Sitruunamelissalla antikolinergisiä delirianttivaikutuksia?

Keskustelua dissosiatiiveista ja delirianteista.
Petri6
OD
Posts: 1355
Joined: Mon 21 Jun 2010, 20:26

Sitruunamelissalla antikolinergisiä delirianttivaikutuksia?

Post by Petri6 »

Ostin tuossa pari päivää sitten "Ricola - Good Night Tea" -nimistä yrttijuomajauhetta, jonka voi sekoittaa kylmään tai kuumaan veteen. Tuote selosteen mukaan tämä 200g purkki sisältää 2,2% yrttisekoitusta, joka sisältää sitruunamelissaa, appelsiininkukkaa, lehmuksenkukkaa, humalaa, poimulehteä ja laventelia. Ohjeen mukaan tuota tulisi sekoittaa 2-3 teelusikallista kupilliseen kuumaa tai kylmää vettä. Join eilen ennen nukkumaan menoa kaksi kupillista tuota kuumana (2tl/kupillinen) sekä kaksi lasillista kylmänä (2tl/lasillinen) eli yhteensä noin 8 teelusikallista tuota jauhetta. Lisäksi otin 7,5mg nitratsepaamia (tästä on runsaasti kokemusta) sekä tyypillisen annoksen nuuskaa.

Parin tunnin päästä "heräsin" unihalvaukseen/hallusinaatioon, ensin näin pimeässä huoneessa äitini selittämässä jotain, kunnes tajusin, että tämä ei ole mahdollista, koska äitini on sairaalassa. Lisäksi herättyäni en pystynyt liikkumaan. Kun pääsin kunnolla hereille kuulin musiikkia, vaikka musiikki ei soinut sekä jotain muuta äänihallusinaatiota (tyypillistä antikolinergisille delirianteille). Otin 1mg klonatsepaamia sublinguaalisesti ja menin takaisin nukkumaan, mutta ennen kuin tuo oli edes sulanut, "heräsin" taas siihen etten pystynyt liikkumaan, kunnes yritin hivuttautua pois sängystä, jolloin heräsin kunnolla uudelleen ja pystyin taas liikkumaan. Lisäksi suuni oli antikolinergiseen tapaan todella kuiva. Olen ainoastaan kerran vuosia sitten kokenut samantapaisen unihalvauksen (ilman noita äänihallusinaatioita).

Tutkin äsken wikipediaa, jossa sanotaan sitruunamelissan vaikuttavan nikotiiniasetyliinkoliinireseptoreihin sekä muskariinireseptoreihin, joiden epäilen olevan kokemuksen tapana.

Onko jollain muulla vastaavia kokemuksia tai teorioita siitä, oliko kyseessä tavallinen unihalvaus vai saattoiko sitrunaamelissalla olla vaikutusta asiaan?
"Yksi vaarallisimmista huumeiden käyttötavoista on niiden poliittinen käyttö." -Nils Christie & Kettil Bruun
User avatar
magiclymagical
Apteekki
Posts: 397
Joined: Wed 25 Oct 2006, 16:17

Re: Sitruunamelissalla antikolinergisiä delirianttivaikutuks

Post by magiclymagical »

Kyllä kuulostais siltä että luulisin ihan unihalvaukseksi. Se intensiivisyys mikä voi olla unihalvauksissa on kyllä monia deelejäkin rajumpaa ja vielä kun se pääsee "yllättään" ni kyllä siinä sydän pamppailee.
Mun ajatukset on vaan mun ajatuksii, sul on vapaus miettii omia.