Study: Sacred peyote use safe

Alue, jolle kuuluu keskustelu lähinnä luonnontieteistä, tutkimuksista ja tieteellisistä löydöistä.
Kalastaja

Study: Sacred peyote use safe

Post by Kalastaja »

Study Finds No Psychological or Cognitive Deficits among Native Americans Who Use Peyote Regularly in Religious Settings

FOR IMMEDIATE RELEASE:
November 04, 2005

CONTACT:
Cindy Lepore
Public Affairs
617/855-2110


Belmont, MA - Native Americans who use the hallucinogen peyote regularly in connection with religious ceremonies show no evidence of brain damage or psychological problems, report researchers at Harvard-affiliated McLean Hospital.

In fact, members of the Navajo tribe who regularly use peyote actually scored significantly better on several measures of overall mental health than did subjects from the same tribe who were not members of the religious group and did not use the hallucinogen, according to a paper published in the Nov. 4 issue of Biological Psychiatry.

"We found no evidence that these Native Americans had residual neurocognitive problems. Despite lifelong participation in the peyote church, they performed just as well on mental tests as those who had never used peyote,'' said the study's first author John Halpern, MD, of McLean Hospital's Biological Psychiatry Laboratory. The study was funded, in part, by the National Institute on Drug Abuse.
Teepee at sunset.

Beyond that, the peyote users scored better on several measures of the Rand Mental Health Inventory (RMHI), a test used to diagnose psychological problems and determine overall mental health, he said. Among the RMHI scales are measures of anxiety, depression, loss of behavioral or emotional control, and psychological distress. Halpern emphasized that the better scores among peyote users were not necessarily attributable to the use of peyote itself, but more likely due to the social and psychological benefits of being members of the Native American Church community.

The study, which took five years to complete, looked at 61 members of the Native American Church (NAC), who regularly used the hallucinogenic cactus and had each ingested it at least 100 times as part of their religion. They were compared on a battery of tests with 79 Navajos who reported minimal use of peyote, and 36 tribe members who had past problems with alcohol but who were now sober.

The former alcohol users scored significantly worse, compared to the other two groups, on every scale of the mental health test and on two tests that looked at memory.

"Within the peyote group, total lifetime peyote use was not significantly associated with neuropsychological performance," concluded the paper. "We found no evidence of psychological or cognitive deficits among Native Americans using peyote regularly in a religious setting.''

The paper warned, however, that the conclusions should not be generalized to those who use hallucinogenic drugs in illicit settings. There are 300,000 Native Americans who regularly use peyote as a religious sacrament and are allowed to do so by law.

"This study applies only to Native Americans in this church," said Harrison G. Pope, Jr., MD, director of McLean's Biological Psychiatry Laboratory and senior author of the study. "From our data, we cannot say what the effects of peyote might be in any other group."

McLean Hospital, consistently ranked the nation's top psychiatric hospital by U.S. News & World Report, is an affiliate of Harvard Medical School and Massachusetts General Hospital and a member of Partners HealthCare.

Lähde: http://www.mclean.harvard.edu/news/pres ... .php?id=87
User avatar
Asidyyli
LD50
Posts: 2147
Joined: Thu 22 Sep 2005, 15:25
Location: Hki

Post by Asidyyli »

Intiaanit on tunnetusti hyviä psykemiehiä, eivät öyski tai mitään näillä shamaaniaineillaan.

Merkittävää mielestäni on edelleen koko Native American Churchin olemassaolo. Poikkeuksellista suvaitsevaisuutta tuon maan hallitukselta.
User avatar
Lasipallo
Moderator
Posts: 875
Joined: Wed 21 Sep 2005, 18:09

Post by Lasipallo »

Muistaakseni hyvin samankaltaisia tuloksia tuli myös Santo Daimen kirkon jäseniä tutkittaessa, rituaalisen ayahuascan käytön ei todettu aiheuttaneen ongelmia vaan päinvastoin. Voin koittaa etsiä sen tutkimuksen piakkoin.

Mukava huomata, että NIDA tukee myös tutkimuksia joista ei luultavasti sensuroida osia rahoituksen menettämisen pelossa.
They were tattooed from head to foot, and they brandished cutlasses and big clubs with spiked knobs. They shouted ferociously in their native Finnish, and they swung cutlass and club as if berserk, sometimes felling their own men in their fury.
Kalastaja

Post by Kalastaja »

Asidyyli wrote: Merkittävää mielestäni on edelleen koko Native American Churchin olemassaolo. Poikkeuksellista suvaitsevaisuutta tuon maan hallitukselta.
On kyllä. Kaiketi alkuperäisasukkaille on pakko edes jotain jättää.
Sitten taas jenkeissä on kielletty kirkot jotka haluaisivat tehdä samanlaisia rituaaleja kuin NAC, mutta eivät ole alkuperäisasukkaita. Uskonnonvapaus on ihmeellinen asia.
User avatar
psyke
Lepakko
Posts: 192
Joined: Thu 22 Sep 2005, 18:37
Location: pohojanmaa

Post by psyke »

Lieköhän tuo sitte maailmankatsomuksesta, uskonnosta ym. kiinni et miten tuommoisten kasvien jatkuva käyttö vaikuttaa ihmiseen? Entä vaikuttaakohan yhteiskunta? Mietin vaan et jossain Suomen kaltaisessa valtiossa missä ei ole samanlaista luonnonkulttuuria ei varmaankaan ole myöskään samanlaista "tukiverkkoa" mitä noissa kulttuureissa on, ja ehkä siksi tulee näitä flippauksia aika ajoin. Todennäköisesti jos itse flippaisin joskus ayahuascasta tai sienistä juttelisin paljon mieluummin jonkun "shamaanin" kuin psykiatrin kanssa asiasta...
User avatar
Maor
Kameleontti
Posts: 845
Joined: Thu 22 Sep 2005, 21:19
Location: itä

Post by Maor »

psyke wrote:Todennäköisesti jos itse flippaisin joskus ayahuascasta tai sienistä juttelisin paljon mieluummin jonkun "shamaanin" kuin psykiatrin kanssa asiasta...
Siinä on se pointti ettei pidä flipata! :wink:
-:- We're All Mad Here -:-
Kalastaja

Post by Kalastaja »

psyke wrote:Lieköhän tuo sitte maailmankatsomuksesta, uskonnosta ym. kiinni et miten tuommoisten kasvien jatkuva käyttö vaikuttaa ihmiseen? Entä vaikuttaakohan yhteiskunta? Mietin vaan et jossain Suomen kaltaisessa valtiossa missä ei ole samanlaista luonnonkulttuuria ei varmaankaan ole myöskään samanlaista "tukiverkkoa" mitä noissa kulttuureissa on, ja ehkä siksi tulee näitä flippauksia aika ajoin. Todennäköisesti jos itse flippaisin joskus ayahuascasta tai sienistä juttelisin paljon mieluummin jonkun "shamaanin" kuin psykiatrin kanssa asiasta...
Suurin syy sille, että ihmiset "flippaavat" on siinä, että aineita ei käytetä oikein. Ei ymmärretä kokemusta, ei ymmärretä mieltä.... Set & settingistä ei olla koskaan kuultukaan....

Ehkä et vain ole löytänyt oikeaa psykiatria? Suomessa ei varmaan kovin montaa ole jotka ymmärrtäisivät psykedeelisten kokemusten päälle?
User avatar
psyke
Lepakko
Posts: 192
Joined: Thu 22 Sep 2005, 18:37
Location: pohojanmaa

Post by psyke »

Luit ehkä väärin? En ole tarvinnut psykiatria mutta jos joskus tarvitsisin niin mieluummin puhuisin sellaiselle jolla on jokin tietämys asiasta, vielä mieluummin jollekin "shamaanille" tai jollekin sellaiselle jolle voisi huoletta puhua noista henkimaailman jutuista ilman että leimattaisiin hulluksi tai jotain. Muutenkin tuo mielenterveyden määritteleminen on melkoisen vaikeaa, luultavasti jotkin ihmiset leimaisivat minut jo nyt kummajaiseksi jos kertoisin heille tiettyjä ajatuksiani. Silti koen eläväni varsin hyvää elämää eikä ole ollut tarvetta hakea apua elämän hallintaan. Olenpa jopa varsin tyytyväinen elämääni nykyisin, ennen tätä syksyä ja sienien popsimista kärsin vakavasta masennuksesta mutta sittemmin huasca ja sienet ovat tuoneet paljon valoa harmauteen. Tippaakaan en kadu ja jos voisin päättää niin tekisin samat asiat ehdottomasti uudelleen. Hienoa että tuollaisia kasveja on olemassa. Järki on hyvä tietenkin pitää mukana mielen portteja availlessa.
Kalastaja

Post by Kalastaja »

Anteeksi, vastasin ja luin viestisi tosiaan huolimattomasti.
Mutta, tarkotin siis tosiaan, että jos löytisi psykiatri joka ymmärtäisi ja hyväksyisi henkimaailman jutut ja psykedeelisen kokemuksen niin varmasti pystyisi auttamaan hyvin jne.
Toki jos olisi aito curandero auttamassa ja opettamassa se olisi aika kova juttu.
User avatar
psyke
Lepakko
Posts: 192
Joined: Thu 22 Sep 2005, 18:37
Location: pohojanmaa

Post by psyke »

Eipä se mitään. : :)
User avatar
Asidyyli
LD50
Posts: 2147
Joined: Thu 22 Sep 2005, 15:25
Location: Hki

Post by Asidyyli »

Kalastaja wrote:
Asidyyli wrote: Merkittävää mielestäni on edelleen koko Native American Churchin olemassaolo. Poikkeuksellista suvaitsevaisuutta tuon maan hallitukselta.
On kyllä. Kaiketi alkuperäisasukkaille on pakko edes jotain jättää.
Sitten taas jenkeissä on kielletty kirkot jotka haluaisivat tehdä samanlaisia rituaaleja kuin NAC, mutta eivät ole alkuperäisasukkaita. Uskonnonvapaus on ihmeellinen asia.
Jenkit kai koittaa paikata huonoa omaatuntoaan natiiveja kohtaan...

Psykiatreista sen verran, että on niitä valistuneempiakin, mutta harvassa. Tuntuu, että yksityissektorilla ehkä enemmän. Tai näin omien kokemuksieni perusteella uskoisin.