Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Alue, jolle kuuluu keskustelu lähinnä luonnontieteistä, tutkimuksista ja tieteellisistä löydöistä.
powergrower
Kameleontti
Posts: 592
Joined: Wed 21 Sep 2005, 17:47
Location: viewtopic.php

Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by powergrower » Thu 12 Jan 2012, 02:27

The Journal of the American Medical Associationin julkaisema 20 vuotta kestänyt tutkimus on tullut siihen lopputulokseen, että kohtuullisesti käytettynä kannabis ei näytä vahingoittavan keuhkoja, toisin kuin tupakka. Itseasiassa kannabiksen huomattiin parantavan keuhkojen toimintaa. Samansuuntaisia tuloksia on saatu aikaisemmissakin tutkimuksissa, mutta tämä on ensimmäinen näin kattava (seuranta)tutkimus.

Mikähän on se seuraava huumesodan keksimä myytti joka ammutaan alas?

http://www.cbc.ca/news/health/story/201 ... lungs.html
Smoking marijuana occasionally doesn't seem to damage the lungs as cigarette smoke does, a new 20-year study suggests.

The study was published in Wednesday's issue of the Journal of the American Medical Association. It is hard to estimate the potential effects on the lungs from regular and heavy use of marijuana, researchers say. (CBC)

"With marijuana use increasing and large numbers of people who have been and continue to be exposed, knowing whether it causes lasting damage to lung function is important for public-health messaging and medical use of marijuana," said the study's senior author, Dr. Stefan Kertesz of the University of Alabama at Birmingham.

Kertesz and his colleagues analyzed a database of measurements taken from about 5,000 people who were aged 18 to 30 when the study began in four U.S. cities. The researchers compared the lung function of marijuana and tobacco smokers.

Increasing someone's exposure to cigarettes resulted in loss of air flow and lung volumes. The air flow measure is the amount of air you can blow out of your lungs in one second after taking the deepest breath possible.

Marijuana exposure was associated with increases in those measurements, but not enough to consider smoking marijuana as a way to improve lung health, Kertesz cautioned.

Previous smaller studies also suggested that smoking marijuana isn't as risky to the lungs as cigarettes.

No one knows why. It's possible that the main active ingredient in marijuana, THC, that causes a "high" also fights inflammation and may counteract the effects of more irritating chemicals in the drug, said Dr. Donald Tashkin, a marijuana researcher and an emeritus professor of medicine at the University of California, Los Angeles. Tashkin was not involved in the study.

Marijuana and cigarette use
In the study, 37 per cent of participants said they'd used marijuana at some point. Most users also said they'd smoked cigarettes and 17 per cent of participants said they'd smoked cigarettes but not marijuana.

While the study included some long-term lung measurements, other types of lung measurements were not taken, the researchers said.

As well, marijuana users did not specify a type of smoking method, such as joint, pipe or bong. It is also difficult to estimate the potential effects of regular and heavy use of marijuana, they said.

Both cigarette smokers and marijuana users can develop throat irritation and cough, which the study didn't look at.

The research was funded by the U.S. National Institute on Drug Abuse.
Assumption is the mother of all fuckups.

taikapoika
Psykonautti
Posts: 131
Joined: Tue 19 Apr 2011, 23:41

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by taikapoika » Thu 12 Jan 2012, 13:00

niin.. Kun tuli poltettua säännöllisesti yksinomaa budia en ollut vuosikymmeneen sairaana, muutamia vilustumisia lukuunottamatta. Johtuiko sitten pajauttelusta tai ei mutta pistää miettimään.
ken itsestään luo eläimen, jättää taakseen tuskan ihmisen..

User avatar
testeri420
OD
Posts: 1261
Joined: Mon 01 Aug 2011, 17:32
Location: Psychouschwitz

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by testeri420 » Fri 20 Jan 2012, 04:12

taikapoika wrote:niin.. Kun tuli poltettua säännöllisesti yksinomaa budia en ollut vuosikymmeneen sairaana, muutamia vilustumisia lukuunottamatta. Johtuiko sitten pajauttelusta tai ei mutta pistää miettimään.
Sama vika. Siitä lähtien kun aloin käyttämään huumeita niin pilven polttelu kun oli jokapäiväistä. En muista olleeni pientä nuhaa pahemmassa koskaan.
Ei kuumetta eikä muuta shittiä. Elikkä pien nuha on ainut mikä on ollut. Ei sitä varmaa erota jos on kunnon refratirallaa päällä että onko oikeesti kipee vai ei.
Mutta nyt kun oon lopettanu narkkaamisen niin oon ollu oikeesti kipeenä enemmän ku kymmenee vuoteen.
Mikä on sinänsä jännä kun nyt pystyy erottamaan että on oikeasti sairas eikä vaan hulluissa refloissa.

Niinpä myös olen huomannut kuumetta alentavan vaikutuksen pilvellä.. Kun on tuntunut että nousee kuume niin polttanut savut. Kuumeinen olo tipotiessään.
Tiedä sitten että mistä johtuu mutta tämän asian on huomannut muutkin kun minä.. Onkohan tätä asiaa tutkittu vielä.
Ois se vaan hienoo joku päivä kävellä apteekkiin ja ostaa käsikauppalääkkeenä jointti kuumeeseen.
En kadu mitään mitä olen tehnyt. Kadun vain sitä mitä en ole vielä kerennyt tekemään.
onlydeadfishgo with the flow..
"The water bong is so smooth that you dont realize how high youre getting, until its too late..." -Bubbles
Music is a saint.

SahkoinenVelho
Kameleontti
Posts: 770
Joined: Sun 27 Jun 2010, 21:17

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by SahkoinenVelho » Fri 20 Jan 2012, 12:20

Kuumetta on todettu alentavan... Sekä taas mun käsittääkseni ainakin uumoiltu tutkimuksissa et tosiasiassa laskis vastustuskykyä. Riippuu varmasti ihan omasta näkökulmasta, esim. yks semisti kannabisvastanen frendi sanoo et "vittu noi budinistit on aina flunssas ja nii oli itekki ku viel hiisas, varmast vaikuttaa siihen" :roll:

User avatar
Cannabist
Psykonautti
Posts: 86
Joined: Mon 25 Oct 2010, 04:13

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by Cannabist » Sat 21 Jan 2012, 02:23

Silti suositeltavin tapa on varmasti vaporisaattori, varsinkin pitkäaikaiseen käyttöön.

Sivumainintana: itsellä keuhko repesi hitin jälkeen voimakkaan yskimisen seurauksena, josta koitui ilmarinta, joka vaati kaksi tähystysleikkausta. Ennustin jo vuosia aiemmin ensiapukurssilla ilmarinnasta kuullessani, että tulisin sen joskus vielä saamaan..

powergrower
Kameleontti
Posts: 592
Joined: Wed 21 Sep 2005, 17:47
Location: viewtopic.php

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by powergrower » Tue 31 Jan 2012, 17:52

Artikkelissa puhuttiin kohtuullisesti käytettynä ;) Tämä tarkoittaa varmasti myös kohtuullisen kokoisia repäisyjä. Itsehän käytän aina filtteriä jopossa ja piipussa, parantaa makua ja pysäyttää suhteessa todella paljon enemmän moskaa kuin tupakan kanssa käytettynä. Ilman filtteriä en pahemmin välitä polttaa, eli perinteinen bongi esimerkiksi ei ole omaan makuuni.

Mutta kyllä juu, itsekin suosin vaporisointia arkikäytössä. Sosialisessa polttelussa se itse polttelurituaali on tosin oikein mukava, joten silloin tulee usein piipun ja sytkärin kanssa pelattua.
Assumption is the mother of all fuckups.

anaganja
Psykonautti
Posts: 132
Joined: Thu 05 Aug 2010, 16:50
Location: Tampere

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by anaganja » Mon 12 Mar 2012, 20:55

Tosta kuumeesta ja kipeenä olemisesta oli puhetta. Voin kertoa, että olen poltellut hyvin säännöllisesti hyvin pitkän ajan ja voisinpa melkein sanoa että flunssaa ja poskiontelontulehduksia (joita muutenkin on paljon) on ollut aivan samanverran tai enemmän kuin aivan ennenkin. Ja jos keuhkoista puhutaan kuten otsikossa niin eihän se savu kenellekkään hyvää tee, varmasti.

Soppaluu
Lepakko
Posts: 222
Joined: Thu 08 Mar 2012, 20:17

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by Soppaluu » Mon 12 Mar 2012, 23:45

Tuskinpa tuo satunnainen polttelu mitenkään keuhkoja rassaisi. Mut mikään savu ei oo hyväksi keuhkoille. Mikään.

User avatar
testeri420
OD
Posts: 1261
Joined: Mon 01 Aug 2011, 17:32
Location: Psychouschwitz

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by testeri420 » Sun 18 Mar 2012, 22:35

Jos kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja nii kerro se sille mun kaverille jolla repesi keuhko kerran kun veti kunnon yskärisavut....
En kadu mitään mitä olen tehnyt. Kadun vain sitä mitä en ole vielä kerennyt tekemään.
onlydeadfishgo with the flow..
"The water bong is so smooth that you dont realize how high youre getting, until its too late..." -Bubbles
Music is a saint.

User avatar
Cannabist
Psykonautti
Posts: 86
Joined: Mon 25 Oct 2010, 04:13

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by Cannabist » Mon 19 Mar 2012, 23:02

testeri420 wrote:Jos kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja nii kerro se sille mun kaverille jolla repesi keuhko kerran kun veti kunnon yskärisavut....
Mainitsin tossa ylempänä omasta samanlaisesta kokemuksesta, mutta nyt kun olen tutkinut noita saamiani papereita, niin itsellä oli jotain kasvaimia keuhkoissa, jotka kuulemma kasvattaa tuon repeämisen riskin moninkertaiseksi, eli eipä se kannabis itsellä sitä suoranaisesti aiheuttanu.

Noi kasvaimet on lisäks ilmeisesti joko syy tai seuraus keuhkoahtaumaan/ahtaumasta.
Tupakkaa olen polttanu kyl melko runsaasti ja sillä on käsitykseni mukaan paljon enemmän tämmösiä keuhko-ongelmia tullu ihmisille kuin hatsittelulla. Erityisesti just keuhkoahtaumaa tulee vissiin tupakasta.

Magic glassin Rude Boy jäi kyl hyllylle nyt, viel kun toinen keuhko on ehjänä, sielläkin kun on noita kasvaimia.. Vaik oksikodoni kuuri menis kyllä, mut kun ne tökkii ne reiät nukuttamatta ja se letku tuntuu niin vitun ihanalta kylkiluitten välissä ja sit leikkaukses murretaa luut ja survotaan niittikone sisään, ah.. Toinen nänni on vielki kovana ku meni jotain hermoja tosta kyljestä tms. :D
Kuoseis avaudun mjooh..

User avatar
Happohuppu
Apteekki
Posts: 456
Joined: Mon 27 Nov 2006, 18:49
Location: Kuun pimeä puoli

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by Happohuppu » Thu 25 Oct 2012, 16:58

Että kannabis oikein vähentää riskiä saada keuhkosyöpää...

http://www.alternet.org/drugs/media-ign ... 32160&t=10
Looking for planet Gong...

User avatar
VXA
Kameleontti
Posts: 844
Joined: Sat 22 Sep 2012, 22:53

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by VXA » Sun 01 Dec 2013, 21:56

siis thc:n on havaittu rotilla heikentävän vastustuskykyä. eri juttu ku hatsin polttaminen jossa on ne 60 eri kannabinoidityyppiä.

mrsa-sairaalabakteerin nitistämisessähän hamppu on tehokkaampi ku melkeen mikään synteettinen antibiootti.

"mitä kannabis tekee sun immuniteetille?"
elikkä teoriassa: heikentää
käytännön kokemuksen perusteella taas: vahvistaa

kaipa se riippuu lajikkeestakin. tai no siis ihan varmasti riippuu.
Jos metsään haluat mennä nyt,
niin takuulla pajautat.

Kolme likaista hippiä hiisas näin, piippu kiersi ringissä eteenpäin. Ja koska hatsia oli paljon niin, kutsuivat he messiin yhden pajapään.

Kuoseissa taju ajantajusta heikkenee.

Desse

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by Desse » Mon 02 Dec 2013, 21:28

Niin, enpä tiedä.. Syntyyhän tuossakin häkää palaessa, niinkuin tupakassakin..

User avatar
Neste
OD
Posts: 1060
Joined: Sat 03 Jul 2010, 14:41
Location: Tutkan alla

Re: Kannabiksen poltto ei vahingoita keuhkoja

Post by Neste » Tue 03 Dec 2013, 01:00

Sehän tässä aika oleellista onkin - polttamisesta huolimatta keuhkot ei kärsi
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite -William Blake