagUm
Tuppisuu
Posts: 2
Joined: Sat 05 Jul 2008, 21:19

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by fRagUm »

Voisiko kukaan asiaanperehtynyt kertoa mikä on bk-MBDB:n ja 4-FMP:n tilanne suomessa? Ovatko ne jollain listoilla?
sxoxyvg
Moderator
Posts: 1666
Joined: Tue 19 Jun 2007, 02:22

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by sxoxyvg »

Miten helkkarin vaikeata niiden listojen lukeminen voi olla? :? Jatkuvasti ihmiset kyselee onko xxx ja xxx laitonta. Ja muistakaa että jos joku ei Suomessa ole laitonta, se ei meinaa että se on laillista...
negatiivisesti sekaisin

<Dexma> Okei okei.
<Dexma> MÄ OLEN IHAN PERUSPANO
Ahab

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Ahab »

Oon yhtä laiska ku kaikki muutkin eli sanokaa mulle mikä on DPT:n laillinen status tällä hetkellä?

Olishan se mahtava jos joku jaksais tehdä noista jonkun yhteenvedon. Sitä olisi sitten helpompi pitää ajantasalla kun sen on kerran tehnyt.
Kalastaja

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Kalastaja »

Ahab wrote:Oon yhtä laiska ku kaikki muutkin eli sanokaa mulle mikä on DPT:n laillinen status tällä hetkellä?

Olishan se mahtava jos joku jaksais tehdä noista jonkun yhteenvedon. Sitä olisi sitten helpompi pitää ajantasalla kun sen on kerran tehnyt.
Ootpas sä laiska. Vihjeenä kerron, että jopa tässä ketjussa on jo kirjoitettu dpt:n luokittelupäätöksestä lääkeaineeksi.

Noistahan on jo ihan selkeät yhteenvedot lääkelaitoksen sivuilla (+ suomen laissa huumeiden osalta). Miksi niistä mitään muuta listaa tarvitsisi? Itse en edes luottaisi sellaiseen listaan vaan katsoisin kuitenkin virallisista listoista virallisilla päivityksillä.

Ja sitäpaitsi kaikki mahdolliset päihteet mitä koskaan voi tehdä tai olla on jo nyt lääkeainelistalla, koska lääkelaitos voi päättää minkä tahansa päihdyttävästi vaikuttavan aineen olevan jo listatun aineen kaltainen. Eli lääkelaitoksella (->tullilla) on aina mahdollisuus sanoa, että jonkin päihdyttävän aineen maahantuonti on kiellettyä. Eli tapauskohtasesti mennään. On niin sanotusti erittäin huonosti ja tarkoitushakuisesti tehty laki.
peili
Psykonautti
Posts: 75
Joined: Sat 08 Mar 2008, 19:36

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by peili »

Siis jos tulli päättää aineen X olevan aineen Y kaltainen ja Y on kiellettyjen listalla niin saako X:n tilaaja samat sanktiot kuin Y:n tilaaja? Miten hitossa tässä ottaa selvää mitä saa tilata ja mitä ei... Perkele.
User avatar
Hz0
Apteekki
Posts: 428
Joined: Thu 24 Jan 2008, 18:40
Location: 0x00000001

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Hz0 »

Tuolla tullissa kyllä työskentelee harvinainen keskittymä mulkkuja. Yleensä jos joku lähettää valkoisia pulvereita jotka eivät ole lääkeainelistalla niin tuskin tullimiehet sitä uskovat ja lähettävät labraan ja ettivät jonkun aasinsillan millä se saadaan luokiteltua HUUMEEKSI. Esim. Spicen tapauksessa laittomaksi siinä paljastui mm. hunaja, jota ei saa tuoda maahan ilman elintarvikelupia blah blah... sitten blue lotus ja leonotis leonurus taisivat olla myös "lääkeyrtteihin rinnastettavia" tms.

Ihme paskaa.
<@ferox> mä en pysty kuvittelemaan toista kanavaa, jonka puheenaiheet vaihtelee kvanttifysiikasta s-marketin ryöstämiseen
User avatar
Velho
LD50
Posts: 2260
Joined: Wed 01 Oct 2008, 20:41
Location: 920

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Velho »

Hämärää ja hämäävää.Ei koskaa tiiä mitä tulee esim jos tilaisin banaanin ni seki olisi laitonta varmasti.
I ain't happy but, I'm feeling glad. I got sunshine, in a bag


Don't drink and drive

Take LSD and teleport
Thoxium

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Thoxium »

Velho wrote:Hämärää ja hämäävää.Ei koskaa tiiä mitä tulee esim jos tilaisin banaanin ni seki olisi laitonta varmasti.
Jos siinä banaanissa lukee "legal high", niin varmasti jää tulliin. Idiootit kieltää kaiken jotka edes hieman saattaa vaikuttaa aivoissa.
User avatar
Velho
LD50
Posts: 2260
Joined: Wed 01 Oct 2008, 20:41
Location: 920

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Velho »

Aivan. Jos aine ei ole missään luettelossa ni eiköhän se rinnasteta niihin tai lisätään sinne ja syytteethän siitä tulis.
I ain't happy but, I'm feeling glad. I got sunshine, in a bag


Don't drink and drive

Take LSD and teleport
Kalastaja

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Kalastaja »

Uusia huumeita!!!!!! Suuri mahtava valtiomme Suomi (riistetty Suuri-Suomi ja tuleva EU:n johdattaja), ja sen uljaat vetojuhdat (median kiiltokuvapojat, vanhat missit, karaoketähdet, epäonnistuneet hoitajat ja muuten vaan valitut) ovat päättäneet virallisesti - joskaan ei niin juhlavasti - siunata muutaman aineen virallisen statuksen "epäämääräisestä päihteestä" ihka oikeaksi huumeeksi.
Kyseessä siis tämän vuoden satoa. Uusia huumeita kuuden vuoden odotuksen jälkeen. Uuuugh. :

Valtioneuvoston asetus huumausaineina pidettävistä aineista, valmisteista ja kasveista 28.8.2008/543

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään 30 päivänä toukokuuta 2008 annetun huumausainelain (373/2008) 3 §:n 2 momentin ja 52 §:n nojalla:
--

Seuraavat aineet, joiden valvontaan ottamisesta on päätetty uusista synteettisistä huumausaineista hyväksytyn yhteisen toiminnan 97/396/YOS nojalla tehtyjen neuvoston päätösten mukaisesti tai uusia psykoaktiivisia aineita koskevasta tietojenvaihdosta, riskienarvioinnista ja valvonnasta tehdyn neuvoston päätöksen 2005/387/YOS mukaisesti:

1-Bentsyylipiperatsiini («BZP») (1-bentsyyli-1,4-diatsasykloheksaani tai N-bentsyylipiperatsiini)

2C-I (2,5-dimetoksi-4-jodifenetyyliamiini)

2C-T-2 (2,5-dimetoksi-4-etyylitiofenetyyliamiini)

2C-T-7 (2,5-dimetoksi-4-(n)-propyylitiofenetyyliamiini)

4-MTA
(p-metyylitioamfetamiini eli 4-metyylitioamfetamiini)

PMMA (parametoksimetyyliamfetamiini tai N-metyyli-1-(4-metoksifenyyli)-2-aminopropaani)

TMA-2 (2,4,5-trimetoksiamfetamiini)

Seuraavat kasvit:

kat-kasvi (Catha edulis)

meskaliinia sisältävät kaktuskasvit

Psilosybe-sienet

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2008/20080543
-----------------------

Mitäköhän noi psilosybe-sienet on? Jos sillä viitataan Psilocybe-suvun sieniin pitäisi se kirjoittaa "c":llä, ja jos taas viitataan psilosybiiniä sisältäviin sieniin pitäisi se lukea samoin kuin kaktusten kohdalla.

Vittu mitä urpoilua. "meskaliinia sisältävät kaktuskasvit"
Ahab

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Ahab »

Kiitos Kalastaja ajantasauksesta. Tai no johan tuo on kesällä tehty.
Jos sienien kohdalla tarkoitetaan Psilocybe-sukua niin tuo sitten tarkoittaa että koko suku on laiton sisältää siellä joku lajike psilosybiiniä tai ei. No on kyllä taas.
Kalastaja

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Kalastaja »

Pitäisköhän kirjottaa arvoisalle suomen peruspalveluministeri Paula Risikkokokokoksulle tosta kirjotusvirheestä, kun se ton kuitenkin on allekirjottanut.

Vittu ku vituttaa tollanen paska lainsäätäminen...

No mut...

Täs on listaa psykedeeleistä ja dissosiatiiveista, jotka on Suomessa virallisesti huumeita. Perässä lääkeainelistalta.

Kutsumanimi - hakasulkeissa huumausainelaissa lukeva "kutsumanimi" (jos hassu) - kemiallinen nimi (jos tarvetta) - huomautuksia

Fenetyyliamiinit

Meskaliini (3,4,5-trimetoksifenetyyliamiini)
2C-B (4-bromo-2,5-dimetoksifenetyyliamiini)
2C-I (2,5-dimetoksi-4-jodifenetyyliamiini)
2C-T-7 (2,5-dimetoksi-4-(n)-propyylitiofenetyyliamiini)
2C-T-2 (2,5-dimetoksi-4-etyylitiofenetyyliamiini)

Amfetamiinit (huom. vain psykedeeliset amfetamiinianalogit)

DOB (2,5-Dimetoksi-4-bromoamfetamiini) [2C-B:n amfetamiinianalogi]
DOET (2,5-Dimetoksi-4-etyyliamfetamiini) [2C-E:n amfetamiinianalogi]
DMA (2,5-Dimetoksi-amfetamiini) [2C-H:n amfetamiinianalogi]
STP, DOM (2,5-dimetoksi-α,4-dimetyylifenetyyliamiini) [2C-D:n amfetamiinianalogi]
TMA (3,4,5-trimetoksiamfetamiini) [meskaliinin amfetamiinianalogi]
TMA-2 (2,4,5-trimetoksiamfetamiini)

Tryptamiinit yms.
LSD (happoo)
DMT (dimetyylitryptamiini)
DET (dietyylitryptamiini)
α-ET/AET [Etrptamiini] (alfa-etyylitryptamiini)

Psilosiini [psilotsiini] (3-[2-(dimetyyliamino)etyyli]indol-4oli)
Psilosybiini (3-[2-(dimetyyliamino)etyyli]indol-4-yylidivetyfosfaatti)

Metyleenidioksit (eli madmat ja sen kaltaset)
MDA [Tenamfetamiini] (metyleenidioksiamfetamiini)
MDE/MDEA (3,4-metyleenidioksi-N-etyyliamfetamiini)
MDMA (3,4-metyleenidioksi-N-metyyliamfetamiini)
MMDA (Metoksimetyleenidioksiamfetamiini) (5-metoksi-3,4-metyleenidioksi-amfetamiini).
MDOH [N-hydroksi MDA] ( (±)-N-[α-metyyli-3,4-(metyleenidioksi)fenetyyli]hydroksyyliamiini)

PMMA [Methyl-MA] (N-metyyli-1-(4-metoksifenyyli)-2-aminopropaani) Ei sinällään psykedeelinen aine, mutta listätään kuitenkin tähänkin listaan. PIHKAL.ssa Shulgin kuvailee ainetta sanoilla "taipumusta aiheuttaa katatoniaa". http://www.erowid.org/library/books_onl ... l130.shtml


BZP (1-Bentsyylipiperatsiini) Kaipa vaikutuksiltaan joksenkin lähimaastossa mdma:ta, niin hyväksyn mukaan listalle.

4-MTA (α-metyyli-4-metyylitiofenetyyliamiini) Hengenvaarallinen joksenkin mdma:n kaltainen aine. MAO-A estäjä ja serotoniiniagonisti samassa paketissa.


PCP [Fensyklidiini] (1-(1-fenyylisykloheksyyli)-piperidiini)
PCE [Etisyklidiini] (N-etyyli-1-fenyylisykloheksyyliamiini)
PHP, PCPY [Rolisyklidiini] (1-(1-fenyylisykloheksyyli)pyrrolidiini)
TCP [Tenosyklidiini] (1-[1-(2-tienyyli)sykloheksyyli]piperidiini)


THC (Tetrahydrokannabinoli), seuraavat isomeerit ja niiden stereokemialliset muunnokset:
7,8,9,10-tetrahydro-6,6,9-trimetyyli-3-pentyyli-6H-dibentso[b,d]pyran-1-oli
(9R,10aR)-8,9,10,10a-tetrahydro-6,6,9-trimetyyli-3-pentyyli-6H-dibentso[b,d]pyran-1-oli
(6aR,9R,10aR)-6a,9,10,10a-tetrahydro-6,6,9-trimetyyli-3-pentyyli-6H-dibentso[b,d]pyran-1-oli
(6aR,10aR)-6a,7,10,10a-tetrahydro-6,6,9-trimetyyli-3-pentyyli-6H-dibentso[b,d]pyran-1-oli
6a,7,8,9-tetrahydro-6,6,9-trimetyyli-3-pentyyli-6H-dibentso[b,d]pyran-1-oli
(6aR,10aR)-6a,7,8,9,10,10a-heksahydro-6,6- dimetyyli-9-metyleeni-3-pentyyli-6H-dibentso[b,d]pyran-1-oli

+
meskaliinia sisältävät kaktuskasvit
Psilosybe-sienet


Lääkeluettelo + luokittelupäätöksiä
Huom!
Lääkeluettelon on ohjeellinen luettelo lääkkeiksi luettavista aineista. Lääkeluettelosta annetun päätöksen 1179/2006 1 §:n mukaan lääkkeitä ovat päätöksen liitteessä 1 luetellut aineet. Lääkkeiksi voidaan katsoa myös päätöksen liitteessä 2 luetellut rohdokset ja liitteen 3 vuorokausiannoksen ylittävät vitamiini- ja kivennäisaineet.

Lääkkeiksi voidaan katsoa myös muut liitteen 1 aineisiin ja liitteen 2 rohdoksiin lääkkeellisessä mielessä rinnastettavat, lääkelain 3 §:n mukaisesti käytettävät aineet ja rohdokset. Muita lääkkeiksi luokiteltavia voivat olla tavanomaisista lääkkeistä olomuodoltaan, koostumukseltaan, valmistustavaltaan tai vaikutusmekanismiltaan poikkeavat valmisteet tai aineet, joita sen mukaan kuin lääkelain 3 ja 5 §:ssä on säädetty, käytetään lääkkeinä. Tällaisia ovat mm. radioaktiiviset lääkevalmisteet, allergeenivalmisteet, rokotteet ja lääkkeelliset kaasut.

Sit niit listoja:

5-MeO-AMT (5-metoksi-α-metyylitryptamiini)
5-MeO-MIPT 5-metoksi-N-metyyli-isopropyylitryptamiini)
DPT (Dipropyylitryptamiini) [tätä ei muuten löydy päivitetystä lääkeluettelosta, mutta se löytyy luokittelupäätöksistä vuodelta 2004, jolloin se luokiteltiin lääkeaineeksi "hallusinogeenisten" vaikutusten takia. Tapuksesta aiheutui muuten kotietsintä kyseiselle kaverille, jonka tilaamat DPT:t tulli nappasi ja päätti niiden olevan lääkeaineluettelon tavaraa. Taisi olla tilauksessa muitakin aineita, mutta ei mitään miltään listalta kuitenkaan.)


Atropiini
Skopolamiini
Hyoskyamiini
Metyyliskopolamiini (oletan olevan jonkinlainen deliriantti)
Metyyliskopolamiininitraatti (oletan olevan jonkinlainen deliriantti)
Butyyliskopolamiini (oletan olevan jonkinlainen deliriantti)
Syklitsiini (Marzine)
Meklotsiini (Postafen)

DXM (Dekstrometorfaani)
Ketamiini

mCPP (Klorofenyylipiperatsiini) - Aiheuttaa farmakologisia vaikutuksia elimistössä (serotoniiniagonisti). [joksenkin MDMA:n kaltaisia vaikutuksia]

Metyloni (Metyllenidioksimetkatinoni) - 2,4-methyleenidioksimetkatinoni - Farmakokineettisiltä ominaisuuksiltaan metyloni on psykostimulantti, keskushermostossa vaikuttava aine. [MDMA:n kaltainen]

Mefedroni (Mephedroni) - 4-Methylmethcathinone - Farmakokineettisiltä ominaisuuksiltaan mefedroni on psykostimulantti, keskushermostossa vaikuttava aine. [MDMA:n kaltainen]

Kasvit ja rohdokset

Argyreia nervosa Ruusunorsukierto

Belladonnae folium (Atropa belladonna) Belladonnan lehti
Belladonnae radix (Atropa belladonna) Belladonnan juuri

Cannabis indicae herba (Cannabis sativa) Intianhamppu Indisk hampa Indian Hemp
Cannabis sativa Hamppu (Paitsi Siemen/Ej Fröet)

Hyoscyami folium (Hyoscyamus sp.) Villikaalin lehti
Hyoscyamus muticus Egyptiläinen Villikaali - (Black) henbane
Hyoscyamus niger Villikaali, Hullukaali

Ipomoea orizabensis Päivänsini (Mexican) scammony / Orizaba morning glory [??? onkohan psykedeeline]
Ipomoeae radix (Ipomoea orizabensis) Ipomeanjuuri Ipomearot [onkohan psykedeelinen ???]

Mandragora officinalis Mandragora, Mandrake
Mandragorae radix (Mandragora officinalis) Mandragoran juuri

Psilocybe spp. Madonlakit Slätskivling [[huom.]Sacred mushrooms :)

Salviae divinori folium (Salvia divinorum) Mazatecinsalvia Yerba de Maria / Believed cultigen

Scopoliae rhizoma (Scopolia carniolica) Skopolian juuri

Secale cornutum (Claviceps purpurea) Torajyvä

Stramonii folium (Datura sp.) Hulluruohon lehti, Pasuunakukan lehti


------
Lisäykset tervetulleita. Listattuna siis vain psykedeelisiä (luen mukaan dissosiatiivit ja deliriantit) aineita ja kasveja.
Ahab

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Ahab »

Kirjoita vaan. Vaikka ihan sama kenen nimi siellä paperissa on niin en usko että ovat perehtyneet asiaan.
Kalastaja

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Kalastaja »

Kato ahabi mun tekemää listaa ylemmästä viestistä :)
Löysin lisää virheitä huumausainelaista.
Ahab

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Ahab »

No kylläpä oot jaksanu uurastaa. Virheet ois voinu merkitä vähän silmäänpistävämmin.
User avatar
dredi
LD50
Posts: 2180
Joined: Fri 07 Nov 2008, 01:33
Location: hyperspace

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by dredi »

(5-metoksi-α-metyyli-3,4-(metyleenidioksi)fenetyyliamiini)". Tää on outo. Ei ole sama aine kuin PIHKAL:n MMDA (3-metoksi-4,5-metyleenidioksi-amfetamiini)
Itse asiassa on. 3,4,5-substituutio on sama kuin, 5,4,3-substituutio, ts. 3- ja 5- substituutiot ovat molemmat meta-substituutioita eli niiden paikkaa voi vaihtaa keskenään, kyse on vain eri merkintätavasta. Voi myös olla kyse eri stereoisomeereistä. Mutta periaatteessa siis kuitenkin täysin sama aine.
Katsokaapa kielletyn aineen suomenkielisen kutsumanimen loppuosaa; siinä lukee '-amfetamiini'; kemiallisessa kaavassa taas lukee lopussa 'fenetyyliamiini'.
Tossa suomalaisessa versiossa katsos lukee myös alfa-metyyli. Fenetyyliamiini jossa on alfametyyli = AlfaMetyyliFenETyyliAMIINI.
PELASTAKAA PIISKUJÄNIKSET!
Kalastaja

Re: Lista huumaus- ja lääkeaineista

Post by Kalastaja »

dredi wrote:
Tossa suomalaisessa versiossa katsos lukee myös alfa-metyyli. Fenetyyliamiini jossa on alfametyyli = AlfaMetyyliFenETyyliAMIINI.
Katos. Näinhän se on. Hoh. Ei aivot muista alfa metyyliäkaan näiden taukojen jälkeen.
Kiitti korjauksesta.

Paikkamerkinnät nyt oli ihan selvät, mutta en tota alfa metyyli fenetyyliamiinia muistanut tohkeissani.