Päihteiden vaikutus aivoihin

Alue, jolle kuuluu keskustelu lähinnä luonnontieteistä, tutkimuksista ja tieteellisistä löydöistä.
User avatar
korolli
Apteekki
Posts: 473
Joined: Fri 16 Jun 2006, 12:50
Location: Babylon suburbia

Päihteiden vaikutus aivoihin

Post by korolli »

Tässä kätevä nettisivu, josta löytyy tietoa yleisimmistä huumeista, ja niiden vaikutuksesta aivoihin. http://www.jellinek.nl/brain/
Ihmisaivot ovat ainutlaatuiset, koska niiden avulla voimme ajatella, puhua ja uneksia. Huumeiden käyttö vaikuttaa kaikkiin näihin prosesseihin. Kerromme nyt miten se tapahtuu. Voit ensin katsoa, kuinka aivot toimivat normaalisti. Sen jälkeen voit katsoa, kuinka eri päihteet vaikuttavat niihin.
Suosittelen lukemaan läpi, jos ei vielä vaikkapa "dopamiini" sano mitään. Hyvin tehdyt kuva animaatiot, ja tekstikin suomenkielistä.

Harmi kun tuosta ei löydy enempää vaikuttavia aineita opiskeltavaksi.
Olisi paljon mielenkiintoisempaa tietää mitä muutoksia esim. psilosybiini, lsd tai muut hardcore psykedeelit aiheuttaa aivoissa. Jos joltain löytyy tästä aiheesta linkkiä tai infoa, niin valaiskaa ihmeessä tietämätöntä - lsd:stä tietääkseni käynnistyy jonkinlainen dominoefekti? Jostain luin joskus (suhtautukaa siis pienellä varauksella) että lsd:n vaikuttava aine, siis aine joka aiheutta tsygedeelisen kokemuksen, ei edes olisi lsd. Lsd on "vain" myrkky joka käynnistää prosessin jossa aivot itse tuottaa jotain välittäjäainetta joka aiheuttaa, Hoffmannia lainaten, "erikoisia tuntemuksia".
Miksi ei, jos kerta dmt:täkin löytyy vähän kaikkialta.

Kun lukee nuo läpi, ja sitten lukee tuon nikotiini-osion, niin tulee aika vastenmielinen olo.
Turhin aine mihin voit itsesi koukuttaa. Surullisen yleistä. Inhottaa ajatella että itsekin tuon tavan nuorempana aloitin.
Niin mitättömät vaikutukset, että sama kun niitä ei olisi. Kyllä se siltikin hajottaa.
Hyi.

On kyllä semmonen masiina tuossa korvien välissä meillä, että sitä ei ihan heti kannattaisi mennä rikkomaan kaiken maailman huuumeilla.
Harvoilla ja valituilla ehkä silloin tällöin...

"Älkää tehkö niin kuin minä teen, tehkää niin kuin minä sanon" -Kukalie olikaan
Kalastaja

Post by Kalastaja »

Hyvä kirja josta aloittaa farmakologian (ja psykofarmakologian) opiskelu on Koulun ja Tuomiston toimittama Farmakologia ja toksikologia, jota saa kaikkien iloksi imutella ilmaiseksi netistä.

http://www.medicina.fi/fato.php


Jos kiinnostaa miten psykedeelit vaikuttavat aivoihin niin David Nicholsin viisikymmentä sivuinen tarkastelu artikkeli Hallucinogens on ehdoton lukupaketti. Löytyy varmastikin MAPS:in Psychedelic Bibliographysta.

David E. Nichols
Hallucinogens
Pharmacology & Therapeutics 101 (2004) 131– 181