Koisokasvit / Daturat

Keskustelua dissosiatiiveista ja delirianteista.
Ahab

Koisokasvit / Daturat

Post by Ahab »

Keskustelua Solanaceae -perheestä.

Oletteko käyttäneet Tannoponia syystä tai toisesta?
EDIT: Kävin tänään apteekissa shoppailemassa ja katselin näitä samalla mutta hyllyssä oli että kysy tuotetta kassalta joten annoin olla ja otin imodiumia.
Last edited by Ahab on Mon 21 Aug 2006, 19:26, edited 1 time in total.
Delirium Tremens
Kameleontti
Posts: 587
Joined: Fri 30 Sep 2005, 22:13

Post by Delirium Tremens »

Joskus tulee parilla tuollaisella rauhoitettua vatsaa. Mielestäni tuo on vähän epämääräinen rohdosvalmiste, joten en mitenkään suosi sitä. Paljon parempi vatsalääke on omalla kohdallani ainakin kodeiini.

Kuten rivien välistä jo saattoi lukea, päihdekäytöstä ei ole eikä ainakaan ihan heti tulekaan kokemuksia. Annostelumarginaali lienee näissä kasveissa kaikista psykoaktiiveista kapeimpia.
AD_HD @ synirc
User avatar
Asidyyli
LD50
Posts: 2147
Joined: Thu 22 Sep 2005, 15:25
Location: Hki

Post by Asidyyli »

Olen joskus vajaan paketin Tannoponia syönyt. Paljon Daturamaisia sivuvaikutuksia, kuten suun eritttäin tehokas ja ärsyttävä kuivuminen ja muuten omituinen olo, mutta ei mitenkään viihteellinen tila.
Ahab

Post by Ahab »

Niin eihän nämä niin kai viihteeksi olekkaan.
Mutta tarkoitus ei siis ollut Tannoponista jauhaa. Ei nyt oikein lähtenyt käyntiin tämä topic ja hulluruohokin sai juuri oman topiccinsa. Ajattelin että olisi ollut kätevä niputtaa kaikki samaan kun periaatteessa samat aineet näissä kasveissa ja harvemmasta tietoa on paljon. No tsemppaan pienellä listauksella.

Atropa belladonna - Deadly nightshade - Lemmonmarja
Brugmansia aurea
Brugmansia candida - Enkelinpasuuna
Brugmansia sanguinea - Veripasuuna
Brugmansia suaveolens - Kellopasuuna
Datura stramonium - Jimson weed - Hulluruoho
Datura inoxia - Nukkahulluruoho
Datura metel - Tuoksuhulluruoho
Datura wrightii
Hyoscyamus niger - Henbane - Hulluruoho
Mandragora officinarum - Mandrake - Alruuna/Lemmenmarja

mm. nämä sisältävät tropaani alkaloideja eri suhteissa. Yleensä vaikuttaviksi aineiksi katsotaan atropiini, skopolamiini (hyoskiini) ja myös hyoskyamiini.

edit: oppista joo meni inoxia ja metel suomennokset väärin päin. hyvä kun huomautit kyz.
edit2: Alruuna=Lemmenmarja ja Belladonna=Lemmonmarja sekavaako?
Last edited by Ahab on Tue 23 Jan 2007, 23:25, edited 5 times in total.
User avatar
Kyz
Lepakko
Posts: 170
Joined: Wed 13 Sep 2006, 11:31
Location: Vantaa

Post by Kyz »

pakko tähän väliin niin toi datur metel on tuoksuhulluruoho ja aika potentiaali kasvi :lol:
:shock: ja admin wink wink ton hulluruoho topicin voi poistaa :shock:
jatketaan tänne se
Ahab

Post by Ahab »

Vähän off mutta katselin tuossa Painajainen ennen joulua animaatioelokuvan ja siinä esiintyi Belladonnalla myrkyttämistä. Hullukaali vilahti myös. Piti ihan kelata taaksepäin.
Ahab

Post by Ahab »

http://www.erowid.org/plants/datura/dat ... key2.shtml
oikein pätevä vaihevaiheelta tunnistus datura lajeihin ja hieman myös brugmansioihin.
aivoruoska jos luet tämän niin katsoppa tunnistatko mikä sulla on. kun en nyt löytänyt mikä brugmansia vastaisi vanhaa datura brugmansiaa.
User avatar
Asidyyli
LD50
Posts: 2147
Joined: Thu 22 Sep 2005, 15:25
Location: Hki

Post by Asidyyli »

Mulla on ikävä vanhaa kunnon daturaa.
Kalastaja

Post by Kalastaja »

Kaisaniemen puutarhassa oli muuten viime kesänä, siinä pääsisäänkäynnin kohdilla, isossa asetelmassa muutama pari metrinen Brugmansia. Kelta-oranssit kukat nissäkin, varmaan samaa lajia tai lajiketta. Komeitahan nuo ovat.


Integration numerossa viisi on muuten ihan mahtava Josep Maria Fericglan artikkeli enteogeeneien käytöstä Shuar (Jivaro) -intiaanien keskuudessa. Käyttävät muun muassa brugmansioita lasten kuritukseen.
Jos lapsi on ollut tuhma syötetään vähän maikiwaa ja henget opettavat tavoille :)
Jo pari päivää vanhoille vauvoille syötetään enteogeenejä, jotta oppivat tavoille.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shuar
User avatar
Happohuppu
Apteekki
Posts: 456
Joined: Mon 27 Nov 2006, 18:49
Location: Kuun pimeä puoli

Post by Happohuppu »

Hulluksi tekevää kunnon Datura-trippiä en uudestaan aio kokeilla, mutta pienempia annoksia ajattelin lähiaikoina kokeilla erilasten kombojen kanssa. Voin sitten kertoilla miten kävi...
Looking for planet Gong...
Ahab

Post by Ahab »

Hulluruoho keskustelu taas vähän noussut ja piristyin etsimään sitä "mukavinta" koisokasvia ja sen mukavinta osaa. Eli sitä jossa olisi vähiten fyysisiä sivuvaikutuksia, psyykkisistä vaikutuksista tinkimättä.

Pitäisi siis löytää kasvi jossa olisi paras atropiini-skopolamiini-hyoskyamiini-suhde tai mahdollisesti jos jossain kasvissa putoaisi joku noista pois kokonaan.
http://en.wikipedia.org/wiki/Atropine
http://en.wikipedia.org/wiki/Scopolamine
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyoscyamine
Saatteko pähkäiltyä mikä noista olisi toivotuin ja ei-toivotuin?
Skopolamiinissa näytetään mainittavan vähiten noita ei-toivottuja vaikutuksia. Hyoskyamiinissa olise sekä että. Antropiini taas vaikuttaisi olevan se vähiten edullinen.
Voisikohan Hullukaali olla paras vaihtoehto.

Kiinnostava maininta skopolamiinista
When combined with morphine, it produces amnesia and a tranquilized state known as twilight sleep.
Tuossa kun noita katselin niin tuli myös mieleen kombo amanitan kanssa. Amanitan pitäisi lisätä syljen eritystä joten jos sillä saisi sen helvetillisen suun ja kurkun kuivumisen estettyä. Ja kun nuo näyttävät olevan "Muscarinic antagonists" niin menisivätkö tuossa reseptorit sekaisin vai tulisiko mukava +-0. Estäisikö tuo myös puolestaan niitä muskariinin epämiellyttäviä vaikutuksia. Toisaalta estäisikö se myös muskimoolon positiivisia vaikutuksia. Eikös muskimolin vaikutus perustu enemmänkin GABA reseptoreihin ja pääsisi siten vaikuttamaan.
Ajattelin myös että psyykkisten vaikutuksten puolesta voisi sopia toisilleen.
Ja mikäs sen parempi noitasoppa kun on koisokasvia ja kärpässientä :twisted:
Mutta onkohan tämä kombo turvallinen?

Tuolla hyoscyamus niger stoorissa onkin jo pohdittu jotain näitä juttuja.
Tyhmä Kansalainen
Lepakko
Posts: 152
Joined: Mon 14 Aug 2006, 11:58

Post by Tyhmä Kansalainen »

Nyt otin eilen ensikosketukset Atropa Belladonnaan.
Ei ollut mitkään tajunnanräjäyttävät tripit, mutta alkavia oloja oli havattavissa.
(Väliaikatiedoitus: Hullukaalit heitti veivinsä... eivät tykkää kasvaa ikkunalaudalla, kasvilampun tai loisteputken tai huoneenvalossa... laitan sitten kesällä taas parvekkeelle tuhat kasvia kukkimaan kun kerta parvekkeella tykkäävät erittäin paljon! :wink: )

Sanoisin, että Belladonna oli pienemmissä määrissä jo tajuntaa laajentava kuin mitä hullukaalia olen tarvinnut.
Otin yhteensä 5 grammaa (märkää) lehteä ja keitin siitä teetä.
Teetä tuli puoli litraa ja lipittelin sitä sitten puolesta tunnista tuntiin ja haistelin ilmaa, uskaltaako ottaa nopeammin tai pitääkö yrittää lantara myrkkyjä mahalaukkuun vaikkapa hiilellä ja vedellä. :shock:
Ensimmäiset oireentapaiset tulivat ihan mukavan nopeasti vaikka oraalisesti nautinkin. Lämpöä oli 35.9 astetta joka tuntui oudolle, sillä atropan piti nostattaa ruumiinlämpöä? Noh elimistöni yleensä heittääkin alilämmön puolelle kuin ylilämmön niin en paljon säikähtänyt.
Tunsin sulautumista ympäristööni ja yhtyväni "viidakkoon". Silmät suljettuani ei ollut aistinharhoja, mutta päässä tuntui pyörivältä. Silmät auki tuntui, että huone meinaa ovaalin muotoisesti pyöriä ympäri.
Olot olivat erittäin positiiviset näin pienillä annoksilla. Ikävä kyllä minulla ei ole tällähetkellä enempää belladonnaa kokeiltavaksi, jotenka seuraavat kokeilut tulevat varmaan toukokuun ja syyskuun välissä.
Ahab

Post by Ahab »

Lueskelin tuossa tollasta kirjaa kuin Myrkkykasvit (Jouni Paarlahti, 2005) ja siellä tuli vastaan Skopolia (Scopolia carniolica) jossa pitäisi olla eniten hyoskyamiinia mutta myös skopolamiinia, atropiinia, skopoletiinia ja klorogeenihappoa. Tuossa kirjassa tuo kuvaillaan aika lailla samaan tapaan kuin nuo muut koisokasvit.

http://en.wikipedia.org/wiki/Scopolia
Ahab

Post by Ahab »

Ahab

Post by Ahab »

Katselin tuossa että kukkakaupan mainoslehtisessä mainostettiin pasuunakukkia (datura) joten piti mennä katsomaan niitä.
Voivatkohan nuo talvehtia ulkona?

edit: otin kuvat pois
MadHatter
Psykonautti
Posts: 112
Joined: Thu 01 Feb 2007, 17:11

Post by MadHatter »

Kyl nuo molemmat daturoita näyttäis olevan. Tuollainen keltakukkainen löytyy omalta ikkunalaudalta. Tarkempaa lajia ei mainittu kun ostin. Brugmansiakin kasvaa iloisesti. Mun daturalla on kyl jokin hätänä, kun se ei kasva ihan yhtä ilosesti.
En usko että talvehtii suomessa ulkosalla. Datura talvehtii tosin ikkunalaudalla matalaksi leikattuna ihan ok. Ja brugmansian pistokas kasvatteli juuria talven aikana ja nyt kasvaakin hyvää vauhtia.
Ahab

Post by Ahab »

Jos tota hulluruohoa kuitenkin suomen luonnossa jonkun verran kasvaa niin se varmaan selviää talven yli sitten siten että maahan pudonneet siemenet säilyvät talven yli elinvoimaisina ja aloittavat joka vuosi uuden kasvin. Kuinkakohan todennäköistä olisi että siemeniä tulee? Jos niitä vaan tulee niin voihan sen sitten jättää talveksi oman onnensa nojaan?
User avatar
Tofupekoni
Kameleontti
Posts: 572
Joined: Fri 26 May 2006, 00:16
Location: Orgasm

Re: Koisokasvit

Post by Tofupekoni »

Myös hullukaalia suomessa löytyy. Siemenet kestää ilman valoa maan alla jopa satoja vuosia. On yleinen kasvi muunmuassa arkeologisilla kaivauksilla ja muualla, missä maata on kaivettu ja kasattu jonnekkin. Yleensä hullukaali ilmestyy keväällä maansiirtokasan päälle. En muista lähdettä, mut joku arkkeologianseuran sivu tai jotain.
With a bit of luck, his life was ruined forever. Always thinking that just behind some narrow door in all of his favorite bars, men in red woolen shirts are getting incredible kicks from things he'll never know.
User avatar
Maor
Kameleontti
Posts: 845
Joined: Thu 22 Sep 2005, 21:19
Location: itä

Re: Koisokasvit

Post by Maor »

Tofupekoni wrote:Myös hullukaalia suomessa löytyy. Siemenet kestää ilman valoa maan alla jopa satoja vuosia. On yleinen kasvi muunmuassa arkeologisilla kaivauksilla ja muualla, missä maata on kaivettu ja kasattu jonnekkin. Yleensä hullukaali ilmestyy keväällä maansiirtokasan päälle. En muista lähdettä, mut joku arkkeologianseuran sivu tai jotain.

Hullukaalin lehtiä polttamalla en ole oikein vaikutuksia saanut, enpä ole kukkia maistellut, saatika siemeniä. Komea kasvi tämä kuitenkin on!
-:- We're All Mad Here -:-
Ahab

Re: Koisokasvit

Post by Ahab »

Siinä kuva daturasta jonka hain.
Kukka tippui ja kukan tynkään jäi kodan alku joka alkoi kasvamaan. Toinenkin kukka tippui mutta sen kodan alku tipahti aika alkuunsa.
User avatar
Lymykonna
Kameleontti
Posts: 859
Joined: Mon 29 Jan 2007, 21:47
Location: Nilkkilä

Re: Koisokasvit

Post by Lymykonna »

On se jotenkin kiehtova. Kyllä varmaan jossain vaiheessa tulee otettua yksi hoidettavaksi.
Ahab

Re: Koisokasvit/Daturat

Post by Ahab »

Jimson Weed Dangers. Youtubessa myös kaikennökäsiä daturasekoilukotivideioita :roll:
Ahab

Re: Koisokasvit/Daturat

Post by Ahab »

Muumilaakson tarinoita. Osa 57: Noitakävelyä. Noita opettaa varsin epätieteellisin menetelmin erikoista kävelyä ja lentelee luudallaan. Niisku sen sijaan arvostaa lentoasioissa tieteellisyyttä ja esittelee ilmalaivansa pienoismallia. Hemulia kiinnostaa eniten mamelukkikala.

Tuossa käy ilmi että Noita syöttää Aliisalle hullukaalia ;)
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Koisokasvit/Daturat

Post by Dexma »

Elämäni paras humalatila!!!!

Otin eilen 30 Datura Metel siidua. Eli niitä mitä myydään ihan kukkakaupoissa, Lord Nelsson on tuotteen valmistaja. Piikkikotainen hulluruoho taitaa olla nimenä tuolle... Hinta on yhdessä siemenpussissa oli 6 euroa (ELI IHAN VITUSTI!!!!), paketissa lukee, että 5-7 siementä, mutta itselläni oli kolme siemenpussia ja näissä kaikissa oli 10 siementä...

Otin ensiksi nuo kaikki siemenet, muutaman minuutin päästä alkoi tuntua rentoutumista ja katse jäi vähän taaksepäin koko ajan. Tracereita, valojen kirkastumista... Mietoa, mutta oikein mukavaa... Kahden tunnin päästä alkoi kumminkin tuntua, että olo on vähän vajaa, jotenka naamariin kalja, toinen kalja--->Humala. Lisää 2 kaljaa. ---->Puhe meni humalaisen kuuloiseksi, sanat unohtui päästä. ---->Yksi kalja lisää. Pää täysin selvä, ainakin ajatuksiltaan ja toiminnoltaan, mutta kävely paahtoi noin metrin heitolla puolelta toiseen. Vielä tämän jälkeen yksi kalja, syömistä. Tämän jälkeen meninkin nukkumaan...

Mutta siis pointtina oli se, että tuli ihana "selväpäinen" humalatila. Pystyi ajattelemaan kirkkaasti, silti oli ihanaa ja hauskaa. Aivan loistava kombinaatio.
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
Lymykonna
Kameleontti
Posts: 859
Joined: Mon 29 Jan 2007, 21:47
Location: Nilkkilä

Re: Koisokasvit/Daturat

Post by Lymykonna »

Ahab wrote:Jimson Weed Dangers. Youtubessa myös kaikennökäsiä daturasekoilukotivideioita :roll:
Todella ihmeellistä miten pojat ovat täysin mukana toistensa hallusinaatioissa.
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Koisokasvit/Daturat

Post by Dexma »

Lymykonna wrote:
Ahab wrote:Jimson Weed Dangers. Youtubessa myös kaikennökäsiä daturasekoilukotivideioita :roll:
Todella ihmeellistä miten pojat ovat täysin mukana toistensa hallusinaatioissa.
Itselläni tuli viimeksi, kun käytin daturan siementä kaverin kanssa ollessani, sellainen tunne, että kaverikin sai joitain datura vaikutuksia kännin rinnalle... Esim, väsyneisyyttä ja euforiaa, samaa mitä itsekkin... Tai itse ajattelin kokoajan näin...
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
5-meo-EMT
Psykonautti
Posts: 144
Joined: Mon 17 Dec 2007, 03:24

Re: Koisokasvit/Daturat

Post by 5-meo-EMT »

You know the mind has a thousand eyes..
Ahab

Re: Koisokasvit/Daturat

Post by Ahab »

5-meo-EMT wrote:Jännä dokkari löyty. http://www.vbs.tv/video.php?id=1119242704
Tuo toimi vielä viime viikolla mutta ei ainakaan tällä hetkellä.
Dokumentin nimi oli Colombian Devil's Breath ja 1/9 osa löytyy youtubesta. Kertokaa jos löydätte jostain torrentin tai muut osat.
User avatar
Dexma
Moderator
Posts: 8612
Joined: Sat 01 Mar 2008, 19:42
Location: Manse <3

Re: Koisokasvit/Daturat

Post by Dexma »

Tänään aloitan Brugmansian kasvattamisen... Ihan niitä perusideoita taas kaivataan, en ole vielä itse ruvennut lukemaan... Varmaan perus kasvatus kumminkin riittää...

Ruukun kokoa mietin, sisällä, kun kasvatan. Ehkä pistän parvekkeellekkin... Yleensäkkin ideoita... jos jollain on kokemusta... Pidän kyllä päiväkirjaa...
tRip wrote:
Muistakaa et jokainen haskattu elämä on vähän sääli, koska potentiaalia meissä on ihan widusti,!
User avatar
Jussi
Apteekki
Posts: 463
Joined: Sun 03 Sep 2006, 16:52

Re: Koisokasvit/Daturat

Post by Jussi »

Tiedoksi että exotic gardenin daturan siidut ei idä! Kokeiltu on kahta pussia monella tavalla.

Tuon kaupan nimen kai saa kertoa koska se on suomessa ja laillinen? :D
Kun matkalle kerran on lähdetty, ei paluuta takaisin enää ole.